Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μελέτη πυροπροστασίας με τον 41/18


imarkou

Recommended Posts

Έχω ένα  υπό μελέτη κτίριο τριώροφη οικοδομή με υπόγειο. Το ισόγειο είναι επαγγελματικός χώρος και οι όροφοι κατοικίες. Στο υπόγειο έχουμε μία αποθήκη για κάθε όροφο και γκαράζ τριών αυτοκινήτων.

Ο επαγγελματικός χώρος έχει ανεξάρτητη έξοδο διαφυγής. Οι κατοικίες έξοδο διαφυγής από το κλιμακοστάσιο όπως και οι αποθήκες του υπογείου.

Όπως ερμηνεύω τον κανονισμό πυροπροστασίας έχω δύο χρήσεις ( Επαγγελματικός χώρος και κατοικίες) αν και έχουν ανεξάρτητες οδεύσεις διαφυγής οι αποθήκες που είναι στο υπόγειο η μια για τον επαγγελματικό χώρο και η άλλες για τις κατοικίες είναι εμπλεκόμενες.

Οπότε θα πρέπει να μελετηθεί το κτήριο ως προς τις αυστηρότερες απαιτήσεις της κάθε χρήσης για το σύνολο του κτιρίου.

Επίσης οι αποθήκες και το γκαράζ δεν διαθέτουν πληρότητα και θα εξεταστούν με την κυριαρχούσα χρήση. Με τον παλιό κανονισμό κάναμε έλεγχο 25% του χώρου. Στον καινούργιο δεν κάνει αναφορά από ότι είδα.

Παρακαλώ θα ήθελα τις απόψεις σας πάνω στον συλλογισμό μου.

Link to comment
Share on other sites

Ο επαγγελματικός χώρος που έχει ανεξάρτητη όδευση θα εξεταστεί με το αντίστοιχο άρθρο για την χρήση του (γραφείο ή κατάστημα δεν διευκρινίζεις)

Το υπόγειο θα εξεταστεί από κοινού με τις κατοικίες εφόσον έχει κοινή όδευση (κλιμακοστάσιο).Πως όμως ορίζεται η πληρότητα; Στον πίνακα 2 δεν περιλαμβάνονται οι αποθήκες και στο άρθρο 1 για κατοικίες κάνει λόγο σε μικρές αποθήκες χωρίς να διευκρινίζει πληθυσμό ή το 25%. 

Εάν σε παίρνει να δηλώσεις κατοικίες και υπόγειο ως ένα πυροδιαμέρισμα θα υπολογιστεί μόνο ο θεωρητικός πληθυσμός των αποθηκών με το αντίστοιχο άρθρο και το σύνολο του πυροδιαμερίσματος θα εξεταστεί ως κατοικίες.

Εάν χωρίσεις τις αποθήκες και τις κατοικίες σε πυροδιαμερίσματα παύει να ισχύει το μικρές αποθήκες οπότε έχεις εμπλεκόμενες χρήσεις και θεωρείς τα δυσμενέστερα από κάθε άρθρο.

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να δηλώσω τις αποθήκες με τις κατοικίες ένα πυροδιαμέρισμα.

Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι το κατάστημα εκτός από την ανεξάρτητη όδευση διαφυγής που έχει, έχει πρόσβαση με πόρτα και στο κλιμακοστάσιο γιατί έχει και μια αποθήκη στο υπόγειο.

Οπότε στο υπόγειο έχω δύο αποθήκες για τις κατοικίες μία αποθήκη για το κατάστημα και ένα γκαράζ 3 θέσεων.

Οπότε έχω εμπλεκόμενες χρήσεις. Οι αποθήκες με τις κατοικίες ίδια όδευση διαφυγής και το κατάστημα με τις αποθήκες γιατί από το κατάστημα έχουμε πρόσβαση στις αποθήκες.

Άρα νομίζω ότι όλη η πολυκατοικία θα πρέπει να μελετηθεί από το δυσμενέστερο άρθρο (κατοικίες, κατάστημα, αποθήκες). Ποια είναι η γνώμη σου;

 

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

υπάρχει διαθέσιμη κάποια μελέτη πυροπροστασίας  από νέα ισόγεια κατοικία όπως βγαίνει από κάποιο πρόγραμμα πχ.civiltech κτλ

Ευχαριστώ

 

έχει κάποιος καταθέσει μελέτη πυροπροστασίας για νέα  ισόγεια κατοικία με το νέο ΠΔ να μου στείλει κάποιο πρότυπο.

Ευχαριστώ

  • Like 3
  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

(από μεταφορά. Pavlos33)

καλησπέρα  σε όλους .

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει παράρτημα υπόδειγμα για σύνταξη μελέτης παθητικής και ενεργητικής σύμφωνα με το ΠΔ 41? 

 όπως υπάρχει της απόφασης 136860 ΄΄εγκαταστάσεις μεταποίησης΄΄  καθώς και της 6/18  ''πυροπροστασία εμπορικών αποθηκών''

ευχαριστώ.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλημέρα σε όλους. Στον καινούργιο κανονισμό πυροπροστασίας 41/2018 είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε έλεγχο ποσοστό ανοιγμάτων σε κατοικία; Ο πίνακας 15 στον κανονισμό έχει μια παραπομπή . Ευχαριστώ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.