Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περιοχές και αρμόδιες Πολεοδομίες


marilou

Recommended Posts

Τι εννοείς ακριβώς με το έγγραφο? Πρότυπο (άγραφο) έντυπο ή κάποιο στοιχείο νομιμοποίησης από ένα φάκελλο αδείας κτίσματος που έχει νομιμοποιηθεί?Αν θες το δεύτερο , κάνεις απλώς μια αίτηση και αν είναι δική σου η οικοδομή ή έχεις έννομο συμφέρον σου το δίνουν, χωρίς ευρώ!!

 

Καταρχήν,σε ευχαριστώ για την απάντηση φίλε Μανώλη.Λοιπόν,κοίτα πως έχει το πράγμα.Όταν ο παππούς μου έχτισε το συγκεκριμένο σπίτι το 1970,αρχικά ήταν αυθαίρετο.Ωστόσο,μετά από λίγο καιρό έκανε ενέργειες νομιμοποίησης,έτσι,υπάρχουν τα σχεδιαγράμματα και το έγγραφο έγκρισης από τον τότε μηχανικό.Το σπίτι είναι νόμιμο λοιπόν,ασχέτως αν ήταν εκτός σχεδίου εκείνη την εποχή.Από το 2005 η περιοχή έχει μπει στο σχέδιο,ωστόσο δεν ξέρω αν είχε κάνει αυτήν την δήλωση δεδομένου ότι δεν μπορώ να βρω το συγκεκριμένο έγγραφο.Όλη αυτή η φασαρία γίνεται επειδή αποφάσισα να αλλάξω πάροχο σταθερής τηλεφωνίας.Τόσα χρόνια είχα τηλέφωνο! Μου ζητούν το τελικό έγγραφο της νομιμοποίησης το οποίο υποθέτω πως είναι το παραπάνω.Οπότε αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι,τι γίνεται στην περίπτωση που το σπίτι όντως δεν έχει δηλωθεί ότι βρίσκεται εντός σχεδίου;

Edited by Jim87gr
Link to comment
Share on other sites

Μετά την εποχή που έχτισε ο παππούς σου το αυθαίρετο, εκδόθηκε ο νόμος του Τρίτση που είχε το χαρακτηριστικό μοτο "δήλωσέ το για να το σώσεις". Η διαδικασία αυτή δεν ήταν για νομιμοποίηση του κτίσματος αλλά για τη μη κατεδάφισή του. Ο κόσμος, βέβαια, πίστευε τότε ότι νομιμοποιούσε το κτίσμα του.

 

Εν πάση περιπτώσει εάν αναφέρεσαι σ' αυτή τη διαδικασία, δεν έχεις ελπίδες να βρεις κάτι στην αντίστοιχη πολεοδομία γιατί το υλικό αυτό, εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει διατηρηθεί στις περισσότερες από τις υπηρεσίες.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχει γίνει η διαδικασία μέσω 1337 όπως λέει και ο ΜΑΚΑΡ τότε η μόνη σου ελπίδα είναι να υπάρχει στο αρχείο της αντίστοιχης πολεοδομίας.Να ξέρεις βέβαια ότι μάλλον θα είναι ή στην α ή στη β φάση του 1337.Τη γ φάση δηλ την οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση μπορείς να τη συνεχίσεις τώρα που μπήκε στο σχέδιο.Αυτό βέβαια εφόσον βρεις τα έγγραφα των πρώτων φασεων.Οπότε πας πολεοδομία και ψάχνεις.Αν τώρα δε βρεις τίποτα τότε δες μήπως κάνεις σήμερα τη νομιμοποίηση αν τηρούνται οι πολεοδομικές διατάξεις ή τακτοποίηση με πολύ χαμηλό πρόστιμο λόγω του ότι έχει κατασκευασθεί πριν το 1983.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα,

 

θα ήθελα να συμπληρωσω, οτι αναφερθηκε οτι "το 2005" μπηκε στο σχεδιο...

Αρα, εχει κατατεθει δηλωση ιδιοκτησιας και ισως εκει να υπαρχουν και τα εγγραφα του 1337

αφου στην δηλωση ζητουνται στοιχεια και για τα κτισματα.

Καί, τελος, σε ποια φαση ειναι η "ενταξη"

Ολοκληρωθηκε η μελετη.???...κυρωθηκε η ΠΕ?? Αποδοθηκε οικοπεδο??

 

ή δεν εγιναν καθόλου δηλωσεις...αρα το oικοπεδο φερεται σαν "αγνωστου" ιδιοκτητη???

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Δοκίμασε να πάρεις τηλέφωνο στο

ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΚΕΠ): (22980) 29585

ή στο

ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΣΠΕΤΣΩΝ (22980) 74709

μήπως σου πουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

1.γνωρίζει κανείς η Ερέτρια που μάλλον ανήκει Χαλκίδα , που είναι η πολεοδομία πιά για περαίωση 3843?

2. γίνεται αυθημερόν?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

γνωρίζει κάποιος σε ποιά πολεοδομία υπάγονται οι Σπέτσες;

οι Σπέτσες ανήκουν στην πολεοδομία Πειραιά, αλλά είναι σε διαφορετικό κτίριο απ΄αυτό που είναι η πολεοδομία του Δήμου Πειραιά. 

Link to comment
Share on other sites

Η Ερέτρια δεν είναι στον Δήμο Χαλκιδέων αλλά στο Δήμο Ερέτριας. Πολεοδομία νομίζω έχουν αλλά δεν έχω εμπειρία από χρόνους κλπ...

Link to comment
Share on other sites

όχι δεν έχει πολεοδομία, ανήκει στην Χαλκίδα σίγουρα. Το θέμα επειδή και στην Χαλκίδα έγιναν αλλαγές δεν ξέρω πιά που είναι το αρμόδιο τμήμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.