Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

e-ΑΔΕΙΕΣ Σύστημα Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών.


Recommended Posts

Αυτό δεν είναι και το ποθούμενο ;

Αν και βλέπω, από κάποιες τοποθετήσεις στο forum, ότι ένα σύνδρομο Στοκχόλμης υπάρχει διάχυτο στον αέρα. Βούτυρο στο ψωμί κάποιων που δεν θέλουν να προχωρήσει ...

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On ‎29‎/‎10‎/‎2018 at 10:29 ΜΜ, θανος_ said:

Για τα σχέδια όψεως κλπ αρχεία… που ζητούνται στις ΕΕΜΚ, την απάντηση βρήκα  μετά από μέρες στο εγχειρίδιο που βαριόμουν να διαβάσω όπως και πολλοί από σας, απλά ανεβάζουμε ένα αρχείο που αναφέρουμε ότι δεν απαιτείται .

Η  ΕΕΜΚ βγαίνει αυτόματα, μόλις έχουμε πληρότητα εγγράφων και προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Αρα ακόμα κι αν ανεβάσουμε πλαστά η άδεια βγαίνει. Περνάμε σιγά σιγά στην εποχή της αποκλειστικής ευθύνης των μηχανικών;

 

Σε ποιο σημείο του εγχειριδίου αναφέρεσαι σχετικα με το ανεβασμα των αρχειων που δεν απαιτούνται; Το σάρωσα οπτικά 2 φορές αλλά δεν το βρήκα.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρείται σωστό για Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας για τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης σε εξωτερική όψη σε εξώστη αυτοτελούς ιδιοκτησίας (εξώστης διαμερίσματος) να δηλώνουμε σύμφωνα με την παραγραφο 3)γ) του άρθρου 2 της Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/69701/4461/2018 ΦΕΚ 4520/Β/16-10-2018 στην τεχνική μας έκθεση ότι το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, ότι δεν εμπίπτει στις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 1 της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασής ή ότι εμπίπτει στην παρ. 2 του άρθρου 1 (δλδ Ν.4014/11, Ν.4178/13, Ν.3843/10 κτλ ) της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης;

Επίσης το σύστημα του ΤΕΕ για έκδοση ΕΕΜΚ ορμώμενο από την παραγραφο 3)γ) της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης ζητάει να δηλώσουμε για μια ΕΕΜΚ αριθμό ιδιοκτησιών, εμβαδό κάλυψης ορόφων, εμβαδα χρήσης, νομιμοποιητικά έγγραφα κτλ στοιχεία για διάγραμμα κάλυψης. Οφείλουμε να τα συμπληρώσουμε αυτά τα πεδία;

Link to comment
Share on other sites

On 25/10/2018 at 12:15 ΜΜ, ΚΑΝΑ said:

3.3.1             Απόρριψη αίτησης

Με την ενέργεια αυτή, ο διαχειριστής απορρίπτει την αίτηση του. Η ενέργεια είναι ενεργή μόνο αν η αίτηση είναι σε κατάσταση "Προσωρινή αποθήκευση"". Στις υπόλοιπες καταστάσεις ο μηχανικός δεν έχει διαθέσιμη αυτή την ενέργεια (βλ. κεφ. 4). Για τις αιτήσεις που έχει απορρίψει ο μηχανικός υπάρχει η δυνατότητα προβολής των στοιχείων της αίτησης και εκτύπωσής της αίτησης και δεν μπορεί να τροποποιήσει ή να αναιρέσει την απόφαση αυτή.

3.4.7 είναι το σωστό....για να μην ψαχνόμαστε...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Μπορώ μέσο του συστήματος e-adeies να αναθεωρήσω ΕΕΔΜΚ που έχει εκδοθεί από πολεοδομία (εκτός συστήματος δηλαδή), διότι στο σύστημα από ότι καταλαβαίνω επιτρέπει αναθεώρηση ΕΕΔΜΚ μόνο για μικρής κλίμακας που έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι μπορείς αλλά μάλλον θα χρειαστεί να σαρώσεις όλα τα δικαιολογητικά της αρχικής και 

1.   Για την αναθεώρηση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας για παράταση ισχύος (άρθρο 42 παρ. [S1] ν.4495/2017) απαιτείται αίτηση και τεχνική έκθεση μηχανικού.


 [S1]δ) οι εγκρίσεις εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας ισχύουν ένα (1) έτος από την έκδοσή τους, με δυνατότητα αναθεώρησης του χρόνου ισχύος τους κατά ένα (1) έτος.

 

Link to comment
Share on other sites

Το διάβασα αυτό αλλά νομίζω πως δεν με βοηθάει, ίσως δεν έγραψα αναλυτικά την ερώτηση.

Ο πελάτης μου θέλει εν τέλει να κάνει λιγότερες εργασίες από αυτές που βάλαμε στην αρχική ΕΕΔΜΚ. Εν τω μεταξύ το αποφάσισε αφού έχω κάνει και την διαδικασία απογραφής στο αρμόδιο ΙΚΑ. Το ΙΚΑ μου είπε ότι πρέπει να απευθυνθώ στην πολεοδομία, και η πολεοδομία να κάνω ηλεκτρονικά αναθεώρηση. Αλλά μπαίνοντας στο σύστημα και διαβάζοντας και τον οδηγώ, για αναθεώρηση ΕΕΔΜΚ μπορώ να κάνω μόνο αν έχει εκδοθεί ηλεκτρονικά. Και εκεί έχω κολλήσει… Εν τω μεταξύ η άδεια είχε εξωτερική θερμομόνωση κέλυφος και δώμα (ΙΘ), και αυτό που δεν θέλει να γίνει, ο πελάτης, είναι του δώματος. Οπότε ουσιαστικά δεν χρειάζεται να αλλάξει η άδεια αλλά η τεχνική έκθεση, γιατί δεν αφαιρείτε ούτε προσθέτεται κάποια εργασία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.