Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνική έκθεση για απλή περιτοίχιση μέχρι 1,00 μ.


Recommended Posts

Μήπως έχει κανείς κάποια τεχνική έκθεση για την έκδοση άδειας μικρής κλίμακας όσον αφορά την περίπτωση απλής περιτοίχισης με λιθοδομή μέχρι 1,00 μ. ????????

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να υπάρχει πρόθεση να δημιουργήσω ένταση και με όλο τον σεβασμό προς συνάδελφο, ποια δυσκολία αντιμετωπίζεις ... μια απλή τεχνική έκθεση είναι ... δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές ... είναι στην ευχέρεια του μηχανικού η περιγραφή ... με βάση το σχέδιο κατασκευής απλά να το περιγράψει.
Όπως και να 'χει πέραν της αναφοράς της θέσης του έργου κλπ κλπ κάνε αναφορά σε τυχόν άδειες που έχουν βγει, αλλά νομιμοποιητικά έγγραφα που υπάρχου κλπ κλπ

Αναφορικά τώρα στην τεχνική περιγραφή (μην γνωρίζοντας κάποια χαρακτηριστικά της περίφραξης που αναφέρεις πέραν του ότι είναι από λιθοδομή ύψους 1,00μ)... αυτοσχεδιασμός περιγραφής.... βάση σχεδίου.
Θα κατασκευαστεί νέα περίφραξη από λιθοδομή στα όρια του οικοπέδου (τμήμα Α-Β-Γ-Δ), συνολικού μήκους 100,00 μέτρων η οποία στην θέση Ε θα έχει άνοιγμα μήκους 2,00μ. με ελεύθερη πρόσβαση στο οικόπεδο. 
Η νέα περίφραξη θα κατασκευαστεί από λιθοδομή δύο όψεων με ασβεστοτσιμεντοκονίαμα των 150 Κg τσιμέντου, θα έχει δε πάχος 0,50μ. και ύψος από την εσωτερική στάθμη του εδάφους το άνω μέρος της στέψης της δεν θα ξεπερνά το 1,00μ.
Η θεμελίωση της περίφραξης θα είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα πάχους όσο της λιθοδομής (50εκ.) αλλά μεταβλητού ύψους ανάλογα με τις ανάγκες του εδάφους (όπου δηλαδή υπάρχει ανισοσταθμία στο έδαφος εκατέρωθεν της περίφραξης), τηρώντας σε κάθε περίπτωση το ανωτέρω όριο. Η δε θεμελίωση, θα εδρασθεί σε σκυρόδεμα καθαριότητας ελάχιστου πάχους 0,15μ .
Η κύρια κατασκευή της λιθοδομής θα συντίθεται από πέτρες που θα τοποθετούνται αρμολογημένες και θα είναι προσεγμένες έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η κατά το δυνατόν καλύτερη όψη και να μην δημιουργείται οπτική όχληση καθώς και να συνάδει με το ευρύτερο περιβάλλον της περιοχής.
Η στέψη της περίφραξης θα κατασκευασθεί από οπλισμένο σκυρόδεμα πάχους 0,15μ.
Στις θέσεις Ζ, Η και Θ προβλέπεται η κατασκευή οπών έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται --να γίνεται ομαλά-- η απορροή των όμβριων σε υφιστάμενο κανάλι αποστράγγισης ή με ελεύθερη ροή προς τον υφιστάμενο δρόμο.
Λεπτομέρειες για την κατασκευή της περίφραξης από λιθοδομή φαίνονται στο σχέδιο με αριθμό 666.

Αργότερα ανάλογα την όρεξη μπορεί να την φτιάξω πιο ολοκληρωμένη και να την ανεβάσω στα downloads για να υπάρχει. Θα ενημερώσω στο παρόν νήμα.

 

Περίφραξη λιθοδομής.jpg

Edited by georgegaleos
  • Like 2
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ανέβασα μία εκδοχή στα downloads. Δυστυχώς το σχέδιο δεν το έχω σε πιο δόκιμη-εύχρηστη μορφή.

Μόλις εγκριθεί θα είναι διαθέσιμα τα αρχεία.

 

Edited by georgegaleos
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Πρόσθεσα και κάποια ακόμη σε περιγραφές  αναφορικά σε Περίφραξη από ΤΣΙΜΕΝΤΟΛΙΘΟΔΟΜΗ ή ΠΕΤΡΑ ή ΠΕΤΡΙΝΟ ΤΟΙΧΟ π.χ. ΣΕ ΝΗΣΙ-ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ή ΞΥΛΟ. Αν μπορεί κάποιος από τους συντονιστές ας προσθέσει στον τίτλο κάτι σχετικό και στα tags.

Edited by georgegaleos
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλά είσαι φοβερός. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρίσκαμε το σχέδιο για να το επεξεργαστούμε ανάλογα την περίπτωση.

Να ρωτήσω μπορούμε η λιθοδομή να είναι μιας όψης και η άλλη όψη να είναι μέσα στο έδαφος?????? Και αυτή η περίπτωση είναι με άδεια μικρής κλίμακας????

 

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς ότι η έκταση που θες να περιφράξεις είναι σε στάθμη -1,00μ σε σχέση με την άλλη έκταση. Δηλαδή κάτι όπως το παρακάτω ?

1.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ετσι οπως το εχεις φτιαξει αλλα μονο στην μια πλευρα. Δηλαδη ειναι πρανες στην μια πλευρα και να φτιαξω λιθοδομη που στην στεψη της να καταληγει το πρανες. Σε αυτη την πλευρα εχει και μια παλια περιφραξη απο συρματοπλεγμα. Μπορω χωρις να καθαιρεσω την περιφραξη να φτιαξω την λιθοδομη εως 1 m (ετσι οπως το φανταστηκες) που στην εξωτερικη της πλευρα προς το πρανες θα ακουμπα η  παλια περιφραξη??? Καλυπτομαι απο την αδεια μικρης κλιμακα???

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια εχω ακουσει να λεγεται πως οταν λενε απλη περιτοιχιση απο λιθοδομη εννοουν λιθοδομη χωρις αρμολογημα και το κονιαμα να ειναι εσωτερικα και οχι εξω για να φαινεται, ξερεις κατι?? Ισχυει ή ειναι ψεματα???

Link to comment
Share on other sites

δεν εισαι στο αρθρο 29 παρ. 1στ' του 4495

δεν εισαι στο αρθρο 30

αρα, απομένει η παρ. 2 κα' του 29, περι απλής περιτοίχησης

ειτε με εμφανές  ειτε με "υποκρυπτόμενο κονιαμα"  είτε και χωρις.

και συμπληρωνω οτι:

 εννοεις οτι το διπλανο εχει μια υψομετρικη διαφορα  πανω απο 1 μ. και υπαρχει συρματοπλεγμα που παταει σε σενα και ξεπερνα σε υψος τον διπλανο.

Αρα, να προσεξεις οτι :

Εάν προκειται με την λιθοδομη να ξεπερασεις το υψος του διπλανου, δεν επιτρεπονται κατασκευες που αλλοιωνουν την φυσικη απορροή των νερων του απο πανω.

δες αυτη την συζητηση

https://www.michanikos.gr/forums/topic/16344-ιδιοκτησιακό-πολεοδομικό-ερώτημα-νερά-βροχής-απο-τον-γείτονα/

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.