Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψηφίστηκε η τροπολογία για το νέο γήπεδο της Τούμπας


Engineer

Recommended Posts

Με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή παραχωρούνται στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ 29 περίπου στρέμματα γης που είναι απαραίτητα για να την κατασκευή της Νέας Τούμπας. Στην ρύθμιση αυτή καθορίζονται σχεδόν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ και πλέον είναι οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης που θα πρέπει να αναλάβουν δράση.

Τι προβλέπεται εκτός από την παραχώρηση του χώρου στον ΑΣ ΠΑΟΚ; Η χρήση γης, ότι δηλαδή  η συγκεκριμένη έκταση παραχωρείται με σκοπό την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και βοηθητικών χώρων για το σωματείο της Θεσσαλονίκης.

Ρυθμίζεται επίσης και το θέμα της πολεοδομίας αφού καθορίζεται ότι το μέγιστο ύψος που μπορεί να έχει το γήπεδο είναι τα 40 μέτρα, πέντε περισσότερα από ότι ισχύει μέχρι σήμερα.

Καθορίζεται και ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου στα τέσσερα χρόνια από την έκδοση του ΦΕΚ, κάτι που πάντως δεν είναι απόλυτα δεσμευτικό. Έτσι και αλλιώς το πλάνο του Ιβάν Σαββίδη που θα είναι και ο αποκλειστικός χρηματοδότης της κατασκευής του νέου γηπέδου είναι αυτή να ολοκληρωθεί σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Καθορίζονται η θέσεις πάρκινγκ που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον εξακόσιες , αλλά και δίνεται η δυνατότητα συνεργασίας με το Δήμο Θεσσαλονίκης  προκειμένου ακόμη να παραχωρηθούν από αυτόν στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ όμορες εκτάσεις -κατά χρήση και άνευ ανταλλάγματος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά- ώστε να διευκολυνθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου.

Τέλος προβλέπεται και ένα μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Αρχαιολογική Υπηρεσία ώστε εφόσον κατά τη διάρκεια των εκσκαφών προκύψουν ευρύματα, αυτά να αξιολογούνται άμεσα και να προχωρά το έργο.

Τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα;  Να καταθέσει ο ΠΑΟΚ στο Υπουργείο Υποδομών και Περιβάλλοντος ένα ειδικό χωρικό σχέδιο για την ανάπλαση της περιοχής με βάση της προϋποθέσεις και τους περιορισμούς που ισχύουν, που θα είναι ουσιαστικά ένας προάγγελος για την άδεια κατασκευής του νέου γηπέδου. Μόλις το σχέδιο αυτό εγκριθεί τώρα θα μπορούν να ξεκινήσουν και τα έργα στην Τούμπα.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.