Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

e-ΑΔΕΙΕΣ Σύστημα Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών.


Recommended Posts

Σχετικά με αυτό το μνμα που βγάζει στο ανέβασμα αρχείων :

Για την ορθή αναπαραγωγή τους μετά τη έκδοση της πράξης, τα αρχεία να δημιουργούνται σε σωστό μέγεθος χαρτιού και να υποβάλλονται σε μορφή pdf, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία(π.χ. crop, κλείδωμα κτλ.)

Τι εννοεί με το κλείδωμα? Πχ το συμβόλαιο σκαναρισμένο σε αρχείο pdf τι πρέπει να κάνω ακριβώς?

Επίσης, στο πεδίο 'έγκριση υψομέτρου' ανεβάζουμε τη βεβαίωση υψομέτρου?

Edited by LESS
Link to comment
Share on other sites

On 23/5/2019 at 12:38 ΜΜ, ΚΑΝΑ said:

άρθρο 47 4495/17

Μετά την τελευταία αυτοψία από τον Ελεγκτή Δόμησης και αφού εκδοθεί το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) από τον ενεργειακό επιθεωρητή, εφόσον απαιτείται σύμφωνα με το νόμο 4122/2013, εκδίδεται από την Υπηρεσία Δόμησης το Πιστοποιητικό Ελέγχου Κατασκευής (Π.Ε.Κ.) και ενημερώνεται ηλεκτρονικά το τοπικό Παρατηρητήριο Δομημένου Περιβάλλοντος και ο κύριος του έργου για να διατυπώσει τυχόν αντιρρήσεις.

Μετά την έκδοση του Πιστοποιητικού Ελέγχου Κατασκευής, για τη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφελείας υποβάλλεται από τον ιδιοκτήτη αίτηση στην Υπηρεσία Δόμησης, η οποία ελέγχει τα αποδεικτικά καταβολής των οφειλόμενων εισφορών υπέρ του Δημοσίου και ΕΦΚΑ και το αποδεικτικό καταβολής της συμφωνηθείσας αμοιβής επίβλεψης και θεωρεί την οικοδομική άδεια.

Η οικοδομή ή τμήμα της με αυτοτελή λειτουργία, θεωρούνται περατωμένα, αν υπολείπονται εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται οικοδομική άδεια.

Θεώρηση της οικοδομικής άδειας μπορεί να γίνει και για περατωμένο τμήμα της οικοδομής, εφόσον αποτελείται από χώρους με αυτοτελή λειτουργία.

Μετά τη θεώρησή της για σύνδεση με τα δίκτυα, η οικοδομική άδεια παύει να ισχύει για το τμήμα το οποίο αποπερατώθηκε.

Άρα, παρόλο που η έκδοση Άδειας Δόμησης γίνεται πλέον μόνο ηλεκτρονικά, αυτό δεν περιλαμβάνει τις Αμοιβές Επίβλεψης και γενικά το κλείσιμο του Έργου και πρέπει πάλι να τραβιόμαστε στις Υ.ΔΟΜ...Μισές δουλειές...

Edited by Occultist
Link to comment
Share on other sites

ας πάμε και λίγο να ξεσκουριάσουμε μωρέ... εγώ ακόμα παιδεύομαι με την αναζήτηση κάποιων όρων δόμησης οικοπέδου, έχει εκδοθεί άδεια και έχει ανεγερθεί κτίριο και απλά ψάχνω τους όρους δόμησης μήπως έχει αλλάξει κάτι. Μεταξύ άλλων το σύστημα ειδοποιεί όταν πατάω την "υποβολή" ότι δεν έχω ανεβάσει κάποια αρχεία, τι ζητάει? "Στέλεχος", "Τοπογραφικό", ποιά έγγραφα πρέπει να ανεβάσω?

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα 

εκανα την πρωτη αιτηση για βεβαιωση ορων δομησης  (κατ 3)και μου ζητησε μονο  εντυπα αναθεσης και αναληψης ........(!) καποια γνωμη   μηπως και  τι δεν παει καλα ?

Link to comment
Share on other sites

@kokardi

Σε αντίστοιχη δική μου αίτηση μου ζητήθηκαν επίσης :

Δήλωση ιδιοκτήτη ανάθεσης διαχείρισης

Δήλωση μηχσνικού ανάληψης διαχείρισης

Υπεύθυνη δήλωση μηχανικού απαιτούμενων εγκρίσεων (  π.χ. Σ.Α. )

Τοπογραφικό

Βεβαίωση υψομέτρου

Τίτλο ιδιοκτησίας + πιστοποιητικο ( για την αρτιότητα κ οικοδομησιμότητα )

 

Link to comment
Share on other sites

Σε εγκεκριμένη προέγκριση στο Διάγραμμα κάλυψης όταν το κατεβάζω από το σύστημα του ΤΕΕ έχει πάνω " Υπουργείο Περιβάλλοντος " αλλά όχι το τετραγωνάκι με το ηλεκτρονικό κλειδί.

Έχει γίνει κάτι λάθος;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα

Η Σελίδα αναζήτησης αδειών λειτουργεί; Γιατί εγω δεν μπορω να κατεβάσω καμία άδεια;   Βάζω όλα τα στοιχεία και … No data to display

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα , όταν θέλουμε να εκδόσουμε άδεια όπου η εταιρεία έχει αναλάβει το έργο με αντιπαροχή (προσύμφωνο εργολαβικού) , στο πεδίο "κύριος του έργου" επιλέγουμε νόμιμος εκπρόσωπος ή ιδιοκτήτης για να συμπληρώσουμε τα στοιχεία της εταιρείας ;

στα έγγραφα κυριότητας θα ανεβάσω τους τίτλους ιδιοκτησίας των ιδιοκτητών και το προσύμφωνο;

για τη προέγκριση που ζητάει "δηλώσεις ανάθεσης - ανάληψης διαχείρισης έργου ή/και μελέτης" θα μπει η εξουσιοδότηση του κυρίου για τη διαχείριση του ηλεκτρονικού συστήματος ή το κλασσικό έντυπο ανάθεσης ανάληψης για αρχιτεκτονικά και τοπογραφικό; 

Edited by killertomato
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, μετά την επιλογή ανέβασμα αρχείων ενώ έχω ανεβάσει, από την "Υποβολή νέων εγγράφων" αρχιτεκτονικά στατικά, έγκριση φορέα κλπ, με επιλογή πεδίου πχ Αρχιτεκτονικές μελέτες κλπ (όπως 4178 κ 4495), πατώντας το διπλανό κουμπί " ¨Έγγραφα Αίτησης"=>Αναζήτηση==>κατηγορία ...όλα τα έγγραφά μου μπαίνουν στην "Γενική Κατηγορία" αντί "Σχέδια Αρχιτεκτονικών", "Τοπογραφικά σχέδια" κλπ. Τι συμβαίνει?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.