Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δασική έκταση σε αγροτεμάχιο και μεταβίβαση


thanasis e.

Recommended Posts

καλημέρα σας. 

Έχω αναλάβει τη σύνταξη ενός τοπογραφικού ενός αγροτεμαχίου. Το τοπογραφικό είναι για μεταβίβαση. Στην περιοχή του ακινήτου έχει κυρωθεί μερικώς ο δασικός χάρτης.

Εντός του αγροτεμαχίου υπήρχε έκταση ΔΑ 1200 τμ για την οποία έχει υποβληθεί αντίρρηση και τώρα στον κυρωμένο χάρτη το δασικό τμήμα φαίνεται ως "τρύπα".

Τι γράφω στην υπεύθυνη δήλωση για δασική έκταση επί του τοπογραφικού? Ότι αποτελεί ή όχι δασική έκταση? Σκέφτηκα να πάρω πιστοποιητικό από διεύθυνση δασών όπως γράφει ο νόμος αλλά Από τη διεύθυνση δασών μου απαντάνε πως δεν δίνουν πιστοποιητικό εφ' όσον δεν έχει κυρωθεί ο χάρτης.

Εν τέλει μπορεί να μεταβιβαστεί ή όχι?

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι γεγονός ότι για το τμήμα που είναι σε εκκρεμότητα δεν δύναται να εκδοθεί καμία βεβαίωση , ούτε από τον μηχανικό ούτε από την αρμόδια υπηρεσία.

Αρα , αυτό που απομένει είναι να περιγράψεις την πραγματική κατάσταση , ότι το τμήμα με στοιχεία ΑΒΓ.. δεν είναι δασική έκταση σ/να με τν κυρωμένο δασικό χάρτη ΦΕΚ τάδε, ενώ για το τμήμα ΚΛΜ.. εκκρεμεί εκδίκαση ένστασης και δεν δύναται να χαρακτηρισθεί .

Το θέμα είναι αν ο συμβολαιογράφος μπορεί να κάνει συμβόλαιο με τέτοια περιγραφή.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.