Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το πρώτο ξενοδοχείο του κόσμου χτισμένο σε λατομείο


Engineer

Recommended Posts

Ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό θαύμα, το InterContinental Shanghai Wonderland δεν προσφέρει θέα σε πόλη, σε βουνοκορφές, σε παραλίες, αλλά κάτι διαφορετικό: θέα στον «κάτω κόσμο».

Στην πόλη Σονγκτζιάνγκ, 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαγκάης, οικοδομήθηκε σε διάστημα μιας δεκαετίας σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο, βάθους 88 μέτρων. Εγκαίνια έγιναν αυτόν τον μήνα. Διαθέτει 337 δωμάτια, σε 18 ορόφους, οι 16 εκ των οποίων είναι κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και οι δύο μέσα στο νερό.

Όλα τα δωμάτια – εκτός από τα «υποβρύχια» – έχουν από το μπαλκόνι τους θέα των καταρρακτών που βουτάνε κάτω στα τοιχώματα του λατομείου, αλλά και του υάλινου «καταρράκτη» που έχει χτιστεί στο κέντρο του ξενοδοχείου πολυτελείας. Στον υψηλότερο όροφο, ένας πλούσιος rooftop garden. Στους δύο ορόφους μέσα στο νερό, εστιατόριο και ξενώνες με θέα σε ενυδρείο βάθους 10 μέτρων. Το «ισόγειο» φιλοξενεί πισίνα και άλλες διευκολύνσεις για χαλάρωση.

Στους τρελαμένους με την αδρεναλίνη, το με εμβαδόν 61.000 τετραγωνικών μέτρων κατάλυμα προσφέρει δυνατότητα για bungee jumping και για αναρρίχηση στις πλευρές του λατομείου.

Σύμφωνα με το βρετανικό γραφείο design Atkins, το κτίσμα είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα αρχιτεκτονικής και μηχανικής, απαιτώντας περισσότερους από 5.000 αρχιτέκτονες, μηχανικούς, σχεδιαστές και εργάτες για να ολοκληρωθεί. Ο επικεφαλής μηχανικός Τσεν Σιασιάνγκ πρόσθεσε ότι το πρότζεκτ ήταν τόσο αντισυμβατικό – το χαρακτήρισε «αγώνα κατά της βαρύτητας» – που η ομάδα του ανέπτυξε καινούργιες μεθόδους οι οποίες κατέληξαν σε 39 πατέντες.

Ως προς την «πράσινη» διάστασή του, ο σχεδιασμός του έγινε με φιλικές προς το περιβάλλον Αρχές, και θα παράγει ενέργεια, θέρμανση και φωτισμό από γεωθερμικές και ηλιακές πηγές. Η τοποθεσία είναι εύγλωττη: το InterContinental Shanghai Wonderland είναι κοντά στην οροσειρά Σεσάν, στο National Forest Park του Σεσάν και στους Βοτανικούς Κήπους Τσενσάν.

Η σελίδα του ξενοδοχείου: https://www.ihg.com/intercontinental/hotels/us/en/shanghai/shghe/hoteldetail

 

1534764051789

intercontinental-shanghai-5445498882-2x1

401e1cda-6629-11e7-9a66-93fb352ba1fe

dji_0048copy-1200x675.jpg


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δε φαντάζομαι κανείς να περιμένει να αδειοδοτηθεί πόσο μάλλον να κατασκευαστεί κάτι ανάλογο στην Ελλάδα....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.