Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παράταση της προθεσμίας υποβολής σχεδίων και μελετών των δηλώσεων του Ν.4178/2013 ζητά το ΤΕΕ


AsiM

Recommended Posts

Με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ζήτησε, κατόπιν σχετικής απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, εξάμηνη παράταση της προθεσμίας 12 μηνών από την έναρξη ισχύος του Ν4495/2017, η οποία προβλέπεται για την ολοκλήρωση των δηλώσεων του νόμου 4178/2013 για δηλώσεις αυθαιρέτων και κτιρίων με αυθαιρεσία, χωρίς μεταφορά στο νέο νόμο.

Μέχρι την υφιστάμενη προθεσμία, για την οποία το ΤΕΕ ζητά 6μηνη παράταση λόγω του φόρτου εργασίας των μηχανικών κατά την τρέχουσα περίοδο ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης εφαρμογής του Ν4495/2018, ο μηχανικός υποχρεούται να υποβάλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (περιλαμβανομένων σχεδίων και μελετών) και να περαιώσει τη διαδικασία υπαγωγής.

Η ανωτέρω υποχρέωση προβλέπεται στο άρθρο 8 παράγραφος 2 Κ.Υ.Α. αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/27454/2631/2017 (ΦΕΚ Β’ 3976/14.11.2017) που εκδόθηκε για την εφαρμογή του Ν4495/2017.

Το ΤΕΕ ευελπιστεί σε γρήγορη ανταπόκριση του ΥΠΕΝ και αποδοχή του αιτήματος του τεχνικού κόσμου, ώστε να υπάρχει περιθώριο ολίγων μηνών για την υποβολή των αναγκαίων σχεδίων και μελετών για την περαίωση των δηλώσεων του Ν4178/2013 που δεν θα μεταφερθούν στον νέο νόμο.


View full είδηση

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Έχουμε κάποιο νέο; Η λογική λέει ότι θα δοθεί παράταση και πιθανότατα δεν θα είναι και η τελευταία... Υπάρχουν εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες μηχανικοί που δεν έχουν ανεβάσει ΤΙΠΟΤΑ.

Από την άλλη, εργαλείο για τα αυθαίρετα υπάρχει (4495), οπότε δεν προκύπτει σοβαρός λόγος για να δοθεί παράταση. Πάντως κάποιες φορές αλλάζουν δραματικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, π.χ. μελέτη στατικής επάρκειας.

Αν είναι να δοθεί παράταση ας ανακοινωθεί από τώρα και ας βγει το ΦΕΚ τελευταία στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Μυρίζει παρατασούλα 

Παράταση για αυθαίρετα: Εν αναμονή των αποφάσεων

Σημειώνεται ότι το ΥΠΕΝ αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα να δώσει παράταση για την ολοκλήρωση υπαγωγής στο ηλεκτρονικό σύστημα των δηλώσεων αυθαιρέτων του νόμου 4178/2013, που λήγει στις αρχές Νοεμβρίου 2018, και εξετάζεται η διάρκεια της παράτασης και ο χρόνος ανακοίνωσης της

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

 

Μίλησα τώρα με το ΤΕΕ και επιβεβαίωσαν την 6ημηνη παράταση για την ολοκλήρωση των δικαιολογητικών για τον Ν.4178.

 

Να σας ρωτήσω:
1) Εφόσον το πρόστιμο δεν έχει αποπληρωθεί εώς τον Μαιο του 2019 (τέλος παράτασης) αλλά εγώ έχω ανεβασει όλα τα απαράιτητα σχέδια κλπ. τι γίνεται? Συνεχίζει απλά να πληρωνει ο πελάτης? Δεν χρείαζεται να γίνει κατι με τον Ν4495?

 

2) Έχω φύλλο καταγραφής προς άδεια νομιμοποίησης που δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Μαίο. Τι ισχύει για αυτό? 

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Παράθεση


Μίλησα τώρα με το ΤΕΕ και επιβεβαίωσαν την 6ημηνη παράταση για την ολοκλήρωση των δικαιολογητικών για τον Ν.4178.

Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση...

Link to comment
Share on other sites

4 λεπτά πριν, terry said:

Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση...

Μου είπαν πως έχει δωθεί παράταση και το έχουν ανακοινώσει κιόλας, αν και δεν το βρίσκω στο ΤΕΕ ακομη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.