Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βεβαίωση χρόνου ασφάλισης ΕΦΚΑ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ)


pirsogiannis

Recommended Posts

Καλημέρα.

Έχω αιτηθεί (μέσω φαξ από τα κεντρικά του ΤΣΜΕΔΕ στην Αθήνα, έτσι με παρέπεμψαν από το τοπικό ΤΣΜΕΔΕ) βεβαίωση χρόνου ασφάλισης από τις 14/9. Πήρα αριθμό πρωτοκόλλου την επομένη. Σε όλα μου τα τηλέφωνα (στα τηλέφωνα που βλέπω στο σαιτ του ΤΣΜΕΔΕ στο τμήμα ασφάλισης) δεν απαντάει ποτέ κανείς. Στην γραμματεία δεν γνωρίζουν κάτι πέραν του αριθμού πρωτοκόλλου.

Έστειλα φαξ στο 210-3740214 όπου τους ρωτάω τί έγινε.. τίποτα. τους έστειλα και μειλ στο  [email protected] , ομοίως καμία απάντηση. Ξέρει κανένας καλός συνάδελφος κανένα τηλέφωνο ή κάποιον άλλον τρόπο επικοινωνίας που να απαντάνε?

 

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Το παρακάτω το εμφανίζει αφού μπεις με τους κωδικούς σου του τ.ΤΣΜΕΔΕ στην σελίδα του τ.ΤΣΜΕΔΕ.

Αλλά δες κυρίως το pdf (αίτηση) όπου αναφέρει και τα δικαιολογητικά μήπως (λέω μήπως έχει κολλήσει από αυτά). Το "μήπως" το γράφω διότι στο τέλος αναγράφει κάτι ... πάντως όχι ότι δεν θα εκδοθεί η βεβαίωση. Αυτό που με προβληματίζει είναι κυρίως το υπογραμμισμένο ....!!!!! που το θεωρώ απαράδεκτο αν είναι όντως έτσι ....

1.jpg

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.pdf

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Αυτή ακριβώς την αίτηση τους απέστειλα με φαξ (μου την δώσανε από το τοπικό ΤΣΜΕΔΕ) και από δικαιολογητικά τους απέστειλα μαζί με την αίτηση και το Α1, δηλαδή την έναρξη επαγγέλματος. Τα δικαιολογητικά 2,3 δεν με αφορούν γιατί είμαι εγγεγραμμένος στο ΤΕΕ προ του 2017 και δεν έχω διακοπή κλπ.

Με το υπογραμμισμένο εννοείς ότι οι αιτήσεις να πρέπει να γίνονται μόνο στο "πρωτόκολλο δ/νσης συντάξεων και ασφάλισης"? εγώ απευθυνόμενος στο τοπικό τσμεδε (επαρχία) μου είπαν να την στείλω στο φαξ 210-3740319 που απ' οτι βλέπω είναι το φαξ από το 

Τμήμα Γραμματείας και Διοικητικής Μέριμνας

 

Στα τηλέφωνα αυτού του τομέα που αναφέρεις "δ/νση συντάξεων και ασφάλισης" (τομέας Β στην ιστοσελίδα τους) εδώ και 1 1/2 μήνα δεν απαντά κανείς.

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Αρα από πλευράς σου είσαι εντάξει από θέμα διαδικασίας. Η @@@ μάλλον είναι από αυτούς.

Οπότε για να μην "θαφτεί" το ερώτημά σου από το post μου το επαναφέρω μήπως κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι περισσότερο και ας απαντήσει κάποιος αν γνωρίζει κάτι στο παρακάτω θέμα σου:

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 2 years later...
On 5/13/2019 at 11:45 PM, castor_troy said:

Για μια βεβαίωση που έβγαινε ηλεκτρονικά σε 5 λεπτά, τώρα χρειάζεται 2 επισκέψεις στο τσμέδε και 1 μήνα αναμονή! πρόοδος!!

Έχει κάποιος πρόσφατη εμπειρία με την έκδοση βεβαίωσης ασφάλισης από το ΤΣΜΕΔΕ; Παίρνει όντως 1 μήνα; Τη στέλνουν τουλάχιστον; Ευχαριστώ!

Edited by De3ter
Link to comment
Share on other sites

Την τελευταία φορά που μου χρειάστηκε, έκανα αίτηση μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικό ραντεβού στον ΕΦΚΑ και μου την έστειλαν στο μέιλ μου, χωρίς να πάω από εκεί. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Επαναφέρω το θέμα γιατί επικρατεί ένα μικρό χάος :

Ακολουθώντας τις οδηγίες και αποστέλλοντας ηλεκτρονικό αίτημα μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικό ραντεβού στον ΕΦΚΑ (δηλώνοντας το υποκατάστημα ΕΦΚΑ μη μισθωτών στο οποίο και ανήκω - περιοχή Δυτικού Τομέα Αθηνών), με πήραν τηλέφωνο μετά από μία εβδομάδα και μου είπαν ότι πρέπει να κάνω αίτημα στο ΤΣΜΕΔΕ και ότι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση (μόνο αν ήμουν λέει, π.ΙΚΑ ή π.ΟΑΕΕ θα μπορούσαν να με εξυπηρετήσουν).

Πρέπει να έπεσα σε μη σχετικό, οπότε ζητώ τα φώτα σας (κυρίως από κάποιον/α που είχε πρόσφατη εμπειρία με το θέμα και κατάφερε να εκδόσει βεβαίωση χρόνου ασφάλισης από τον ΕΦΚΑ ως αυτοαπασχολούμενος).

 

Ευχαριστώ !

Edited by JohnnyHoliday
Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι έπεσες σε μη σχετικό.

Δύο φορές έχω χρειαστεί, κλείνω ηλεκτρονικό ραντεβού και ταυτόχρονα γράφω και το όνομα της υπαλλήλου που ξέρω ότι δούλευε στο πρώην τσμεδε-νυν εφκα και σημειώνω υπόψιν τάδε, γιατί ξέρω ότι περαιώνει όλες τις υποθέσεις των μηχανικών πολύ γρήγορα. Και τις δύο φορές η βεβαίωση χρόνου ασφάλισης ήρθε την άλλη μέρα στο μειλ. Τα καλά της επαρχίας.Γενικά όμως η λογική αυτή που περιγράφεις είναι. Για ασφαλιστική ενημερότητα από το σαιτ του εφκα όπου συμπληρώνεις αιτιολογία.

υγ: για το θέμα της ψ.υ. που συζητάγαμε στο άλλο νήμα, έκανα την υπ.δήλωση υπέβαλα και αίτημα στον απεδ και όταν πήγα στο κεπ όλο χαρά να τσεκάρουν την ταυτοπροσωπία μου είπαν να πάω την άλλη βδομάδα γιατί "περιμένουν οδηγίες":evil::mrgreen::-)

Edited by pirsogiannis
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, pirsogiannis said:

Δύο φορές έχω χρειαστεί, κλείνω ηλεκτρονικό ραντεβού και ταυτόχρονα γράφω και το όνομα της υπαλλήλου που ξέρω ότι δούλευε στο πρώην τσμεδε-νυν εφκα και σημειώνω υπόψιν τάδε, γιατί ξέρω ότι περαιώνει όλες τις υποθέσεις των μηχανικών πολύ γρήγορα. Και τις δύο φορές η βεβαίωση χρόνου ασφάλισης ήρθε την άλλη μέρα στο μειλ.

Το στέλνεις πού όμως (τι επιλέγεις δηλ. από τη λίστα που εμφανίζεται) ; Στο υποκατάστημα ΕΦΚΑ μη μισθωτών στο οποίο ανήκεις ;

10 minutes ago, pirsogiannis said:

γ: για το θέμα της ψ.υ. που συζητάγαμε στο άλλο νήμα, έκανα την υπ.δήλωση υπέβαλα και αίτημα στον απεδ και όταν πήγα στο κεπ όλο χαρά να τσεκάρουν την ταυτοπροσωπία μου είπαν να πάω την άλλη βδομάδα γιατί "περιμένουν οδηγίες"

Είσαι και άτυχος ! Σου έχει λήξει και έπεσες και πάνω στο μεταβατικό στάδιο ! 🤔

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.