Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέες χρήσεις γης και παλιά Πολεοδομική Μελέτη (όχι ΓΠΣ)


sok_ratis

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Στις παλιές χρήσεις γης του ΠΔ/23-2-87  ορίζονταν ότι στην Αμιγή Κατοικία επιτρέπονται Ξενώνες μέχρι 20 κλινες. Στο νέο Π.Δ. 59/21-06-2018 στην Αμιγή Κατοικία επιτρέπονται πλέον Τουριστικά Καταλύμματα μέχρι 30 κλίνες. Αναφέρεται όμως ότι χρήσεις γης που έχουν καθοριστεί με εγκεκριμένα ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ πριν από την ισχύ του παρόντος βάσει των διατάξεων του π.δ. 81/1980 (ΦΕΚ Α’ 27) και π.δ. 23.2/6.3.1987 (ΦΕΚ Δ΄ 166) εξακολουθούν να ισχύουν όπως καθορίστηκαν.

Στην περίπτωσή μου τώρα έχω Πολεοδομική Μελέτη από το 1993 που καθορίζει για το οικόπεδό μου Αμιγή Κατοικία. Δεν έχω όμως κάποιο ΓΠΣ ή ΣΧΟΟΑΠ. Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να πάω με τις νέες χρησεις γης και να κανω κατάλυμμα 30 κλινών εφόσον έχω μόνο Πολεοδομική Μελέτη και όχι ΓΠΣ; 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

έχεις Πολ Σχέδιο από το 1993 και δεν έχεις Γ.Π.Σ? Διάβασες καλά το Π.Δ της Έγκρισης της Π. μελέτης   και στα "έχοντας υπόψη" δεν βρήκες καμιά απόφαση για έγκριση Γ.Π.Σ?

 

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Δεν υπάρχει ΓΠΣ. Ρώτησα και στην Πολεοδομία και μου είπαν οτι δεν υπάρχει ΓΠΣ. Είχε ξεκινήσει ΣΧΟΟΑΠ αλλά εμεινε στα χαρτιά . Από την Πολεοδομία μου ειπαν οτι εφοσον η Πολεοδομικη μελέτη ορίζει χρήσεις γης, τότε θα πάω με του 1987. Οταν όμως του είπα οτι το ΦΕΚ του 2018, λέει μονο για ΓΠΣκαι ΣΧΟΟΑΠ ήταν σκεφτικός αν και στο τελος μου ειπε και παλι οτι πρεπει να παει με του 1987.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.