Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ηλεκτρονική Τιμολόγηση


zulumpo

Recommended Posts

ειμάστε υποχρεωμένοι από 1/1/ 2021 να κόβουμε ηλεκτρονικά τιμολόγια από οσο ξερω .. τι γίνεται με τις αποδείξεις λιανικής ;; ρωτησα το λογιστη μου και δεν ξέρει επειδή εχω και αποδείξεις λιανικής εμπορευμάτων και με υποχρεώνει να αλλάξω και εκει την ταμειακή μηχανή ( από 1/11/2020) μήπως μπορώ ή μηπως υπάρχει κάποιο λογισμικό προγραμμα που να τα κανει ολα μαζί ;;; δηλαδή τιμολόγια αποδείξεις υπηρεσιών και τιμολόγια, αποδείξεις εμπορευμάτων ;;; 

Link to comment
Share on other sites

Θα ισχύσουν αυτά και για τα μπλοκάκια με καθεστώς μισθωτού;

Για να ξέρουμε, αν έχει λειτουργικό κόστος να διαπραγματευτούμε καινούριο μισθό από τώρα... (ή να την κάνουμε κιόλας...)

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Ενδεικτικά δύο λόγους που μπορώ να σκεφτώ είναι:
κυρίως ότι,

από την μία δεν προκύπτει από κάπου στην νομοθεσία ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο άρθρο 12 § 2 περ. στ' του ΚΦΕ εξαιρούνται και

από την άλλη υπάρχει και η χρονική αλληλουχια, αφού οι ανωτέρω προϋποθέσεις εξετάζονται αν ισχύουν πρακτικά, στο τέλος του έτους ενώ οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από τα mydata προηγούνται/δημιουργούνται κατά την διάρκεια του έτους π.χ. η καταχώρηση των παραστατικών που εκδίδουμε αλλά και ο χαρακτηρισμός των παραστατικών (ξεχωριστά της αξίας και του ΦΠΑ) που λαμβάνουμε, έως την 20η του επόμενου μήνα της τιμολόγησης. Επομένως δεν μπορεί η φορολογική διοίκηση (αλλά και εσύ) να γνωρίζει εκ των προτέρων --πριν τις 31/12-- ότι θα πληρούνται οι προυποθέσεις ένταξης στο άρθρο 12 § 2 περ. στ' του ΚΦΕ αλλά γνωρίζει (και εσύ) ότι πρέπει π.χ. οι τιμολογήσεις να έχουν χαρακτηρισθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Οι δυο μήνες στη δημόσια ζωή είναι πολύς χρόνος αφού η γενικότερη νοοτροπία είναι ωχ αδερφέ ας περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή και βλέπουμε. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα νομίζω ότι θα ενημερώνουμε από του χρόνου ένα ας πούμε ηλεκτρονικό βιβλίο εσόδων εξόδων. Τα χάρτινα τιμολόγια μάλλον συνεχίζονται αλλά θα γίνεται και ηλεκτρονική ενημέρωση.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εχει ασχοληθει κανενας με καποιο προγραμμα ηλεκτρονικης τιμολογησης να μας πει τη γνωμη του?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω, αλλά το συζήτησα πολύ πρόσφατα με το λογιστή μου. Ούτε οι ίδιοι δεν έχουν καταλήξει κάπου λόγω υψηλού κόστους ή ελλείψεων στο λογισμικό. Γενικά δεν έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για τις αλλαγές και γι’ αυτό το λόγο δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση. Αν έχεις λίγα τιμολόγια μπορείς να χρησιμοποιείς τη myDATA της ΑΑΔΕ. Αυτό σκοπεύω να κάνω εγώ. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κι εμένα με ενημέρωσε ο λογιστής μου ότι από το νέο έτος θα πρέπει να προμηθευτώ ένα λογισμικό για ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Επειδή δεν είμαι ενημερωμένος για το θέμα εκτός από τις δύο κουβέντες του λογιστή μου, μπορεί να κάποιος να μας πει τι παίζει;

Η πλατφόρμα myDATA τι ακριβώς κάνει, απλά θα καταχωρούμε τα τιμολόγια εσόδων-εξόδων ή εκδίδουμε στοιχεία και απο κει;

 

Link to comment
Share on other sites

@giorgosv~Στην πλατφόρμα θα καταχωρούμε τα τιμολόγια που θα λαμβάνουμε ή θα εκδίδουμε με το γνωστό τρόπο. Γιατί να πάρεις λογισμικό; Αφού μπορείς να μπαίνεις και να τα καταχωρείς μόνος σου. Γενικά μην βιάζεσαι για την ηλεκτρονική τιμολόγηση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ψάχνω να βρω κάποιο δείγμα του παραστατικού που εκδίδεται από την πλατφόρμα mydata της ΑΑΔΕ αλλά δεν βρίσκω κάτι.

Έχει εκδώσει κάποιος ή έχει συναντήσει τέτοιο παραστατικό;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.