Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επέκταση Υπογείου εκτός περιγράμματος, μετράει στην Κάλυψη;


Recommended Posts

μπορούμε να κατασκευάσουμε επέκταση υπογείου στον ακάλυπτο για ΘΣ και να μην κάνουμε φύτευση από πάνω εφόσον την μετρήσουμε στην κάλυψη;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 110
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η φύτευση πλέον δεν είναι υποχρεωτική.

παρ 6 άρθρο 17

Εφόσον  πάνω από το χώρο επέκτασης του υπογείου δημιουργηθεί  φύτευση με ελάχιστο εδάφους σαράντα (40) εκατοστών, το τμήμα της φυτεμένης επέκτασης προσμετράται στον υπολογισμό της υποχρεωτικής φύτευσης του οικοπέδου της παρ.2α του παρόντος άρθρου.

 

 

Link to comment
Share on other sites

στο τέυχος ΤΟ (αρ17 παρ6β) αλλά και στο ΝΟΚ  γράφει για υποχρέωση φύτευσης των προεκτάσεων. 

" Σε κάθε περίπτωση πάνω από το χώρο της επέκτασης υπογείου δημιουργείται φύτευση με ελάχιστο πάχος εδάφους 40 εκ.." ΝΟΚ αρθρο 17. παρ6β

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ, μάλλον έχω χάσει αυτή την ενημέρωση (θα το ψάξω). Εφόσον λοιπόν δεν γίνει φύτευση αφου δεν απαιτείται , τότε η προέκταση μετράει στο ποσοστό κάλυψης; 

εδιτ, ψάχνοντας το, βρήκα για την μη υποχρέωση φύτευσης στα εκτός περιγράμματος καθώς και ότι δεν μετράνε στον ΣΚ  ως κατασκευές του αρθρου 17. Ευχαριστώ και πάλι για την επισήμανση

Edited by killertomato
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς σύμφωνα με τον Ν. 4280/14 έγινε η τροποποίηση.

 Όμως θέλει μια μικρή προσοχή εδώ. Διότι στο ποσοστό κάλυψης αναφέρει ο ΝΟΚ δεν μετρούν οι κατασκευές του άρθρου 17 (άρα και οι επεκτάσεις υπογείου προς τον ακάλυπτο και εκτός περιγράμματος) με τις ελάχιστες διαστάσεις τους (όπου αναφέρονται τέτοιες). Επομένως θεωρώ ότι δεν αφορά οποιαδήποτε επέκταση αλλά αυτές που αναφέρονται στην παρ 6 του άρθρου 17:

β) Η επέκταση υπογείων ορόφων με τις χρήσεις που ορίζονται στο Αρθ-11 : 
Για οικόπεδα εμβαδού έως και 300 τμ επιτρέπεται έως τα όρια του οικοπέδου. Στην περίπτωση αυτή, επιτρέπεται η εξαγορά των θέσεων στάθμευσης που δεν εξασφαλίζονται από τη μελέτη. 
Σε οικόπεδα εμβαδού από 300 τμ έως 600 τμ επιτρέπεται επέκταση των υπογείων έξω από το περίγραμμα της κάλυψης του κτιρίου σε ποσοστό έως και 50% του υποχρεωτικώς ακαλύπτου χώρου. Στην περίπτωση αυτή, επιτρέπεται η εξαγορά των θέσεων στάθμευσης που δεν εξασφαλίζονται από τη μελέτη, σε ποσοστό έως και 30% του συνόλου των απαιτούμενων θέσεων. 
Σε περίπτωση που στα οικόπεδα αυτά δεν εξασφαλίζονται από τη μελέτη οι απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης στον πρώτο υπόγειο όροφο, μπορεί να επεκτείνονται όλοι οι υπόγειοι όροφοι έως και 80% του υποχρεωτικώς ακαλύπτου χώρου. Στην περίπτωση αυτή, επιτρέπεται η εξαγορά των θέσεων στάθμευσης που δεν εξασφαλίζονται από τη μελέτη, σε ποσοστό έως και 15% του συνόλου των απαιτούμενων θέσεων. 
Σε οικόπεδα εμβαδού άνω των 600 τμ επιτρέπεται επέκταση των υπογείων έξω από το περίγραμμα της κάλυψης του κτιρίου σε ποσοστό έως και 50% του υποχρεωτικώς ακαλύπτου χώρου. Στην περίπτωση αυτή, δεν επιτρέπεται εξαγορά θέσεων στάθμευσης. 
Εφόσον πάνω από το χώρο επέκτασης του υπογείου δημιουργηθεί φύτευση με ελάχιστο εδάφους σαράντα (40) εκατοστών,το τμήμα της φυτεμένης επέκτασης προσμετράται στον υπολογισμό της υποχρεωτικής φύτευσης του οικοπέδου της παρ.2α του παρόντος άρθρου

Link to comment
Share on other sites

ναι σωστά, το είχα υπόψιν μου. Είμαι στην περίπτωση 300-600 οπότε θα μπορώ να επεκταθώ κατα 50% του ΥΑΧ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Θα ήθελα για όποιον γνωρίζει απάντηση στο εξής.

Σε υπο μελέτη διώροφη κατοικία με υπόγειο (χώρος σταθμευσης) έχω επέκταση υπογείου 9,75 μ που είναι και η είσοδος του garage και δεν έχω πρόβλημα με κάλυψη / φύτευση.

1. O χώρος αυτός βάσει της τελευταίας τροποποίησης του ΝΟΚ φυτευεται προαιρετικα. Σωστα?

2. Ακολουθεί σε υψόμετρα άνω του εδάφους το υπόλοιπο υπόγειο (1,20 μ η οροφή του από το τελικό διαμορφωθεν.)

3. Μπορεί ο χώρος πάνω από την επέκταση (πλάτους 1,5 μ ) να χρησιμοποιηθεί εφόσον δεν υπάρχει υποχρέση φύτευσης ως εξώστης της κατοικίας? 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 

 

Link to comment
Share on other sites

είχα παει στην ΥΔΟΜ για παρόμοια υπόθεση και οι απαντήσεις ήταν οι εξής

1. σωστά , είναι προαιρετικό αρκεί να έχεις περιθώριο φύτευσης

2.Δεν μπορεί η προέκταση να προεξέχει απο το διαμορφωμένο έδαφος , αναγκάστηκα να κάνω εξώστη  πάνω απο τη προέκταση 

3. Δες το 2 , δεν μπορει να γίνει αφου δεν μπορεί να προεξέχει σαν το υπόγειο

Υπήρχε διαφωνία για το αν η προέκταση μπορεί να προεξέχει ή όχι απο το τελικά διαμορφωμένο έδαφος , ο ελεγκτής με τίποτα δεν το δεχόταν...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.