Μετάβαση στο περιεχόμενο

e-ΑΔΕΙΕΣ Σύστημα Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών.


Recommended Posts

  • 1 month later...

Kαλησπέρα, 

έχω υποβάλει βεβαίωση όρων δόμησης για οικοδομική άδεια κατηγορία 3. Βρίσκεται σε έλεγχο εδώ και 2 μήνες. Έχω βάλει τα πολεοδομικά μεγέθη στο διάγραμμα δόμησης του έργου στο eadeies. Θέλω να αλλάξω κάτι διαστάσεις στο κτίριο που αλλάζουν την κάλυψη. Μπορώ να τα διορθώσω μετά στην έκδοση της άδειας ή πρέπει να υποβάλω εκ νέου βεβαίωση όρων δόμησης;

Link to comment
Share on other sites

Τι έχει υποβάλει , βεβαίωση όρων δόμησης ή προέγκριση ? Η βεβαίωση εκδίδεται και αφορά τους όρους δόμησης και τα επιτρεπόμενα πολεοδομικά μεγέθη και δεν σε δεσμεύει για μελλοντικές τροποποιήσεις του Δ.Κ. Αν έχεις υποβάλει προέγκριση αδείας με Δ.Κ. , τότε κάνεις αναθεώρηση της προέγκρισης .

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Καλημέρα, θέλω να κάνω αναθεώρηση παλιάς έντυπης άδειας δόμησης η οποία βρίσκεται σε ισχύ για οικοδομή που αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός. Η ερώτηση είναι αν από το φάκελο της παλιάς άδειας πρέπει να σκανάρω και να ανεβάσω όλα τα παλιά σχέδια-μελέτες? 

Στο ΦΕΚ 3136/Β/2018 λέει στο άρθρο 5α (vii).στοιχεία, σχέδια και δικαιολογητικά που τροποποιούνται σε σχέση με την αρχική οικοδομική άδεια.

Οπότε θεωρώ ότι από την παλιά άδεια δεν ανεβάζω τίποτα και ανεβάζω μόνο τις νέες μελέτες που κάνω εγώ, σωστά?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

καλησπέρα

σε αντίστοιχη δική μου περίπτωση, είχα ανεβάσει όλα τα σχέδια και τις μελέτες της αρχικής άδειας ακόμα και όσα δεν είχαν αλλαγές. Τώρα, καλώς ή κακώς δεν ξέρω

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλησπέρα,

έχω περίπτωση οικοδομικής άδειας Κατηγορίας 3 σε υφιστάμενο κτίριο (αλλαγή χρήσης) η οποία από πλευράς ΙΚΑ πηγαίνει με Πίνακα 3.

1. το άνοιγμα μητρώου στο ΙΚΑ είναι ανεξάρτητη διαδικασία πλέον? Δηλαδή εκδίδουμε την άδεια και πάμε μετά στο ΙΚΑ για να ανοίξουμε το μητρώο πριν την έναρξη των εργασιών? Ή πρέπει να ανοίξουμε το μητρώο πριν την έκδοση της άδειας?

2. έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική απογραφή των ιδιωτικών οικοδομικών έργων (ΦΕΚ3503Β/21)?

ευχαριστώ

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

1. από ότι ξέρω, ανοίγεις μητρώο ΠΡΙΝ την έκδοση της οικοδομικής άδειας, ζητάνε και τα δικαιολογητικά πριν την έκδοση της πράξης. Η περίπτωση να ανόίξεις μητρώο μετά ισχύει μόνο σε ΕΕΔΜΚ και εργασίες άρθρου 30 (πάντα πριν την έναρξη των εργασιών)

2. Ηλεκτρονική απογραφή από ότι ξέρω μόνο για τις μηνιαίες ΑΠΔ, η διαδικασία για το άνοιγμα του μητρώου γίνεται όπως πριν. Βέβαια, διατηρώ επιφύλαξη, μπορεί να έχει αρχίσει, καλύτερα να ρωτήσεις το αρμόδιο ΙΚΑ

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

@Roy_Hobbs

μήπως εννοείς να εκδόσεις την άδεια χωρίς απογραφή στον ΕΦΚΑ και να το κάνεις στον μεταγενέστερο έλεγχο φορολογικών... απλά χάνεις χρόνο μέχρι να βγάλουν παρατηρήσεις και ρισκάρεις να ξεκινήσει εργασίες ο εργοδότης χωρίς να έχει γίνει απογραφή... Θεωρητικά έχεις υποχρέωση κατά την έκδοση της οικ. άδειας να έχεις προβεί ήδη σε απογραφή του έργου.

Στη συνέχεια αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι ο εργοδότης πρέπει να προβεί σε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ηλεκτρονικά με κωδικούς taxisnet για να μπορέσει να πάρει κωδικούς για την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ.

Επίσης εκτός της ΑΠΔ πρέπει πλέον να δηλώνονται οι εργάτες και στο Ε12 της Εργάνης... Το οποίο αν δεν θες να το αναλάβεις μπορεί να το κάνει και ο λογιστής του εργοδότη ή και ο εργολάβος αν έχει αναλάβει την ασφάλιση των εργαζομένων του στο εργολαβικό συμφωνητικό. *** Στον ΕΦΚΑ Αμπελοκήπων στην Αθήνα απειλούν ότι αν δεν τους φέρεις τις καταστάσεις της Εργάνης στο τέλος δεν θα κλείνουν το έργο !!!!

Τέλος από τον Μάιο έχουμε νέες εισφορές και ποσοστά για οικοδομοτεχνικά έργα.

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

@desptsouk

ευχαριστώ για την απάντηση!

@ppanag

thanks για την απάντηση! Αυτό εννοούσα (να έκανα την απογραφη΄αργότερα), αλλά απ'ότι καταλαβαίνω στον έλεγχο φορολογικών έτσι κι αλλιώς ζητάνε την απογραφή και την πληρωμή της προκαταβολής στον ΕΦΚΑ, όπως τα ζητούσαν και στις Πολεοδομίες παλαιότερα, σωστά?

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.