Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΚΔΑΠ προϋποθέσεις κτηρίου


Αμαλία Φούρου

Recommended Posts

Καλή σας μέρα.... ενδιαφερόμαι να αγοράσω μια ημιτελή οικοδομή στα μπετά και να αναπτύξω από επάνω 3 νέους ορόφους σιδηροκατασκευή για να φτιάξω ένα ιδιωτικό ΚΔΑΠ... η ερώτηση είναι: το ΚΔΑΠ μπορεί να πάρει άδεια σε δεύτερο όροφο και πάνω σε νέα ΑΔΕΙΑ οικοδομής ή πρέπει να είναι ισόγειο..;;

Link to comment
Share on other sites

Κα Φούρου καλημέρα,

θα ξεκινήσω κάπως απότομα, συγχωρήστε με.

Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον μηχανικό της επιλογής σας διότι τα στοιχεία που παραθέτετε δεν είναι επαρκή. Μεταξύ άλλων, ενδεικτικά, δεν διευκρινίζετε αν το το ΚΔΑΠ θα είναι και για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). 
Ο μηχανικός της επιλογής σας θα σας καθοδηγήσει σχετικά με το τι θα χρειαστεί να του προσκομίσετε προκειμένου από την μια να επιβεβαιώσει ότι το κτήριο πληρεί ή δύναται να πληροί τις προϋποθέσεις (της όλης κατασκευής που θέλετε και των χρήσεων που προορίζεται) και από την άλλη να έχετε μια σαφή και ολοκληρωμένη πρόταση τόσο χρονικά όσο και από θέμα πιθανών προστίμων, αμοιβών, κόστους γενικότερα.

Να τονίσω ότι η παραπάνω διαδικασία, τουλάχιστον ως πρώτο βήμα ενός ελέγχου του αν πληρούνται σε πρώτη φάση οι προϋποθέσεις, έχει μικρό κόστος και μπορεί να διασφαλίσει την μελλοντική, χιλιάδων ευρώ, επένδυσή σας.

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι ενδέχεται να απαιτηθεί τροποποίηση των ήδη υπαρχόντων χώρων του κτιρίου, ένταξη στον ισχύοντα νόμο ρύθμισης αυθαιρέτων πριν γίνει οποιαδήποτε μελλοντική κατασκευή, κλπ

Αναφορικά στο ερώτημά σας, βλέποντάς το κυριολεκτικά μεμονωμένα, και για ΚΔΑΠ (όχι ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), αρχικά δεν φαίνεται να απαγορεύεται αφού στις τεχνικές προδιαγραφές, μεταξύ άλλων, αναφέρεται "Να εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση και παραμονή των παιδιών".
Γενικότερα μπορείτε να δείτε στο ΦΕΚ 1397Β'/2001, την απόφαση (2), στο άρθ.3 (με την τροποποίηση του στο ΦΕΚ 2991Β'/2016) αλλά σε κάθε περίπτωση, πρότασή μου, μην παραβλέψετε το νόημα των παραπάνω και να απευθυνθείτε σε μηχανικό της επιλογής σας.


Επίσης να ξεκαθαρίσω ότι το forum δεν αντικαθιστά τον μηχανικό που θα σας δώσει απάντηση σφραγισμένη και υπογεγραμμένη. Δεν φέρουμε νομική ευθύνη για οποιαδήποτε τεχνική απάντηση γράφουμε στο Forum, βοηθάμε εθελοντικά όπου μπορούμε αλλά όποιος θέλει υπεύθυνη απάντηση πρέπει να απευθυνθεί στον μηχανικό του.

Και πάλι καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια στο εγχείρημά σας.

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos33)

Καλησπέρα σας, 

Θα ήθελα μια διευκρίνηση σχετική με αδειοδότηση ΚΔΑΠ -ΜΕΑ. Αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ ότι για 15 παιδιά θα πρέπει να υπάρχουν 2 τουαλέτες. Το ερώτημα μου είναι το εξής: θα πρέπει και οι δύο τουαλέτες να είναι για άτομα με ειδικές ανάγκες ή η μια;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.