Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμοπρόσοψη και ΙΚΑ


Recommended Posts

Συνάδελφοι η θερμοπρόσοψη δεν αναφέρεται στον Πίνακα 3 του ΙΚΑ σαν εργασία? Βάζουμε ένσημα ή όχι? Στις άδειες μικρής κλίμακας πως το αντιμετωπίζεται?

Edited by johnjohn1
Link to comment
Share on other sites

Δεν μας καλύπτουν αυτά. Εκτός από ότι το θέμα που περιγράφεται στο topic έχει μεγάλο εύρος τα συνεργεία που κάνουν θερμοπροσόψεις είναι σοβατζίδες στις περισσότερες περιπτώσεις και έχουν ασφάλεια ΙΚΑ συνεπώς δεν μπορούν να θεωρηθούν στεγασμένα επάγγελμα

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πέρασα από το ΙΚΑ σήμερα μαζί με ιδιοκτήτη, με όλα έτοιμα, φωτοτυπία ΕΕΜΚ, ταυτότητα, ΑΠΔ, έντυπο αναγγελίας, υπ-δηλώσεις για το συμφώνημένο ημερομίσθιο, τεχνική έκθεση, πίνακα 3. Ο υπάλληλος τα πήρε τα χαρτιά να το ετοιμάσει για την Δευτέρα, αλλά μας είπε δεν γίνεται να το πληρώσεις όλο τώρα. Προκαταβολή και το υπόλοιπο τον άλλο μήνα, με την αποπεράτωση.
Το ένα ερώτημα είναι γιατί αντιμετωπίζει το ΙΚΑ έτσι την ΕΕΜΚ; Και το άλλο είναι ότι πρέπει να υποβληθεί η εξόφληση του ΙΚΑ για να κλείσει ο φάκελος να πάει σε έλεγχο. Υπάρχει κανένας τρόπος να πληρώσουμε πιο γρήογορα το ΙΚΑ; Το εν λόγω παράρτημα του ΙΚΑ είναι στην Δραπετσώνα. Το αναφέρω μήπως σε άλλα παραρτήματα η αντιμετώπιση είναι διαφορετική.

Edited by jedi.Yannis
Link to comment
Share on other sites

Σε έργο με εξωτερική θερμομόνωση ας πούμε ότι συνολικά το πρόγραμμα μου δίνει π.χ. 4000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Ο μάστορας θέλει και αυτός 4000 (με ΦΠΑ).

Ας πούμε ότι το ΙΚΑ είναι άλλα 200 ευρώ.

1) Τελικά πουθενά δεν προκύπτει ότι το ΙΚΑ είναι υποχρεωτικό στο Εξοικονομώ. Δηλαδή αν στο πεδίο "Ασφαλιστικές εισφορές" βάλεις "0" δεν σου λέει τίποτα το πρόγραμμα. Σωστά ? Απλά είσαι εκτεθειμένος στο ΙΚΑ και μπορεί να σου γίνει έλεγχος.

2) Ας πούμε ότι ο ιδιοκτήτης θελήσει να πληρώσει ΙΚΑ έτσι και αλλιώς. Θα πρέπει να βάλει στο πεδίο "Ασφαλιστικές εισφορές" τα 200 ευρώ ή να το αφήσει κενό ? Γιατί έτσι ο συνολικός προυπολογισμός του θα φτάσει τα 4600 > 4400 που δίνει το πρόγραμμα άρα θα υπάρξει πρόβλημα και υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Η μία περίπτωση (ανώδυνη) είναι να πάρει ο μάστορας τα 4400 και απλά ο ιδιοκτήτης δεν θα πάρει τα 200 ευρώ του ΙΚΑ. Υπάρχει όμως και η άλλη περίπτωση (μπέρδεμα) να βάλει το πρόγραμμα 4200 στον μάστορα και να δώσει και 200 στον ιδιοκτήτη για το ΙΚΑ....? Ποιο από τα δύο ισχύει ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στα 4000 που δίνει το πρόγραμμα, μπορούν να μπουν και οι αμοιβές του μάστορα και το ΦΠΑ και το ΙΚΑ. Αν ο μάστορας θέλει παραπάνω, πχ 4500.... θα σου κόψει ένα τιμολόγιο για 4000, για το πρόγραμμα, τα 500 θα είναι χώρια και δεν τα ανεβάζεις στο πρόγραμμα (απλά τυπικά πήρε λευτά πρέπει να τα δηλώσει στην εφορία) και το ΙΚΑ πάλι πρέπει να πληρωθεί, αλλά δεν το βάζεις στο πρόγραμμα, για να πάρει τα λευτά πίσω ο ιδιοκτήτης, επειδή ξεπέρασες τα 4000.

Εναλλακτικά βάζεις το ΙΚΑ στο πρόγραμμα και μειώνεις το τιμολόγιο του μάστορα που μπαίνει στο πρόγραμμα. Καλύτερα να αφήσεις το ΊΚΑ απ'έξω όμως γιατί αργούν και θα μείνεις πίσω 15-20 μέρες να κλείσεις τον φάκελο.

Edited by jedi.Yannis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.