Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΔΕΗ: Χρέωση 1 ευρώ για έκδοση έντυπου λογαριασμού


Engineer

Recommended Posts

Εισαγγελέας υπάρχει σ αυτή τη χώρα ;

γιατί από ότι φαίνεται ο συνήγορος του πολίτη δεν αρκεί.

Το αυτονόητο είναι να δώσουν μείωση (κίνητρο)  σε όσους επιλέξουν τον ηλεκτρονικό λογαριασμό και να  αφήσουν ήσυχους όσους δεν το επιλέξουν, μη βάζοντας 1 Ευρώ+ΦΠΑ χρέωση για τον έντυπο λογαριασμό. Αρκετά προβλήματα έχει ο κόσμος για να ασχολείται και με αυτό και αρκετά έξοδα έχει για να τον αρμέγουν ακόμη μια φορά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 4 months later...

[συνεχεια εκ προηγουμενων]

  "Η ΔΕΗ επιμενει να κανει τα δικα της.... "

 

και ο Συνηγορος του Πολιτη, επανερχεται για μια ακομη φορά.

https://www.b2green.gr/el/post/71128/nea-paremvasi-synigorou-tou-katanaloti-gia-ti-chreosi-ton-egcharton-logariasmon-tis-dei

Link to comment
Share on other sites

Εύγε Δημήτρη για την ακόμη μια φορά έγκαιρη ανάδειξη των εξελίξεων.

Πολλοί καταναλωτές που είναι ενοικιαστές διαμερισμάτων, δεν είχαν καν τη δυνατότητα να δέχονται ηλεκτρονικό λογαριασμό ακόμη και αν ήθελαν, διότι ο λογαριασμός εκδίδονταν σε άλλο όνομα, προγενέστερου ενοικιαστή και δεν είχαν στοιχεία του ώστε να τα καταχωρήσουν στην ηλεκτρονική φόρμα της ΔΕΗ. Αν πήγαιναν με την διαδικασία που ορίζει η ΔΕΗ για επικαιροποίηση  συμβολαίου θα έπρεπε να καταβάλουν και μια εγγύηση από 40+Ευρώ. Σημειώστε δε ότι  δεν χρεώνουν μόνο 1 ευρώ επιβάρυνση σε κάθε λογαριασμό, ήτοι 6 ευρώ (3 εκκαθαριστικοί και 3 έναντι), αλλά και 24% ΦΠΑ παρακαλώ, δηλαδή η συνολική επιβάρυνση δεν είναι 1 ευρώ αλλά 1,24 Ευρώ.

Εύγε και στο Συνήγορο του πολίτη που για μια ακόμη φορά αναφέρει το αυτονόητο που πρεσβεύει και η κοινή λογική. Αντιγράφω αποσπάσματα:

η χορήγηση τυχόν έκπτωσης σε καταναλωτές που επιλέγουν την ηλεκτρονική αποστολή λογαριασμού από τον προμηθευτή λιανικής πώλησης ηλεκτρονικής ενέργειας είναι συμβατή με το άρθρο 11 παρ. 1 της Οδηγίας μόνον εφόσον τηρείται η υποχρέωση της δωρεάν αποστολής λογαριασμών σε όλους τους καταναλωτές, άρα και στους καταναλωτές που επιλέγουν την αποστολή έγχαρτου λογαριασμό.

Με βάση τα παραπάνω, επαναφέρουμε το θέμα των χρεώσεων ύψους 1 ευρώ που επιβάλλονται και έχουν ήδη επιβληθεί στους καταναλωτές που λαμβάνουν έγχαρτους λογαριασμούς και παρακαλούμε σύμφωνα με την υπ.αριθμ. πρωτ. 791/8-1-219 Σύστασή μας για τις νόμιμες ενέργειες σας.

Ειδικότερα, παρακαλούμε για την ενημέρωση της Αρχής μας σχετικά με:

α) Την άμεση παύση της πρακτικής χρέωσης των καταναλωτών για την έκδοση και την αποστολή Λογαριασμών Κατανάλωσης και

β) την επιστροφή των εισπραχθέντων, ,κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, χρηματικών ποσών μέσω της σχετικής πίστωσης τους στους αμέσως επόμενους εκκαθαριστικούς Λογαριασμούς Κατανάλωσης.

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Λευτέρης Γ. Ζαγορίτης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.