Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

e-ΑΔΕΙΕΣ Σύστημα Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών.


Recommended Posts

Τοπογραφικό και διάγραμμα δόμησης όταν ζητάει να ανεβάσεις dwg θέλει ολόκληρο το σχέδιο με πινακάκια, όρους δόμησης κλπ ή μονο το πολύγωνο;

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν σε βοηθάω, πάντως από τις αναζητήσεις που έκανα εχθές βράδυ τα .dwg που βρήκα ήταν ανεβασμένα πλήρη σχέδια.

Το  τοπογραφικό με όλα του τα στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

Και τις φωτογραφιες ή τα αποσπάσματα των τοπογραφικών που είναι xref πως θα ανεβούν στο σύστημα για τα δει κάποιος;

Τραγικές καταστάσεις. Ζητάνε αρχεία dwg, dxf, shp, gml χωρίς να έχουν ορίσει κάπου προδιαγραφές π.χ. όπως έχουν για τα ηλεκτρονικά διαγράμματα στο κτηματολόγιο).
Τον τοπογράφο της πολεοδομίας που ρώτησα μου είπε ότι και σ' αυτούς δεν έχουν δώσει κάποια οδηγία για το συγκεκριμένο θέμα. Έστειλα mail στο helpdesk. Θα ενημερώσω για την απάντηση.

Edited by ge_liakos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ge_liakos

Την πληροφορία που αναφέρεις θα τη δει κάποιος από το pdf.

Από to dwg θα μπορεί να μετρήσει, να το βάλει στο gis κτλ

 

Link to comment
Share on other sites

Ίσως άκουσαν τις διαμαρτυρίες μου προχθές βράδυ......:evil:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ!!

 

Edited by karanus
Link to comment
Share on other sites

πολυ αισιόδοξος εισαι...

καλημερα

«Από την πλευρά μας να ξέρετε ότι θα πιέσουμε πάρα πολύ κι εγώ προσωπικά» τόνισε ο Γιώργος Στασινός, «ώστε αυτά που περιέγραψα να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν και σε δύο-τρία χρόνια να τα έχουμε όλα αυτά τα δεδομένα ψηφιακά και να εκδίδονται όλα ηλεκτρονικά αλλάζοντας τις διαδικασίες, τις νοοτροπίες αλλά και τη χώρα».

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Δημήτρη!

Το πιό ωραίο το άφησαν για το τέλος.....

Αν θέλουμε να γίνουμε κανονική χώρα σε αυτή την κατεύθυνση θα πάμε. Τουλάχιστον αυτό έχουμε αποφασίσει αυτοί που είμαστε τώρα και στο ΤΕΕ και στο υπουργείο».

Link to comment
Share on other sites

Απάντηση από το helpdesk περι dwg. Με πήραν τηλέφωνο να μου απαντήσουν στο mail και συζητήσαμε αρκετή ώρα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν προδιαγραφές για αυτά τα αρχεία. Κάποια στιγμή θα καθορίστουν τα layer και το περιεχόμενο και θα κάνουμε κάτι αντίστοιχο με το κτηματολόγιο.

Μεχρι να γίνει αυτό πρέπει να ανεβαίνει ολόκληρο το dwg όπως ακριβώς εκτυπώνεται, μαζί με όρους δόμησης, φωτογραφίες, αποσπάσματα χάρτες κλπ. Όταν ρώτησα και πως θα γίνει οι φωτογραφίες και οι χαρτες που συνήθως είναι xref να εμφανίζονται μου είπε θα ανεβάσεις και τις φωτογραφίες στην ίδια κατηγορία και αν χρειαστεί ο ελεγκτής θα τα αντιστοιχίσει τα xref. Ή θα τα κάνεις εισαγωγή σαν αντικείμενο OLE που αποθηκεύονται στο ίδιο αρχείο (με προσοχή γιατί έτσι μπορεί να ξεπεράσει τα 20ΜΒ που δέχεται το σύστημα).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλά,  απάντηση "τρομπέϊσον" έδωσαν. 

Ποιος ο λόγος να ανεβάσεις όλα αυτά τα αρχεία αφού φαίνονται στο pdf. Ένα dwg αρκεί και αυτό στην περίπτωση που κάποιος θέλει να μετρήσει κάτι στο αρχείο. Αν μιλάμε για πολύ μεγάλα αρχεία ενδέχεται να ξεπερνάμε τα 20 Mb. 

Ας φτιάξουν την εφαρμογή να στέλνουμε ένα ζιπαρισμένο φάκελο και να τα κάνει αντιστοίχηση όπως και όπου θέλουν μετά. Χάνουμε τις ώρες μας να μαντέψουμε πράγματα άνευ ουσίας.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Εγώ το ξαναέγραψα και αλλού ότι το πολυπόθητο ηλεκτρονικό σύστημα τίποτα δεν αλλάζει ουσιαστικά για όσους προσπαθούσαν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά (αντε να εξαιρέσω τις ΕΕΜΚ που μπορείς να βγάλεις αυτόματα ενώ παλιότερα μπορεί να σε ταλαιπωρούσαν 2 μήνες στην πολεοδομία). Κατά τα άλλα στις άδειες που ελέγχονται, ο έλεγχος γίνεται από τους ίδιους υπαλλήλους με τα ίδια μυαλά και επιπλέον εμπόδια (δεν έχουμε καλούς υπολογιστές, δεν μπορούμε να κάνουμε έλεγχο σε σκαναρισμένα αρχεία, δεν δουλεύει το σύστημα...κλπ) + ότι όλοι οι ευθυνόφοβοι βρήκαν το άλλοθι να λουφάξουν στη γωνιά τους και δεν απαντάνε πια σε καμία ερώτηση για περιπτώσεις που μέχρι χτές οι ίδιοι ενέκριναν ή όχι παρά μόνο σου λένε κάνε ότι καταλαβαίνεις με δική σου ευθύνη. Ενώ παράλληλα οι γνωστοί άγνωστοι μπορούν να αλωνίζουν ελεύθερα βγάζοντας άδειες χωρίς κανένα έλεγχο. Και επιπλέον έχει τόσο πολύ ακουστεί και καλλιεργηθεί στη νοοτροπία του κόσμου ότι τώρα με το ηλεκτρονικό σύστημα οι άδειες βγαίνουν σε χρόνο dt και νομίζουν ότι μας παίρνουν τηλέφωνο, πατάμε ένα κουμπί και έχουν έτοιμη άδεια.

Σχετικά με κάποια πράγματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, να πώ 2 πράγματα που συζητήθηκαν στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης

α) Όταν εκδοθεί μια άδεια μπορείς να εκτυπώσεις την αίτηση την οποία πρέπει να παραδώσεις στον ιδιοκτήτη. Εκεί αναγράφονται όλα τα συνοδευτικά αρχεία που έχουν ανέβει και δίπλα στο καθένα ένας ηλεκτρονικός κωδικός. Αυτός είναι ο τρόπος που μπορείς να πάρεις αντίγραφα των εγκεκριμένων σχεδίων μέσα από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ. Όπότε έτσι τα έχει σίγουρα ο ιδιοκτήτης και ο μηχανικός που εξέδωσε την άδεια. Αν θέλεις αντίγραφά άδειας μεταγενέστερα ως τρίτος κάνεις αίτηση στην ΥΔΟΜ (εφόσον έχεις νόμιμο δικαίωμα) και η πολεοδομία σου δίνει αυτήν ακριβώς την αίτηση.

β) Το τραγικό που συμβαίνει είναι ότι στα αρχεία που μπορείς να κατεβάσεις συμπειλαμβάνονται και τα σχέδια σε dwg! Σχολιάστηκε ότι είναι απαράδεκτο και είπαν ότι θα διορθωθεί και τα dwg δεν θα παίρνουν κωδικό και δεν θα μπορούν να κατέβουν από τρίτους άλλα θα είναι ορατά μόνο από την υπηρεσία για τη διευκόλυνση του ελέγχου.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.