Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

GPS SOKKIA Stratus L1


Recommended Posts

Φίλε μου καλημέρα,

δουλεύω με το Spectrum Survey v4.22 και είναι μια χαρά πρόγραμμα. Δεν γνωρίζω την έκδοση 3.xx αλλά αυτό που δουλεύω εγώ είναι πολύ εύχρηστο αρκεί φυσικά να το μάθεις.

Το θέμα είναι, έχεις dongle κλειδί για την λειτουργία του; γιατι δε νομίζω να είναι free όπως το GNSS Solutions για L1.

Απο κει και πέρα αν μπορώ να βοθήσω σε κάτι συγκεκριμένο πες μου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

κι εγώ την έκδοση Spectrum Survey v4.22 δουλεύω έχω και το κλειδί για την λειτουργία του αλλά τώρα τελευταία πολλές μετρήσεις μου τις βγάζεις float .

 

πριν μερικά χρόνια που μου το παρουσίασε κατέβασα το firmware και λύθηκε το θέμα .

 

Για να σου δώσω το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζω είναι ότι μου επιλύει σωστά μονό το 25

 

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν το ότι βγαίνουν μετρήσεις float δεν σημαίνει ότι έχει πρόβλημα το λογισμικό. Μπορεί οι μετρήσεις που πήρες να μην είναι καλές ή μπορεί να έχασε το σήμα ο δέκτης και απο κει και πέρα αν δεν ξανακάνεις initialisation δεν μπορεί να σου επιλύσει τις υπόλοιπες μετρήσεις. Μπορεί να έχει παλιό firmware ο δέκτης (είναι και παλιός ο Stratus) και να έχει θέμα με τις μετρήσεις.

Ακολουθείς τις οδηγίες που δίνονται για τις μετρήσεις stop 'n go?

Οσο για το ΕΓΣΑ δεν υπάρχει κάποιο θέμα με το λογισιμικό, και ΕΓΣΑ έχει και TM3 ακόμα και HTRS07 του έχω βάλει. Το μόνο που δεν "παίρνει" είναι οι κάναβοι διορθώσεων του HEPOS αλλα και πάλι μικρό το κακό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

κάνω μονό επίλυση στατική 4-5 σημείων για ένα γεωτεμάχιο μέχρι 10 στρέμματα ( το χρησιμοποιώ το α με την μέθοδο stop and go ) και το πρόβλημα μου είναι ότι στα 4-5 μου επιλύει μονό το ένα 

τι είναι initialisation και πως το κάνεις ;

Link to comment
Share on other sites

Σε κάθε μέτρηση stop and go με L1 δέκτες πρέπει όταν ξεκινάει η μέτρηση να σταθεροποιησεις το rover σε ενα σημείο για τουλαχιστον 12-15 λεπτα ωστε να λαβει αρκετες μετρήσεις για να γίνει σωστά η επιλυση. Μετα τα υπόλοιπα σημεία τα παίρνεις με 10-15sec και δεν πρεπει ο δέκτης να χασει το σήμα, δηλ. να έχει καθόλη την διάρκεια των μετρήσεων ανοιχτό ορίζοντα με τουλάχιστον 7 δορυφόρους. Αν χάσει το σήμα πρέπει να ξανακάνεις initialisation (την προηγούμενη διαδικασία). Λογικά το λογισμικό που χρησιμοποιείς στο καταγραφικό πρέπει να έχει αυτές τις διαδικασίες.

Γενικά πάντως αν πρόκειται για να δίνεις μονο σε στάσεις συν/νες προτίμησε την στατική μέθοδο και ας παίρνει περισσότερο χρόνο στο πεδίο. Ειδικά αν είσαι εντός δικτύου HEPOS κάνεις επίλυση με VRS και δεν έχεις θέμα με αποστάσεις κλπ.

Ελπίζω να βοήθησα..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Έχω κατεβάσει το πρόγραμμα το GNSS Solutions αλλά δεν αναγνωρίζει τα αρχεία της sokkia που είναι σε .str τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση ;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Άν θές να χρησιμοποιήσεις το gnss solutions για να λύσεις αρχεία str, κάνε πρώτα τα str αρχεία rinex και βάλτα στο gnss solutions.

Αλλά το Spectrum Survey 4.22 είναι έτη φωτός καλύτερο από το gnss solutions. Φιλικό και πλήρως παραμετρικό. Επίσης kinematic δέν μπορείς να λύσεις με το gnss.

(Βλέπω οτι το θέμα είναι πολύ παλαιό, άλλά άν χρειάζεται καμιά βοήθεια, ευχαρίστως...)

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.