Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

e-ΑΔΕΙΕΣ Σύστημα Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών.


Recommended Posts

Μόλις εξέδωσα άδεια κατηγορίας 3 και μόλις συνειδητοποίησα ότι δεν ανέβασα μία κάτοψη παθητικής πυροπροστασίας, που φυσικά και σύμφωνα με το νόμο του Μέρφυ, την χρειάζομαι άμεσα με σφραγίδες κτλ για να την δώσω στην Πυροσβεστική. Ξέρει κανείς αν υπάρχει τρόπος να ανεβάσω αρχείο σε πράξη που έχει ήδη εκδοθεί; Γιατί προς το παρόν δεν μου δίνει καν δυνατότητα ενημέρωσης, υποπτεύομαι επειδή δεν έχει γίνει έλεγχος φορολογικών... Και το ότι πρόκειται περί παραδρομής είναι πασιφανές, 81 αρχεία ανέβασα, το μόνο που λείπει είναι αυτή η ρημάδα η κάτοψη...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας για την περίπτωση που η οικοδομή είναι περατωμένη, οι αμοιβές επίβλεψης πληρωμένες σε άδεια του 2004 και τώρα θέλει ο ιδιοκτήτης θεώρηση της άδειας για σύνδεση με τη ΔΕΗ. Οι επιβλέποντες είναι συνταξιοδοτημένοι, οπότε βάσει της εγκ .81104/2000 πάω για αναθεώρηση. Όμως απαιτείται Υ.Δ. παλαιού επιβλέποντα για σύννομο εργασιών και Τ.Ε. παλαιού επιβλέποντα. Επιτρέπεται να βάλουν υπογραφή και σφραγίδα αφού έχουν πάρει σύνταξη?

ΥΓ: Τα απαιτούμενα αρχεία που πρέπει να ανεβάσουμε στο σύστημα τα βλέπουμε αν πατήσουμε δεξί κλικ πάνω στην Αίτηση > ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ???

Link to comment
Share on other sites

@RoukatΑν έχουν πάρει σύνταξη, απαγορεύεται να πληρωθούν. Αν έχουν πληρωθεί, μπορούν κανονικά να υπογράψουν.
Πρακτικά θες όλες τις παλιές μελέτες, οπότε....

@elanadeisΜπορεί να χρειαστεί να κάνεις αίτημα στο ΤΕΕ να σου την ανοίξει με email, αν δεν υπάρχει αυτοματοποιημένο, προφανώς με ΥΔ ότι δεν έχεις δώσει πουθενά κάποιο από τα εγκεκριμένα / ανεβασμένα / παραγώμενα έντυπα.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@elanadeis 

Όπως λέει ο συνάδερφος μία επικοινωνία με το ΤΕΕ μήπως προβλέπεται κάτι πιο άμεσο για την παρίσταση, αλλά νομίζω ότι πρέπει να κάνεις την διαδικασία της ενημέρωσης αμέσως μόλις κλείσει ο έλεγχος των φορολογικών. Σε 2-3 περιπτώσεις στις πολεοδομίες που έχω καταθέσει ο έλεγχος φορολογικών δεν καθυστέρησε πάνω απο 3-4 μέρες.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα, όταν ιδιοκτήτης είναι εταιρεία , στην καρτέλα που συμπληρώνουμε τα στοιχεία ιδιοκτήτη ακολουθούμε την τεχνική που ισχύει και για τις δηλώσεις 4495;

(βάζουμε 3 τελείες στα πατρωνυμα κτλ). Η' επιλέγουμε νόμιμος εκπρόσωπος και συμπληρώνουμε τα στοιχεία του; (αν ισχύει αυτό το ΑΦΜ/διεύθυνση της εταιρείας ππου μπαίνει;)

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33)

Γνωρίζετε τι ακριβώς ισχύει για την Αμοιβή Επίβλεψης και τις σχετικές κρατήσεις, όταν αυτές πληρώνονται μετά την ολοκλήρωση του έργου, σε σχέση με την Ηλεκτρονική Διαδικασία Έκδοσης Αδειών; Δεν έχω μπορέσει να βρω κάτι πολύ συγκεκριμένο στο κύριο σώμα του Νόμου - εκτός και αν το έχουν προσθέσει κάπου με Εγκύκλιο...

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

άρθρο 47 4495/17

Μετά την τελευταία αυτοψία από τον Ελεγκτή Δόμησης και αφού εκδοθεί το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) από τον ενεργειακό επιθεωρητή, εφόσον απαιτείται σύμφωνα με το νόμο 4122/2013, εκδίδεται από την Υπηρεσία Δόμησης το Πιστοποιητικό Ελέγχου Κατασκευής (Π.Ε.Κ.) και ενημερώνεται ηλεκτρονικά το τοπικό Παρατηρητήριο Δομημένου Περιβάλλοντος και ο κύριος του έργου για να διατυπώσει τυχόν αντιρρήσεις.

Μετά την έκδοση του Πιστοποιητικού Ελέγχου Κατασκευής, για τη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφελείας υποβάλλεται από τον ιδιοκτήτη αίτηση στην Υπηρεσία Δόμησης, η οποία ελέγχει τα αποδεικτικά καταβολής των οφειλόμενων εισφορών υπέρ του Δημοσίου και ΕΦΚΑ και το αποδεικτικό καταβολής της συμφωνηθείσας αμοιβής επίβλεψης και θεωρεί την οικοδομική άδεια.

Η οικοδομή ή τμήμα της με αυτοτελή λειτουργία, θεωρούνται περατωμένα, αν υπολείπονται εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται οικοδομική άδεια.

Θεώρηση της οικοδομικής άδειας μπορεί να γίνει και για περατωμένο τμήμα της οικοδομής, εφόσον αποτελείται από χώρους με αυτοτελή λειτουργία.

Μετά τη θεώρησή της για σύνδεση με τα δίκτυα, η οικοδομική άδεια παύει να ισχύει για το τμήμα το οποίο αποπερατώθηκε.

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

@Occultist  το συγκεκριμένο θα με απασχολήσει σύντομα και το σκεφτόμουν προχθές. Χωρίς να έχω επικοινωνήσει με ΤΕΕ τον μόνο πρακτικό τρόπο που βρίσκω είναι ενημέρωση άδειας για κατάθεση αμοιβών επιβλέψεων και λοιπών κρατήσεων, κάτι άλλο που να μπορούν να ανέβουν καταθετήρια ηλεκτρονικά δεν μου έρχεται. Ρώτα όμως στην Πολεοδομία μήπως αυτοί έχουν δικαίωμα να ανεβάζουν αρχεία που τους καταθέτεις και να ενημερώνουν το σύστημα. Πολύ αμφιβάλλω βέβαια για το 2ο, γιατί σε ερώτηση στο ΤΕΕ πως ενημερώνεται το σύστημα για ΠΕΚ, τελική θεώρηση, πορίσματα κλπ η απάντησή τους ήταν ξεκάθαρη, δεν συνδέονται, το σύστημα αυτό φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί μέχρι την έκδοση της ΟΑ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.