Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

e-ΑΔΕΙΕΣ Σύστημα Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών.


Recommended Posts

3 ώρες πριν, maranti said:

Με ενδιαφέρει να κάνω προέγκριση παρόλο που είναι προαιρετική. Δεν έχω καταλάβει την αίτηση για όρους δόμησης και εγκρίσεων πότε θα την κάνω...πριν τη προέγκριση , μετά την προέγκριση και πριν την Ο.Α..Ξέρει κάνεις?

Αν πας με προέγκριση, δεν απαιτείται αίτηση για χορήγηση όρων δόμησης και εγκρίσεων.

Οι ΟΑ Κατ. 3 εκδίδονται με 2 τρόπους:

Α διαδικασία

Α.1 Αίτηση για χορήγηση όρων δόμησης και εγκρίσεων 

Α.2 Χορήγηση όρων δόμησης και εγκρίσεων από Υ.Δομ.

Α.3 Υποβολή αιτήματος για έκδοση ΟΑ Κατ. 3 με βεβαίωση όρων δόμησης (από το πεδίο  Εισαγωγή πράξης σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής) και έκδοσή της αυτόματα από το σύστημα χωρίς έλεγχο τοπογραφικού και διαγράμματος κάλυψης από Υ.ΔΟμ.

Β. Διαδικασία

Β1. Αίτηση για προέγκριση ΟΑ (δεν επιλέγεται ακόμα κατηγορία)

Β2. Έλεγχος τοπογραφικού και διαγράμματος κάλυψης από Υ.ΔΟμ.

Β3. Αίτηση για ΟΑ Κατ. 3 με προέγκριση (από το πεδίο  Εισαγωγή πράξης σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής) και αυτόματη έκδοσή της από το σύστημα.

Edited by IXE
  • Like 2
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

On 29/3/2019 at 3:27 ΜΜ, kan62 said:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ τροποποίηση (ΦΕΚ 1049Β/2019) της απόφασης διαδικασιών e-άδειας για ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ αδειών !

 

αναθεωρήσεις.pdf

Συνάδελφε ευχαριστούμε πολύ ! νομίζω πως πρεπει να γινει κι ενα update στο αρχειο Νόμος 4495/2017 V5 .0.0 όπου στα παραρτήματα έχεις  την ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/6983 - 31.07.2018...

Καλή συνέχεια !

Link to comment
Share on other sites

ΕΡΩΤΗΜΑ 1:

Με βάση την τελευταία τροποποίηση για τις ηλεκτρονικές άδειες (ΦΕΚ 1049Β/2019) ,  το ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ, την τρέχουσα νομοθεσία και από δικιά μου περίπτωση έχω καταλάβει-καταλήξει στο εξής για τις αναθεωρήσεις αδειών κατηγορίας 3 που βρίσκονται σε ισχύ:

1)αν πας εισαγωγή πράξης (χωρις προγενέστερη ηλεκτρονική) ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΑΛΑΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ/ΑΔΕΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ πας για πλήρη έλεγχο απο ΥΔΟΜ

2)αν πας εισγωγή πράξης (σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής) ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 3 τότε πρέπει αρχικά να πάς είτε

-για προέγκριση είτε

-να βγάλεις βεβαίωση όρων δόμησης.Με τη βεβαίωση (που βγαίνει σύντομα) μπορείς να ολοκληρώσεις την ηλεκτρονική άδεια χωρίς έλεγχο απο ΥΔΟΜ βάση του ΦΕΚ που ανέφερα (και χωρίς καθυστερήσεις,που ειναι για εμένα το ζητούμενο σε απλές περιπτώσεις αναθεώρησης).

Εγώ ακολούθησα το νο 1 και έχω έλεγχο (και καθυστέρηση) απο την πολεοδομία. Έχει κάποιος κάνει το νο 2?

ΕΡΩΤΗΜΑ 2:

Σε κατοικία που θέλω να βγάλω άδεια αποπεράτωσης αυθαιρέτου (έχει εξαντληθεί η δόμηση,όχι όμως η κάλυψη) μπορώ να βγάλω άδεια για πισίνα (που πιάνει μονο στη κάλυψη?Γίνονται οι δυο αυτές πράξεις ταυτόχρονα ηλεκτρονικά??

ΕΡΩΤΗΜΑ 3:

Έχει βγάλει κανείς αναθεώρηση έγκρισης δόμησης (στο χρόνο ισχύς της) για αλλαγή πολεοδομικών μεγεθών?Εννοώ πώς γίνεται ηλεκτρονικά?

Για ότι αφορά την ηλεκτρονική διαδικασία για τα  παραπάνω θα πάρω και το ΤΕΕ τηλ και θα ενημερώσω 

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να προχωρήσω σε ενημέρωση Ο.Α κατηγοριας 3 που εκδόθηκε ηλεκτρονικα πριν από περίπου 10 μέρες. Σημειώνω ότι έχει ολοκληρωθεί και έχει κλείσει ο μεταγενέστερος έλεγχος φορολογικών την προηγούμενη εβδομάδα. Προχωράω επιλέγοντας Εισαγωγή νέας αίτησης και Εισαγωγή πράξης σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής   και εισάγω τον αριθμό της πράξης της Ο.Α που έχει εκδοθεί ώστε να την συχετίσω. Μετά την αναζήτηση τα στοιχεία της πράξης εμφανίζονται κανονικά και στη συνέχεια όταν πάω να προχωρήσω στο επόμενο βήμα και την ολοκλήρωση της συσχέτισης (εισαγωγή νέας αίτησης για πράξη σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής) μου εμφανίζει μνμ σφάλματος  

 
-H έκδοση έχει συσχετίσεις σε εκκρεμότητα ή ολοκληρωμένες.

 με αποτέλεσμα να μην μπορώ να προχωρήσω.Δεν πρόλαβα σήμερα να επικοινωνήσω με το HelpDesk.Κάνω κάποιο λάθος στη διαδικασία; Έχει παρατηρήσεις κάποιος κάτι ανάλογο;

 

Link to comment
Share on other sites

venezia

Έτσι ξεκίνησα επιλέγοντας πράξη σε συνέχεια ηλεκτρονικής απλά πάντα το πρώτο βήμα πάντα στη πλατφόρμα είναι νέα αίτηση και απο εκεί προχωράς στην επιλογή ανα περίπτωση.

Επικοινώνησα νωρίτερα το πρωί με το ΤΕΕ και μου διευκρίνησαν το λάθος. Εγώ εισήγαγα τον αριθμό πράξης της Ο.Α ώστε να το συσχετίσω. Ωστόσο η τελευταία χρονικά πράξη είναι ο μεταγενέστερος φορολογικός έλεγχος που έχει άλλον κωδικό πράξης. Η συσχέτιση πρέπει να γίνει με αυτόν τον κωδικό. Το προχώρησα έτσι και μπορούσα να επιλέξω τις διαθέσιμες πράξεις: ενημέρωση,αναθεώρηση,γνωστοποίηση. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

έχω δύο περιπτώσεις κατηγορίας 3, σε διαφορετικές ΥΔΟΜ της Αττικής. Η μια αφορά σε νέα οικοδομή, η άλλη σε προσθήκη (όχι ότι αυτό έχει σημασία επί του παρόντος). Ακολούθησα την διαδικασία με έκδοση βεβαίωση όρων δόμησης και στις δύο περιπτώσεις, ανεβάζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. 

Η μία ΥΔΟΜ, μετά από 17 ημερολογιακές ημέρες εξέδωσε την βεβαίωση, οπότε στη συνέχεια προχώρησα για έκδοση της άδειας.

Η άλλη ΥΔΟΜ, μετά 22 ημερολογιακές ημέρες απάντησε ζητώντας μεταβολή για τον παρακάτω λόγο:

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 5716Β/2018 παρακαλείστε να αναρτήσετε στο σύστημα το νέο έντυπο χορήγησης βεβαίωσης όρων δόμησης του Ν. 4495/2017 (άρθρο 38,§2γ) σε μορφή .doc ως προς τα πεδία “στοιχεία έργου”,

“στοιχεία κύριου του έργου” και “Προϋποθέσεις βεβαίωσης” που συμπληρώνονται με ευθύνη του διαχειριστή. 

Καταλαβαίνει κάποιος τι σημαίνει αυτό; Άλλαξε κάτι μεταξύ 4/3 και 18/3 (ημερομηνίες που έκανα τις αιτήσεις); Ακόμα και στο ηλεκτρονικό σύστημα έχουμε διαφορετική

αντιμετώπιση από ΥΔΟΜ σε ΥΔΟΜ και από υπάλληλο σε υπάλληλο;;;

Εγώ πάντως ανέβασα στο σύστημα τα αρχεία που είχα ανεβάσει σε pdf (εξουσιοδότηση και δήλωση ανάθεσης) και σε μορφή .doc και περιμένω νέα.

Link to comment
Share on other sites

Απο την  ΥΔΟΜ θέλουν να ανεβάσεις το σχετικό έντυπο που υπάρχει στη σελίδα του ΤΕΕ στο πεδίο των ηλεκτρονικών άδειών απ'ότι θυμάμαι πριν απο τις 04/03/2019.

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/adeies/usefull_docs

Στις περιπτώσεις της βεβαίωσης όρων δόμησης συμπληρώνει η ΥΔΟΜ και ανεβάζει στο σύστημα ως έντυπο πράξης αυτό το έντυπο. Σου ζήτησαν να τους βγάλεις απο τον ''κόπο'' συμπληρώνοντας τα στοιχεία... 

Στο σχόλιο περί διαφορετικής αντιμετώπισης ακόμα και με το ηλεκτρονικό σύστημα έχεις απόλυτο δίκιο και δυστυχώς θα μείνει διαχρονικό όσα συστήματα και να αλλάξουν...  

Link to comment
Share on other sites

themoiko σε ευχαριστώ πολύ! Μου φαίνεται αδιανόητο ότι ζήτησαν να το συμπληρώσω, κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει στα απαιτούμενα έγγραφα;;

Φαίνεται ότι στην άλλη ΥΔΟΜ έχουν γραμματειακή υποστήριξη, τι να πω... 

Link to comment
Share on other sites

Για  να τα βάλουμε σε μια σειρά και να μη δημιουργούνται παρανοήσεις.

Στις 15/10/2018 ξεκίνησε το ηλεκτρονικό σύστημα e-adeies. Οι φωστήρες του ΥΠΕΝ αλλά και του ΤΕΕ δεν είχαν προνοήσει να καθορίσουν τους τύπους των εγγράφων που θα αποτελούν τις διοικητικές πράξεις (προέγκριση οικοδομικής άδειας, οικοδομική άδεια, ΕΕΔΜΚ κτλ) αλλά και τον τύπο του εγγράφου "βεβαίωση όρων δόμησης και απαιτούμενων εγκρίσεων". Έτσι χρησιμοποιούνταν κάποια "πρότυπα" μεταβατικά και μη θεσμοθετημένα. Συγκεκριμένα η παλιά "βεβαίωση όρων δόμησης και απαιτούμενων εγκρίσεων" περιελάμβανε τη θέση του έργου (η οποία ήταν γνωστή στην Υ.Δομ. γιατί ο διαχειριστής της αίτησης την εισάγει στο σύστημα) και τους όρους δόμησης που φυσικά τους γνώριζε η Υ.ΔΟμ..

Με την  απόφαση ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/88894/12666/5-12-2018 (ΦΕΚ Β’ 5716/19.12.2018) καθορίστηκαν επιτέλους από το ΥΠΕΝ πρότυπα έντυπα, στα οποία όμως ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί το ηλεκτρονικό σύστημα, πλην της νέας "βεβαίωσης όρων δόμησης και απαιτούμενων εγκρίσεων" η οποία αναρτήθηκε ως πρότυπο στο site του ΤΕΕ όπως αναφέρει ο συνάδελφος themoiko παραπάνω. Η διαφορά είναι ότι στη νέα αυτή βεβαίωση ζητούνται περισσότερα στοιχεία για το υπό κατασκευή έργο τα οποία δεν τα έχει στη διάθεσή της η εκάστοτε Υ.Δομ.. Συγκεκριμένα τα πεδία ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ,  ΧΡΗΣΗ, ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ δεν είναι δυνατόν να τα γνωρίζει η Υ.Δομ. και είναι διαφορετικά για κάθε αίτηση. Συνεπώς αυτά τα στοιχεία πρέπει να ανεβούν με κάποιο τρόπο στο σύστημα, είτε στον τίτλο της αίτησης, είτε μέσω ενός ξεχωριστού pdf τύπου αιτιολογικής έκθεσης που θα ανεβάσει ο διαχειριστής, είτε ανεβάζοντας ο διαχειριστής της αίτησης το πρότυπο αρχείο "βεβαίωση όρων δόμησης και απαιτούμενων εγκρίσεων" συμπληρωμένο ως προς τα παραπάνω πεδία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.