Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

e-ΑΔΕΙΕΣ Σύστημα Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών.


Recommended Posts

Τελικά για βεβαίωση όρων δόμησης χρειάζονται δικαιολογητικά όπως Τοπογραφικό κτλ; 

Από την ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/6983 δεν προκύπτει υποχρέωση. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

33 λεπτά πριν, nzerman said:

Τελικά για βεβαίωση όρων δόμησης χρειάζονται δικαιολογητικά όπως Τοπογραφικό κτλ; 

Από την ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/6983 δεν προκύπτει υποχρέωση. 

Ελάχιστα απαιτούμενα έγγραφα

Δήλωση ανάθεσης ιδιοκτήτη , Δήλωση ανάληψης μηχανικού διαχειριστή ,Τίτλο ιδιοκτησίας+ Πιστοποιητικό , Υ.Δ. μηχανικού απαιτούμενων εγκρίσεων .

Στα εντός σχεδίου   δεν απαιτείται τοπογραφικό , χρειάζεται όμως να περιγραφεί σωστά στις φόρμες η τοποθεσία , οδός Ο.Τ. κλπ , ώστε να μπορεί να προσδιορισθεί με ακρίβεια από την πολεοδομία η θέση του οικοπέδου . Πιθανόν για τα εκτός σχεδίου να χρειάζεται να υποβληθεί  τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ , για τον ακριβή προσδιορισμό του σε σχέση με δάσος ΖΟΕ Αιγιαλό κλπ.    .     Συμπληρώνουμε επίσης με ακρίβεια την φόρμα ''Στοιχεία υφισταμένου''  με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά  , αν φυσικά υπάρχει κτίσμα , καθώς και τη φόρμα   ''Δόμηση/χρήσεις''     μόνο με τα επιτρεπόμενα μεγέθη . Σε επικοινωνία με το ΤΕΕ μου είπαν ότι αν έχουμε  και τα στοιχεία του προς ανέγερση κτιρίου μπορούμε προαιρετικά να τα συμπληρώσουμε   .

edit

Άποψή μου πάντως θα ήταν χρήσιμο η χορήγηση βεβαίωσης όρων να συνοδευόταν με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  . ώστε να εκδιδόταν παράλληλα από την Πολεοδομία και η αρτιότητα και οικοδομησιμότητα του οικοπέδου ή γηπέδου . γιατί με τη χορήγηση μόνο όρων δόμησης μπορεί να εκδώσουμε λάθος άδεια . Για το λόγο αυτό και επειδή η διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης με τους χρόνους που τρέχει η Πολεοδομία είναι χρονοβόρα και για μένα ελλιπής  , λέω να υποβάλλω και αίτημα προέγκρισης , έστω  αν και δεν προβλέπεται στο σύστημα για κατηγορία  3 τέτοια επιλογή σε συνέχεια προηγούμενης πράξης .  Στο ΤΕΕ μου είπαν ότι γίνεται .

Edited by venezia
Συμπλήρωση ερωτήματος
Link to comment
Share on other sites

Από που προκύπτουν αυτά;; 

Η Υ.Δ. είναι αυτή που επισυνάπτω; 

Γιατί αυτή αφορά την προέγκριση. 

 

yd_loipwn_egkrisewn.doc

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με την προηγούμενη απάντησή μου για τους χρόνους της e-Πολεοδομίας   ... Αίτηση μου για χορήγηση βεβαίωσης ( επισκευή κατηγορίας 3 )  στις 14/1/19 , χρεώθηκε στις 21/1/19 , ο αρμόδιος υπάλληλος την έβαλε σε...''διαδικασία έλεγχου'' και ακόμα περιμένω ....

Link to comment
Share on other sites

23 λεπτά πριν, nzerman said:

Από που προκύπτουν αυτά;; 

Η Υ.Δ. είναι αυτή που επισυνάπτω; 

Γιατί αυτή αφορά την προέγκριση. 

 

yd_loipwn_egkrisewn.doc

Είναι απαραίτητη . Δες άρθρο 2 παρ.4.  της εγκυκλίου .

''  Στην περίπτωση που η αίτηση αφορά σε αίτηση έκδοσης άδειας κατηγορίας 3 η οποία εκδίδεται αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα, η διαδικασία είναι η εξής:
α) Γίνεται αίτηση από τον Διαχειριστή για τη χορήγηση βεβαίωσης, προκειμένου να οριστούν οι απαραίτητες εγκρίσεις και οι ισχύοντες όροι δόμησης για την περιοχή του ακινήτου''

Επισυνάπτω σχετικό

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΔΟΜ ΟΡΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ .docx

και νεότερο

A5716.pdf

Edited by venezia
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Βλ. και τα σχετικά στην Αριθμ. απόφ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/88894/12666 / φεκ  19 Δεκεμβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 5716
 

Για βεβαίωση όρων δόμησης

image.png.b4f4cbb4a93ee227e99855e58b5a4aef.png 19 Δεκεμβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ

Για προέγκριση

image.png.709ace81e9e2afe408225e879c2afeee.png

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Και το δικό μου ερώτημα σύμφωνα με τα προηγούμενο .

Επισκευή κτιρίου σε παραδοσιακό οικισμό γίνεται με ΕΕΜΚ  ή εμπίπτει στην κατηγορία 1 ?

Και πότε απαιτείται , και από  ποιες γενικές ή ειδικές διατάξεις , αυτοψία από την αρμόδια Υ.ΔΟΜ.. για κατηγορία 2 παρ. γ ?
 

Edited by venezia
Link to comment
Share on other sites

Το αν απαιτείται άδεια ή ΕΕΔΜΚ, το ορίζει το άρθρο 29 μόνο με βάση το είδος/σημαντικότητα των εργασιών και όχι με βάση την απαιτούμενη έγκριση.

Αν απλά βρίσκεται σε περιοχή ή ζώνη προστασίας ΥΠΠΟ-ΥΠΕΝ, θέλει πάντα την αρμόδια προηγούμενη έγκριση. Η αρμοδιότητα σήμερα ανήκει στο ΥΠΠΟ (αρχίζει πάντα από την τοπική εφορεία) ή στο τοπικό ΣΑ ή και στα δύο (επέμβαση στις όψεις εντός αρχαιολογικού, ιστορικού, παραδοσιακού).

Αν είναι εργασία ή κατασκευή που ανήκει στις ΕΕΔΜΚ τότε πάλι απαιτείται/υποβάλλεται έγκριση από το αρμόδιο όργανο. Το λέει και στη σχετική απόφαση των δικαιολογητικών ...

Αν είναι ανέγερση/προσθήκη ή εργασία που δεν χωράει στις ΕΕΔΜΚ, τότε πάει με κατ.1 ή με κατ.2 αν ανήκει στις περιοχές που απαιτείται αυτοψία.

Αν είναι μνημείο (κτήριο ή περιοχή) ή διατηρητέο (κτήριο ή περιοχή) από ΥΠΠΟ-ΥΠΕΝ, όλα (εργασίες ή ανέγερση/προσθήκη) πάνε με κατ.1 ή με κατ.2 αν ανήκουν σε περιοχές που απαιτείται αυτοψία. Ασχέτως αν οι προς έγκριση εργασίες ανήκουν σε αυτές της ΕΕΔΜΚ. Εγκρίνουν αρμοδίως ΥΠΠΟ ή ΣΑ το καθένα για τα χαρακτηρισμένα του.

υ.γ. Για ευκολία μπορεί να αντιστοιχηθούν τα παραπάνω και με την ανάγκη για ελεγκτή δόμησης. Όροι που θέτουν τα αρμόδια συμβούλια πρέπει να ελεγχθούν για να παραληφθούν. Δηλαδή, ότι πρέπει να ελεχθεί, θέλει ελεγκτή δόμησης δηλαδή άδεια. Έλεγχο θέλουν τα πάντα σε μνημεία-διατηρητέα και τα σημαντικά σε προστατευόμενες περιοχές.

Edited by kan62
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, kan62 said:

Το αν απαιτείται άδεια ή ΕΕΔΜΚ, .......

kan62
Αν δεν γίνομαι κουραστικός

Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στην οικοδομή εντός παραδοσιακού οικισμού ( μη κηρυγμένη διατηρητέα ή μνημείο  ) είναι :

Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 3
η)  περιτοίχιση οικοπέδου ( εντός σχεδίου )

Β. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ

ι) εργασίες επισκευής ( εξωτ. επιχρισμάτων ) και εργασίες αλλαγής διαρρύθμισης

λβ) επεμβάσεις στις όψεις  για την τροποποίηση ή  διάνοιξη νέων ανοιγμάτων, (δεν θίγεταιο φέρων οργανισμός)

Φυσικά και έχω πάρει προεγκρίσεις Αρχαιολογίας , Νεωτέρων κα Σ.Α.

Το ερώτημα .
Υποβάλλω για τις παραπάνω εργασίες ΜΊΑ αίτηση κατηγορίας 3 με προηγούμενη βεβαίωση όρων δόμησης ή 2 ξεχωριστές α. για την κατηγορία 3 και β. για ΕΕΔΜΚ ?
Η Πολεοδομία πρέπει να κάνει αυτοψία επειδή είμαι σε παραδοσιακό οικισμό ?

Τι συμβαίνει με την  απόφ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/88894/12666 Τεύχος Β’ 5716/19.12.2018 που λέει στις σημειώσεις με διπλό αστερίσκο ** στην προέγκριση  ότι : όταν απαιτείται έγκριση ΥΠΠΟ η προς έγκριση άδεια εμπίπτει αποκλειστικά στις κατηγορίες 1 ή 2 ?

 

Ευχαριστώ

Edited by venezia
Προθήκη ερωτήματος
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς μία κατ.3 για όλα.

Αυτοψία θα κάνει μόνο ο ΕΔ όταν θα έρθει για να βεβαιώσει ότι όλα έγιναν με βάση τους όρους των συμβουλίων και τις μελέτες ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.