Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιστροφές φόρου και ΦΠΑ με διαδικασίες fast track


Engineer

Recommended Posts

Επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ έως 10.000 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με διαδικασίες fast track ετοιμάζει η ΑΑΔΕ. Μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης ανοίγει ο δρόμος για να "τρέξει" αμέσως η νέα διαδικασία.

Το μέτρο που αναμένεται να δώσει ανάσα ρευστότητας σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες προβλέπει την άμεση επιστροφή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ για αιτήματα που δεν ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ. Αφορά σε εκκρεμείς υποθέσεις ελέγχου για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί διορθωτικός προσδιορισμός φόρου.

Στην περίπτωση που εκκρεμεί έλεγχος για περισσότερα του ενός αιτήματα ανά δικαιούχο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό που ζητεί για επιστροφή να μην ξεπερνά τα 10.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ έχει ενεργοποιήσεις αυτόματες διαδικασίες για την επιστροφή ΦΠΑ. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση είναι διαθέσιμη η έκδοση εφαρμογής για υποβολή πιστωτικών δηλώσεων ΦΠΑ μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι μπορούν να αιτούνται αυτόματα επιστροφή ΦΠΑ. Η εφαρμογή αφορά σε φορολογικές περιόδους από 1η Μαρτίου 2018 και εφεξής εφόσον ο φορολογούμενος έχει προχωρήσει αθροιστικά στις εξής ενέργειες:

- Έχει συμπληρώσει τον κωδικό 503 (αιτούμενο ποσό για επιστροφή)
- Έχει επιλέξει τις αιτίες 1-5 του κωδικού 507
- Έχει συμπληρώσει τον αριθμό λογαριασμού IBAN στη συγκεκριμένη δήλωση

Η διαδικασία αυτή αφορά την αρχική ή και την πρώτη τροποποιητική δήλωση της ίδιας φορολογικής περιόδου. Ο φορολογούμενος ενημερώνεται με εισερχόμενο μήνυμα στο Taxisnet για τη δημιουργία του αιτήματος. Για φορολογικές περιόδους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018 τα αιτήματα θα συνεχίζονται να υποβάλλονται σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες ΔΟΥ.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.