Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

e-ΑΔΕΙΕΣ Σύστημα Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών.


Recommended Posts

On 11/1/2019 at 12:04 ΜΜ, eleni_civil said:

Για αλλαγή επιβλέποντος, εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

Ήδη από τον 4178 (Άρθρο 4 §1) ρυθμιζόταν πως 

1. Όπου μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος προβλέπεται η σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος και εφεξής νοείται το τοπογραφικό διάγραμμα, όπως ορίζεται στο εδάφιο γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 3.

 

Εσύ όμως έχεις ικανοποιήσει την ανάγκη της σύνταξης από την έκδοση της άδειας... Νομίζω πως δεν χρειάζεται (πάντα με επιφύλαξη) 

 

Στο άρθρο 19 της ΥΠΕΝΥΠΡΓ481236983 (FEK-B-3136-31.7.2018)

Τα αρχεία ενσωματώνουν τους ισχύοντες 
κανόνες αναπαράστασης (χρώματα, πάχη, είδη γραμμών 
κλπ), συνοδευόμενα υποχρεωτικά από πίνακες συντε-
ταγμένων των ορίων του κτιρίου και της ιδιοκτησίας 
όπως εμφανίζονται στο τοπογραφικό και το διάγραμμα 
κάλυψης (όπου αυτά απαιτούνται), στο σύστημα ανα-
φοράς ΕΓΣΑ '87.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι αν το ξέρετε, προσπαθώ να κάνω γεωχωρικό εντοπισμό, μου βγάζει μια λευκή σελίδα και τίποτε άλλο, προσπαθεί να συνδεθεί με gis.ktimanet.gr ... Έχει κάποιο πρόβλημα ή εγώ κάνω κάτι λάθος? Τελικά μετά από 1 ώρα δούλεψε, μάλλον έχει συγκεκριμένες ώρες που δουλεύει ..................

Edited by kosbar
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, kosbar said:

Να ρωτήσω κάτι αν το ξέρετε, προσπαθώ να κάνω γεωχωρικό εντοπισμό, μου βγάζει μια λευκή σελίδα και τίποτε άλλο, προσπαθεί να συνδεθεί με gis.ktimanet.gr ... Έχει κάποιο πρόβλημα ή εγώ κάνω κάτι λάθος?

Δοκίμασε πάλι τώρα.Είχα το ίδιο πρόβλημα και τώρα συνδέθηκε.

Link to comment
Share on other sites

On 14/1/2019 at 10:08 ΠΜ, gio said:

Ερώτηση...θα χρειαστεί ελεγκτής δόμησης μετά την αναθεώρηση;

Ναι γιατί αλλιώς πώς θα κλείσει η άδεια?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Θέλω να βγάλω μια άδεια κατηγορίας 3 για αλλαγή χρήσης καταστήματος σε υγειονομικού ενδιαφέροντος και συνένωση του με διπλανό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έχω πάρει τη Βεβαίωση Όρων Δόμησης και η απάντηση ήταν ότι απαιτείται έγκριση από το ΥΠΕΝ. Το ακίνητο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο, όμως δε γίνεται καμία αλλαγή στις όψεις, οπότε φαντάζομαι ότι για το λόγο αυτό δε ζητήθηκε έγκριση από Αρχαιολογία. Αν γνωρίζει κάποιος, από το ΥΠΕΝ τι ακριβώς έγκριση πρέπει να ζητήσω?

Επίσης σχετικά με το σύστημα, έχω φτιάξει αίτηση για άδεια κατηγορίας 3, η οποία βασίζεται στη Βεβαίωση Όρων Δόμησης και στην καρτέλα των ελέγχων στις επιμέρους περιπτώσεις υπάρχουν κάποιες μελέτες πράσινες ανάμεσα στις υπόλοιπες πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τις μελέτες που υπάρχουν στους Υποχρεωτικούς Ελέγχους αριστερά, θα πρέπει να ανεβάσω και αυτές? Δυστυχώς δε μπορώ να βρω κάτι σχετικό στις διάφορες οδηγίες και τα βίντεο από παρουσιάσεις που κυκλοφορούν, οπότε αν κάποιος γνωρίζει ας βοηθήσει παρακαλώ..

elegxoi.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Την βεβαίωση όρων δόμησης, δεν την πήρες ηλεκτρονικά;

Αν ναι, εκεί λέει για απαιτούμενες εγκρίσεις. Αυτές είναι υποχρεωτικές να τις έχεις στην έκδοση της οικ. άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Για την έγκριση από ΣΑ, (ανάμεσα στις άλλες επιτροπές του 4495), πλέον απαιτείται (όπου απαιτείται) ηεκτρονικά. Αυτό έχει υλοποιηθεί; Σε επικοινωνία με το ΣΑ, με συνάδελφο, μας είπαν ότι ακόμα γίνεται η έντυπη διαδικασία στην επιτροπή.
Επίσης στην ΕΕΜΚ, ακόμα και αν επιλέξεις απαίτηση ΣΑ, το μενού της αίτησης δεν αλλάζει ώστε να περιέχει "υποβολή αίτησης". Αν πατήσω "υποβολή προς έκδοση πράξης", υποθέτω πως θα την βγάλει χωρίς να περάσει από ΣΑ.
Έχει δοκιμάσει κανείς να πάρει έγκριση ΣΑ σε ΕΕΜΚ (ηλεκτρονικά);

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Τη βεβαίωση την πήρα ηλεκτρονικά και μου ζητάει έγκριση από ΥΠΕΝ. Στην καρτέλα με τις Επιμέρους Περιπτώσεις δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνω? Οι μελέτες με πράσινο είναι αυτές που πρέπει να υποβάλλω επιπλέον των υπολοίπων?

Link to comment
Share on other sites

σε μια από τις κίτρινες θα πρέπει να υποβάλεις ( συμπεριλάβεις ) την έγκριση ΥΠΕΝ (που σου ζητάει η ΥΔΟΜ)

στις δε πράσινες να υποβάλεις τις μελέτες που σου ζητάει εφόσον η ίδια κρίνεις ότι νόμιμα προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία

Υπόψη ότι το σύστημα e-άδειες δεν είναι σοφό σε ότι αφορά τις πράσινες (το παραδέχεται και το ίδιο το σύστημα μέσα στις οδηγίες χρήσης του-αναφέροντας ότι αν κρίνεις ότι δεν προβλέπεται η υποβολή κάποιας πράσινης απαίτησης μπορείς να ανεβάσεις "ενημερωτικό σημείωμα" συντεταγμένο από σένα την ίδια που να αιτιολογεί την μη απαίτηση της)

Link to comment
Share on other sites

Κάνω την πρώτη μου απόπειρα για προέγκριση αδείας.Στην Υ.Α του Ιουλίου στο αρ.10 αναφέρει ότι εισάγουμε στο σύστημα υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη για την ανάθεση στον διαχειριστή.Στο σύστημα ζητά υπεύθυνη δήλωση μηχανικού καθορισμού απαιτούμενων εγκρίσεων.¨Αρα ανεβάζω δύο Υ.Δ; Αν ναι αυτή του μηχανικού τι ακριβώς δηλώνω;Συγγνώμη αν έχει ήδη συζητηθεί .Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.