Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δάπεδο ελάχιστου πάχους - Ιδέες


GiorgosCivil

Recommended Posts


Καλησπέρα στην παρέα,

Θα ήθελα να βελτιώσω αισθητικά το δάπεδο μιας πολύ παλιάς ισόγειας κατοικίας με πολύ χαμηλά ύψη στα εσωτερικά και εξωτερικά ανοίγματα, της τάξης του 1.90m.

Το υπάρχον δάπεδο είναι από τσιμέντο, από την εμπειρία σας μπορώ να επιδιώξω νέα στρώση δαπέδου από πάνω με συνολικό πάχος λιγότερο των 3-5cm? Δεν αναφέρομαι σε πλακάκια, σκέφτομαι περισσότερο πλαστικά δάπεδα, laminate ή πατητή τσιμεντοκονία.

Είχε κανένας αντίστοιχη εμπειρία; Πώς το χειριστήκατε τελικά;

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Πέραν του αισθητικού, αυτό που προέχει είναι η αντοχή του. Τα πλαστικά δάπεδα ταιριάζουν περισσότερο σε επαγγελματικούς χώρους (γραφεία κλπ), τα laminate είναι καλύτερα σε εμφάνιση αλλά υποφέρουν από την υγρασία (θέλει προσοχή στην τοποθέτηση). Και τα δυο, απαιτούν επίπεδο και λείο υπόστρωμα. Η πατητή τσιμεντοκονία είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια(δεν ξέρω γιατί), αλλά θέλει πολύ προσοχή τόσο στα υλικά όσο και στην εργασία. Η πιο ασφαλής λύση είναι τα πλακάκια. Στην αγορά υπάρχει πληθώρα υλικών και σχεδίων, και μπορείς να "παίξεις" με περισσότερη άνεση. 

Link to comment
Share on other sites

Tetris ευχαριστώ πολύ.

Το έδαφος δεν ειναι καλά αλφαδιασμενο και φοβάμαι οτι με πλακάκια + κόλλα + αλφαδιές θα καταλήξουμε σε ενα πάχος που ξεπερνά τους 5 πόντους.....

Link to comment
Share on other sites

Άρα, αυτό που προέχει είναι η "επιπεδοποίηση". Πάρε πρώτα αλφαδιές για να δεις πώς είναι τα πράγματα, και κατόπιν αποφασίζεις. Ακόμη και σε βιομηχανικό (γαρμπιλομπετό) να πας, δεν μπορείς να έχεις λιγότερο από 5 εκ. από την ψηλότερη στάθμη. Μια άλλη λύση είναι τα εποξειδικά (ελαχιστοποίηση του πάχους, αντοχή) , αλλά  αισθητικά φέρνουν σε βιομηχανικό χώρο ή νοσοκομείο.

Link to comment
Share on other sites

καθως μιλας για αισθητικη βελτιωση μπορεις να βαλεις μια φωτογραφια να φανει λιγο το δαπεδο και ο χωρος?

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

είναι δύσκολο όταν δεν υπάρχει δείγμα να δοθεί απάντηση, πως μπορεί να επιτευχθεί αισθητική βελτίωση όταν ειδικά υπάρχουν δυσκολίες όπως μη αλφαδιές δαπέδου και χαμηλά ύψη ανοιγμάτων. Ελπίζω να βρήκες μια καλή λύση και να μην ταλαιπωριέσαι άλλο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.