Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διόρθωση τοπογραφικού διαγράμματος κλειστής οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

Σε οικόπεδο εντός ορίων οικισμού είχε εκδοθεί το 2009 οικοδομική άδεια αποκατάστασης παλαιού διωρόφου.Το τοπογραφικό διάγραμμα διέφερε από αυτό του τίτλου κτήσης (σ.σ. συμβόλαιο με ανεξάρτητο τοπογραφικό του 2006) σε εμβαδό μεγαλύτερο των αποδεκτών αποκλίσεων (5% του εμβαδού βλ. Ν.4178 & Ν.4495).Το τοπογραφικό της οικοδομικής άδειας διαφέρει μόνο σε 2 πλευρές επί του προσώπου του οικοπέδου μειώνοντάς το εκτός των αποδεκτών αποκλίσεων και έχει παντελώς λανθασμένες συντεταγμένες.Μετά από διένεξη με όμορη ιδιοκτησία κλήθηκα από το ΣΥΠΟΘΑ να προβώ σε διόρθωση του τοπογραφικού διαγράμματος της οικοδομικής άδειας ώστε να ληφθεί υπ' όψιν κατά τον έλεγχο της διένεξης το νέο τοπογραφικό που συνέταξα που συμφωνεί με τον τίτλο κτήσης.

Η οικεία πολεοδομία με ενημέρωσε ότι διαδικασία διόρθωσης (ή ενημέρωσης) τοπογραφικού διαγράμματος σε κλειστή άδεια δεν υπάρχει παρά μόνο μπορώ να επισυνάψω το νέο τοπογραφικό με αιτιολογική έκθεση σε κάποια άδεια μικρής κλίμακας.

Υπάρχει κάποια  διαδικασία διόρθωσης-ενημέρωσης Τοπογραφικού διαγράμματος σε κλειστή Οικοδομική Αδεια που μου διαφεύγει ή η Πολεοδομία είχε δίκιο στις απόψεις της;

σ.σ.-1 Η πολεοδομία έκανε αποδεκτό τον τίτλο ιδιοκτησίας για την έκδοση της Ο.Α. αλλά θεώρησε τοπογραφικό με εμβαδό εκτός αποδεκτών αποκλίσεων (τότε ίσχυε το +/- 2%)

σ.σ.-2 Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια-παρατήρηση εκ των προτέρων.

Edited by menelaos.civil
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι η ΥΔΟΜ  μπερδεύεται με κάποια παλιά εγκύκλιο-διάταξη 

στην οποία πράγματι αναφέρονταν ότι δεν νοείται ενημέρωση ή αναθεώρηση Ο.Α ως προς το τ.δ. υπονοώντας όμως ότι δεν μπορεί να αλλάζει   η θέση του οικοπέδου ή γηπέδου σε σχέση με αυτή που δείχνονταν στην Ο.Α και όχι ότι δεν μπορεί να αλλάζουν τα γεωμετρικά τους στοιχεία

Αυτό ισχύει και τώρα

Επομένως

ναι μεν μπορείς σήμερα να κάνεις ενημέρωση αδείας δόμησης ή Ο.Α (ακόμη και μετά τη λήξη τους)

αλλά στην περίπτωση δεν θα ζητήσεις ενημέρωση αλλά αναθεώρηση σύμφωνα με την παρ 2 του άρθρου 39 Ν 4495

Εμβαδομετρήσεις οικοπέδων ή γηπέδων, που έχουν περιληφθεί σε διοικητικές πράξεις και δικαιοπραξίες και είναι εντός της απόκλισης του προηγούμενου εδαφίου, θεωρούνται αποδεκτές και δεν απαιτείται η αναθεώρηση της οικοδομικής αδείας, καθώς και η διόρθωση ή τροποποίηση των τίτλων κτήσης για την έκδοση άδειας.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.