Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΠΔ καθορισμού επαγγελματικών δικαιωμάτων μηχανικού για κάθε ειδικότητα


kan62

Recommended Posts

Όλη η διαμάχη για τα επαγγελματικά δικαιώματα γίνεται για τις θέσεις του δημοσίου, για τους διορισμούς στο δημόσιο. Δεν βλέπω γνήσιο ενδιαφέρον για τον κλάδο των μηχανικών. Κατά τα άλλα οι συντεχνίες είναι στα χαρακώματα και ο αγώνας συνεχίζεται.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 91
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να χαίρεται και να καμαρώνει το ΤΕΕ για τις συντεχνίες του ...

Αν ο συνάδελφος (και δεν μιλάω επι προσωπικού αλλά αναφέρομαι κυρίως στις άσχετες ειδικότητες με την ενέργεια, πολ. μηχ. - αρχιτέκτονες - τοπογράφους και δεν ξέρω ποιά άλλη ) δεν γνωρίζει/ουν πως να αντιμετωπίσει μια κατάσταση ''δημοτικού'' για έκδοση ΠΕΑ, φαντάζομαι τι θα γράφει/ουν σε περίπτωση λέβητα με αντιστάθμιση , boiler 3πλης ενέργειας, ή φωτισμού, A/C ή και κλιματισμού,  που είναι πιο περίπλοκες υποθέσεις !

Α ρε Στασινέ ... παιχτούρι ΑΠΑΙΧΤΟ !!!!!

Screenshot.jpg

  • Upvote 3
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

On 6/11/2018 at 11:30 ΠΜ, zio7 said:

Για ποιο λόγο δίνουν δικαιώματα παθητικής πυροπροστασίας στους ΜΜ & ΗΜ και ενεργητικής στους ΠΜ & ΤΜ?

Γιατί όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα έχουν αποσυνδεθεί από το γνωστικό αντικείμενο. Τόσο απλά. Το παράδοξο λοιπόν είναι ότι όσο υποβαθμίζονται οι σπουδές με αφαίρεση μαθημάτων και αύξηση καταλήψεων τόσο δίνονται επαγγ. δικ. αβέρτα. 

Αν σοβαρέψουν οι σχολές και έρθουν στα μέτρα του παλιού Πολυτεχνείου και της Σχολής Υπομηχανικών τότε να πάρουν περισσότερα δικαιώματα και οι μεν και οι δε που καμώνονται κι αυτοί ότι έγιναν πανεπιστήμιο. 

  • Upvote 4
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

τι να τα κάνεις τα επαγγελματικα δικαιώματα ... το ζητούμενο ειναι να εισαι άριστος σε ενα δυο αντικείμενα να κανεις καλα την δουλεια σου ...μιλαμε για επαγγελματικα δικαιώματα σε εναν κλαδο που υπολειτουργει ... δεν υπαρχουν δουλειες και ολοι προσπαθουμε να τα κανουμε ολα και λογο τις αναδουλειας και λογο του οτι εχουμε χρονο και νομιζουμε οτι προλαβαινουμε να μαθουμε και κατι ακομα .. .....ζουμε στην εποχη της εξειδίκευσης .... κανενας πολιτικος μηχανικος που σεβεται τον εαυτο του δεν θα εκανε ποτε Ενεργητική πχ για ενα ξενοδοχειο ή νοσοκομειο και το αντιστροφο .... 

βασικά θεωρώ ποιο σημαντικό να δημιοθργηθει το Μητρωω Ιδιωτικων εργων και με καποιο τροπο να εξαναγκάζετε ο  καταναλωτης στη επιλογη εγγεγραμμένων μελών ...και δεν μιλαω μονο για τα μεγαλα εργα αλλα και για τα ''μερεμέτια'' που λεει ο λογος και με καποιο τροπο να μπορεί να χτυπηθεί και το μαυρο χρημα ...

Edited by george68
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ενα απο τα πιο αστεια, και το γνωριζω λογω ειδικοτητας, ειναι να εχει περισσοτερα & καθορισμενα επαγγελματικά δικαιωματα επι των ηλεκτρικών εγκαταστασεων ο Διπλωματουχος ΜΜ εναντι του Ηλεκτρολογου Τ.Ε. .... 

Ισως το γελειότερο της καταστασης...

Επισης γενικα οτι δεν εχουν αναγνωρισθει επισημα οι Μηχανικοι Τ.Ε. και δεν εχουν καθορισθει σαφως τα επαγγελαμτικα τους δικαιωματα παραπεμπει πραγματικα σε Αφρικανικη χωρα....

  • Like 2
  • Upvote 3
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε, θεμιτο το γεγονος οτι θελεις να παραπονεθεις για την μη εκδοση ΠΔ και για την ειδικοτητα σου, ομως το υπαρχον θεμα αφορα τα νεα ΠΔ των διπλωματουχων..

Ας γραψεις κ συ κ οποιος αλλος θελει, στο αντιστοιχο θεμα..Υπαρχουν πολλα θεωρω εντος του site

 

Υγ: Καλοπροαιρετη συμβουλη απο εναν χωροτακτη που χρονια περιμενε την εκδοση τους..Ασε μας να συζητησουμε επι του θεματος και να το αναλυσουμε οπως πρεπει..

Edited by Didonis
διαγραφή παράθεσης.
  • Upvote 2
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Μαλλον φιλε μου σου διαφευγει η ουσια του προβληματος. Δεν ηταν αναγκαιο να βγει ΠΔ που (υποτιθεται...) καθοριζει τα επαγγελματικα δικαιωματα των Διπλωματουχων Μηχανικων αλλα ΟΛΩΝ των μηχανικών. Για αλλη μια φορά δεν αγγιζουν ενα θεμα που καιει και ειναι σαφως το σημαντικοτερο οσο αφορα τον καθορισμο επαγγελματικων δικαιωματων γενικοτερα καθοσον προκειται για πολλες χιλιαδες πτυχιουχων σχολων ΤΕ. 

Ακομη και ετσι να το δεις παντως , παλι περι εκτρωματος προκειται αφου αναμασα παλιες καταστασεις, διαιωνιζει προβληματα και μπερδευει ακομη περισσοτερο τους Διπλωματουχους. Τι να συζητησεις επομενως δεν ξερω....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 13/11/2018 at 6:39 ΜΜ, getsakna said:

Συναδελφε, θεμιτο το γεγονος οτι θελεις να παραπονεθεις για την μη εκδοση ΠΔ και για την ειδικοτητα σου, ομως το υπαρχον θεμα αφορα τα νεα ΠΔ των διπλωματουχων..

Aυτό είναι το πρόβλημα συνάδελφε. Βάση της συνθήκης της Bologna ο πρώτος κύκλος σπουδών (Βachelor) oδηγεί στα επ. δικαιώματα. Αυτό σημαίνει ότι είτε 4 χρόνια είτε 5 χρόνια σπουδάσεις και τα δύο είναι προπτυχιακοί τίτλοι, δηλαδή Bachelor ή τώρα τα 5 έτη που το έχουν Integrated master's degrees (χωρίς αλλαγή προγράμματος σπουδών, δηλαδή νύχτα έγινε η αλλαγή). Τώρα αν στην Ελλάδα οι αρμόδιοι είναι τόσο ηλίθιοι που να δίνουν προπτυχιακό τίτλο στα πέντε χρόνια δεν ευθύνεται κανείς για αυτό.

Για την ιστορία τι λέει η συνθήκη της Bologna:

Παράθεση

The Bologna process for standardisation of European higher education specified an undergraduate degree of at least three years called the "licence" or bachelor's degree, followed by a two-year diploma called the master's degree, then a doctorate, meant to be obtained in at least three years. Because of these indicated schedules, the reform is sometimes (erroneously) referred to as "3-5-8". The system applies to the European Higher Education Area.

Στην Ελλάδα όπως είναι γνωστό ΔΕΝ ισχύει και ΔΕΝ έχει εφαρμογή η συνθήκη της Bolgona. Τα επ. δικαιώματα είναι της πλάκας όπως ήταν πάντα. Τοπογράφος υπογράφει στατικά και αρχιτέκτων τοπογραφικά. Για τα υπόλοιπα δεν αναφέρομαι, μιλάμε για τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Edited by Steelman
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Συγκροτείται ομάδα εργασίας για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών

Η συγκρότηση ομάδας εργασίας η οποία θα εισηγηθεί κατόπιν επεξεργασίας, την άμεση διόρθωση των αστοχιών και αλληλοεπικαλύψεων, των επαγγελματικών δικαιωμάτων των διπλωματούχων μηχανικών με άλλες επαγγελματικές κατηγορίες συναφούς αντικειμένου, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή διυπουργική σύσκεψη.

Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο το Προεδρικό Διάταγμα 99/05-11-2018 όπου καθορίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των Διπλωματούχων Μηχανικών.

Στη σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Ηλίας Γεωργαντάς, και στελέχη των άλλων Υπουργείων.

https://www.naftemporiki.gr/story/1473617/sugkroteitai-omada-ergasias-gia-ta-epaggelmatika-dikaiomata-ton-mixanikon

 

Επίσης σήμερα εκδικάζονται οι 11 προσφυγές στην Ολομέλεια του ΣτΕ αλλά θα δοθεί αναβολή γα Οκτώβριο του 2019.

Edited by tectonator
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.