Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παράταση 6 μηνών προθεσμίας για περαίωση υπαγωγής αυθαιρέτων Ν.4178/13


afroman

Recommended Posts

Έτσι όπως τα λέει ο terry.

Και όντως ίσχυαν τα 5 έτη για τισ δηλώσεις του 4178 (που έμειναν εκεί), αλλά μετά με το 4495/17 ήρθαν και το "επικάλυψαν" αυτό με την απαίτηση για 3/11/18.

Κατά την άποψή μου : α) 4178 που έμειναν εκεί : πρέπει να ανέβουν ως 5/19 εκτός αν μας πουν κάτι άλλο (είναι άδικο για κάποιους που υπέβαλλαν πχ 2017 με 4178 και έπρεπε να έχουν 5 έτη, αλλά όπως τα έγραψαν έτσι είναι).

β) Για 4495 ή 4178 που μεταφέρθηκε ή 4178 με τρωτότητα Υ : 5 έτη ή 3 έτη για κάποιες χρήσεις ή με την ταυτότητα, όπως ορίζει το άρθρο 99: 

"Η μελέτη στατικής επάρκειας μπορεί να υποβάλλεται μέσα σε προθεσμία τριών (3) ετών από την ημερομηνία υπαγωγής για τα κτίρια σπουδαιότητας Σ4, Σ3 και πέντε (5) ετών για τα κτίρια σπουδαιότητας Σ2.

Για τα κτίρια που έχουν ήδη υπαχθεί στο ν.4178/2013, η υποχρέωση υποβολής μελέτης στατικής επάρκειας ή τεχνικής έκθεσης, εφόσον αυτή απαιτείται με τις προϋποθέσεις του παρόντος άρθρου (δηλαδή τρωτότητα Υ συμπληρώνω εγω) υποβάλλεται κατά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας του κτιρίου ως αυτή ορίζεται στα άρθρα 53επ.,"

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι από πού τεκμαίρεται ότι η δυνατότητα υποβολής της ΜΣΕ κατά την ταυτότητα του κτηρίου αφορά μόνο τα κτήρια με ΔΕΔΟΤΑ "Υ" ; Κατ' αρχήν κάτι τέτοιο θα υποδήλωνε ανισότητα στο Νόμο κάτι που δεν θα ήθελε ο Νομοθέτης. Δηλαδή όποιος έχει κατοικία με ΔΕΔΟΤΑ "Υ" έχει πίστωση χρόνου μέχρι την ταυτότητα του κτηρίου ενώ οι επαγγελματικοί χώροι μόνο ένα εξάμηνο ;

 

Link to comment
Share on other sites

εγώ υποθέτω πως ναι mariacv, την έκπτωση θα χάνεις το 20% και αργότερα το 10% δεν νομίζω όμως ότι θα σου απαγορέψουν να πας μια δήλωση στο νέο Νόμο

 

για το άλλο που συζητάνε ότι "πάντα θα υπάρχουν Νόμοι να ρυθμίζονται αυθαιρεσίες", ώστε να μεταβιβάζονται, τι λέτε?

Μου σπάνε τα νευρα. Δηλαδή πόσο ακόμα θα παιδευόμαστε με τα αυθαίρετα.

Εγώ τους λέω, "μην είστε τόσο σίγουρος" ο καθένας όμως κατά νου πράττει

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,
 
συμπεριλαμβάνεται στο:
  '' παράταση ................. για την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και στοιχείων για την περαίωση της υπαγωγής των αυθαιρέτων του ν.4178/2013 ''  
 
και το ''κλικ'' προς οριστική υπαγωγή ή αυτό πρέπει να γίνει μέχρι τις 3/11   ? ? ?
Θεωρώ πως και αυτό υπάγεται στην ''ηλεκτρονική υποβολή'', δεν το λέει όμως ξεκάθαρα, θα μπορούσε να λέει ''για την οριστικοποίηση των δηλώσεων και την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών κλπ "
 
(Δελτίο τύπου
"Προς διευκόλυνση των επαγγελματικών φορέων του τεχνικού κόσμου, θα δοθεί παράταση κατά έξι μήνες της προθεσμίας, που εκπνέει στις 3 Νοεμβρίου 2018, για την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και στοιχείων για την περαίωση της υπαγωγής των αυθαιρέτων του ν.4178/2013.
Η παράταση θα δοθεί με τροπολογία του άρθρου 99 του ν.4495/2017. Μέχρι την ψήφιση της εν λόγω τροπολογίας, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.")
 
 
 
 
 
Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Την ίδια απορία με τον @Ιάμβλιχος  έχω κ εγω! Θα πρέπει οι δηλώσεις του Ν.4178 να πάνε σε οριστική υπαγωγή? Και αν ναι, θα μπορούμε μετά να ανεβάσουμε τα δικαιολογητικά αφού θα είναι σε κατάσταση οριστικής υπαγωγής? Κάποια γνώμη συνάδελφοι?

Link to comment
Share on other sites

Βγάλαν μισή ανακοίνωση, να το παιδέψουν ακόμα λίγο. Λίγο απίθανο πάντως, γιατί είναι σαν να σου λένε έχεις περαιώσει, άρα έχεις όλα τα δικαιολογητικά, αλλά κάνεις νάζια και δεν ανέβασες τα δικαιολογητικά πάρε έξι μήνες να το ξανασκεφτείς. Λογικά στο όλο πακέτο πάει η παράταση.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θεωρώ κ εγώ, αλλά σίγουροι δεν μπορούμε να είμαστε. Αν η δήλωση είναι σε οριστική υπαγωγή τα δικαιολογητικά μπορούμε να τα ανεβάζουμε κανονικά?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.