Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέος μηχανικός ασφάλιση στο ΤΣΜΕΔΕ


gio_ser

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους..Βρήκα δουλειά σαν μηχανικός σε τεχνική εταιρεία και μου παρουσίασαν την δυνατότητα πρόσληψης και σαν μηχανικός και σαν υπάλληλος..επειδή δεν έχω ψάξει το θέμα, τώρα που όλοι οι ασφαλιζόμενοι υπάγονται στον ΕΦΚΑ υπάρχει διαφορά?θα με επηρεάσει μελλοντικά στα ένσυμα μου?Να τονίσω οτι και στις 2 περιπτώσεις έχουμε συμφωνήσει να καλύπτουν αυτοί τις εισφορές..Οποιαδήποτε απάντηση σχετικά με το θέμα θα μου ήταν πολύ χρήσιμη

Link to comment
Share on other sites

Το ορθό νομοθετικά είναι να γίνει η πρόσληψη με πακέτο ασφάλισης μισθωτού που να αντιστοιχεί στην πραγματική θέση (καθήκοντα, απασχόληση, κλπ) στην εταιρεία. Χωρίς να γνωρίζω τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει σε 'σένα ένα μη ορθό πακέτο ασφάλισης σε πιθανό έλεγχο στην εταιρεία, διότι στην εταιρεία σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα αν βρεθεί-αποδειχθεί σε έλεγχο ότι απασχολεί κάποιον με μη ορθή απεικόνιση της ασφάλισής του.

Πέραν λοιπόν του παραπάνω κάποιες πρώτες σκέψεις-παρατηρήσεις:
1) αν υποθετικά έχεις μικτές αμοιβές Α€ και η πρόσληψή σου γίνει ως μισθωτός με πακέτο ασφάλισης μη μηχανικού, τα καθαρά θα είναι κατά τι περισσότερα σε σχέση με το αν προσληφθείς ως μισθωτός με πακέτο ασφάλισης μηχανικού.
2) χωρίς να είμαι σίγουρος (μπορεί να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει κάποιος άλλος συνάδελφος) θα πρέπει αν θες (αν ήδη δεν έχεις και θες να αποκτήσεις ή αν έχεις και θες να αναβαθμίσεις το υπάρχον) εργοληπτικό ΜΕΚ[α] (ή μελετητικό ΜΕΛ[β]) πτυχίο από την ενεργή συμμετοχή σου στα έργα της επιχείρησης στα (ιδιωτικά ή δημόσια) έργα της --πέραν των άλλων δικαιολογητικών-- να είσαι ασφαλισμένος με πακέτο ασφάλισης μη μηχανικού.
3) Αναφορικά στην μελλοντική σου συνταξιοδότηση και εφόσον όλα κινούνται ομαλά, μεγαλύτερο ποσό ασφάλισης (θεωρητικά) εξασφαλίζει καλύτερο συνταξιοδοτικό αποτέλεσμα.

[α] Κατηγορίες "Βιομηχανικά-Ενεργειακά" ή/και "Εργα καθαρισμού & επεξεργασίας νερού & υγρών στερεών & αέριων αποβλήτων"
[β] Κατηγορίες 15,17,18 και 27, ήτοι αντίστοιχα "Βιομηχανικές Μελέτες (προγραμματισμού, σχεδιασμού και λειτουργίας)" ή/και "Χημικές Μελέτες και Έρευνες" ή/και "Μελέτες Χημικής Μηχανικής και Χημικών Εγκαταστάσεων" ή/και "Περιβαλλοντικές Μελέτες"

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.