Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

στατικότητα κτίσματος 20τμ


Ελένη Μ.

Recommended Posts

Σε ισόγεια μονοκατοικία του '80 περίπου 60 τμ, εφάπτεται κτίσμα 20τμ με πλάκα, το οποίο χτίστηκε μεταγενέστερα για να χρησιμοποιηθεί ως βοηθητικός/αποθηκευτικός χώρος. Ως είσοδος χρησιμοποιήθηκε η υπάρχουσα δεύτερη εξώπορτα του κύριου σπιτιού. Οι ιδιοκτήτες*, λοιπόν, επιθυμούν να μετατρέψουν το χώρο αυτό σε υπνοδωμάτιο για τους ίδιους ώστε η τωρινή μοναδική κρεβατοκάμαρα του σπιτιού να γίνει παιδική. Το πρόβλημα είναι ότι δεν διαθέτει κολόνες παρά μόνο πρέκια που "τρέχουν" σε όλο το μήκος και των τεσσάρων τοίχων - αν έχει κάποια σημασία αυτό. Επίσης, οι τοίχοι είναι διπλοί, εξωτερικά τσιμεντόλιθος κι εσωτερικά τούβλο χωρίς ενδιάμεση μόνωση. Μηχανικός τούς πρότεινε ως λύση να δημιουργηθούν θεμέλια και κολόνες εξωτερικά ή να μπει εσωτερικά μεταλλικός σκελετός που θα "δέσει" δάπεδο-τοίχους-πλάκα(κάτι τέτοιο τέλος πάντων).

Πιστεύετε πως κάποια από αυτές τις δυο λύσεις θα βοηθήσει τη στατικότητα του δωματίου ή η μόνη λύση είναι γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή(κάτι που είναι οικονομικά αδύνατο για τους ιδιοκτήτες); Ευχαριστώ.

 

*Δεν είμαι μηχανικός, οι "ιδιοκτήτες" είναι συγγενικά μου πρόσωπα και ζούμε στην επαρχία, όπου το ζήτημα παλιών κτισμάτων και συντήρησής τους είναι πιθανόν εντονότερο. Με συγχωρείτε αν έχω κάνει κάποιο λάθος.  :-)

 

 

Επειδή αναφέρεις "ιδιοκτήτες",  αν είσαι μηχανικός έχεις ποστάρει σε λάθος ενότητα. Ενημέρωσέ με να μεταφέρω το θέμα σε ενότητα θεμάτων μηχανικών και βάλε την ειδικότητά σου στο προφίλ.

Pavlos33

6576765.jpg

Edited by Ελένη Μ.
Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι απαιτείται αυτοψία μηχανικού ο οποίος θα εξετάσει την υπαρχουσα κατάσταση και θα προτείνει λύσεις. Δεν μπορεί κανείς σοβαρός μηχανικός να προτείνει λύσεις μέσω ιντερνετ.

Επίσης, για οποιαδήποτε εργασία απαιτούνται οι νόμιμες οικοδομικές άδειες και φυσικά πρέπει να είναι νόμιμες όλες οι υπάρχουσες κατασκευές αλλιώς απαιτούν νομιμοποίηση ή έστω τακτοποίηση με τους νόμους περί αυθαιρέτων. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.