Jump to content
 • Revit - Μαθήματα BIM
georgegaleos

Πρόταση νόμου: Ρύθμιση επαγγελματικών δικαιωμάτων Πτυχιούχων Μηχανικών και άλλες διατάξεις.

Recommended Posts

Πρόταση νόμου: Ρύθμιση επαγγελματικών δικαιωμάτων Πτυχιούχων Μηχανικών και άλλες διατάξεις.

Πηγή: www.hellenicparliament.gr

Σ_Ν_επαγγελματικών δικαιωμάτων Πτυχιούχων Μηχανικών.pdf


View full είδηση

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

αρθρο 6. ΠΟΛ ΜΗΧ ΔΕ

τα κάνουν όλα και χωρίς περιορισμούς (και παραδοσιακούς οικισμούς)!!! Αν κατάλαβα καλά έχουν και περισσότερα δικαιώματα από τους ΠΟΛ ΜΗΧ πολυτεχνείου αφου υπογράφουν και ειδικές αρχιτεκτονικές μελέτες....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Παράθεση

Με το άρθρο 24 κατοχυρώνεται η αρµοδιότητα της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. για την τήρηση Μητρώου και την επιστηµονική και επαγγελµατική ενηµέρωση και την εν γένει κατάρτιση των Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕ ως αναγκαίο και αναπόσπαστο τµήµα της επαγγελµατικής τους δραστηριοποίησης. Η ανάθεση αρµοδιοτήτων, µε το προτεινόµενο νοµοσχέδιο, στην Επαγγελµατική Επιστηµονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.) αποβλέπει στη διασφάλιση των συµφερόντων των Πτυχιούχων Μηχανικών από έναν φορέα, ο οποίος αµιγώς και αποκλειστικώς θεραπεύει τα συµφέροντα αυτά. Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. λειτουργεί, ήδη, ως de facto επιµελητήριο, καθόσον έχουν παραχωρηθεί σε αυτήν αρµοδιότητες από το κράτος, όπως η εκ του νόµου συµµετοχή της σε γνωµοδοτικά ή αποφασιστικά συλλογικά όργανα της Πολιτείας, ενώ, για την άσκηση συγκεκριµένων επαγγελµατικών δραστηριοτήτων των Μηχανικών της κατη- γορίας αυτής, η ιδιότητα του µέλους της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. είναι υποχρεωτική

 

Καλά είναι δυνατόν η εετεμ να γίνει επιμελητήριο μηχανικών και να κρατάει μητρώο?? Για την συντεχνία δουλεύει το κράτος? Που ακούστηκε η χώρα να έχει 2 τεχνικά επιμελητήρια? H πρόταση πρέπει να καταψηφιστεί.

Επίσης σε αυτήν την πρόταση υπάρχει σύγκρουση με το ΠΔ99/2018 σχετικά με τα πανεπιστήμια 4ετούς φοίτησης. Από που κι ως που ένα πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η εετεμ) συναλλάσσεται με το κράτος παράνομα και μετά από χρόνια το ίδιο το κράτος τους νομιμοποιεί για την κατάχρηση εξουσίας? 

Δεν φτάνουν όλα τα παραπάνω, που κάποιοι θα έπρεπε να είναι στην φυλακή με την κατηγορία της αντιποίησης αρχής, θέλουν να έχουν τον λόγο και με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Παράθεση

1. «Πτυχιούχοι Μηχανικοί» νοούνται οι κάτοχοι Πτυχίου Μηχανικού των άρθρων 3 έως 20 και του άρθρου 25 του παρόντος νόµου των Ιδρυµάτων του Τεχνολογικού Τοµέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ι.), της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), οι κάτοχοι τίτλου σπουδών, ηµεδαπής ή αλλοδαπής, ισοτίµου προς το πτυχίο Τ.Ε.Ι., Σχολής ή Τµήµατος αντίστοιχου προς τα ανωτέρω, ανεξαρτήτως του χρόνου λήψης του πτυχίου τους, καθώς και οι κάτοχοι τίτλου σπουδών των Τµηµάτων Μηχανικών Πανεπιστηµίων τετραετούς διάρκειας Σπουδών.

Βέβαια στο ΠΔ99/2018 αναφέρει:

Παράθεση

α. Στους κατόχους διπλώματος Μηχανικού αντίστοιχου της ειδικότητάς τους, των πολυτεχνικών σχολών ή τμημάτων πολυτεχνικών σχολών πανεπιστημιακών  ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισοτίμων σχολών της αλλοδαπής κατόπιν τήρησης της διαδικασίας που προβλέπεται από το ν. 3328/2005 (Α’ 80),

 

Edited by atsalovergas
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιατί ψαρωνετε; Ο Κεγκερογλου της Δημοκρατικής Συμπαραταξης το κατέθεσε... Σιγά μην ψηφιστεί. Αν δείτε στη σχετική σελίδα της Βουλής υπάρχουν αμέτρητες προτάσεις νόμου κατατεθειμενες από βουλευτές οι οποίες απλώς κατατεθηκαν για λόγους εντυπωσιασμου. 

 • Like 1
 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

H EETEM πρέπει να διαλυθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Οτιδήποτε άλλο είναι μη σοβαρό και αξιόπιστο. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες επιτέλους σε αυτήν την χώρα !

Η πρόταση εννοείται είναι γελοία και αυτοί που την σύνταξαν το λιγότερο που μπορούν να χαρακτηριστούν είναι γραφικοί χαρακτήρες ! Οποιαδήποτε πρόταση έχει μέσα την ΕΤΤΕΜ πρέπει να καταψηφιστεί και να μην λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες συνάδελφοι, δεν είμαστε πλέον στην εποχή του '80 που η χώρα ήταν ένα απέραντο καφενείο ! Υποτίθεται είμαστε ευρωπαϊκή χώρα ! 

Edited by Steelman
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά είναι η πρόταση που είχε κάνει η ΕΕΤΕΜ την οποία την έστειλε σε κάποιους βουλευτές που δέχτηκαν να την καταθέσουν στην βουλή.

Γιαυτό γράφει πως είναι defacto επιμελητήριο και π@π@ρι@ μάντολες.

Χέστηκ@ν για τους πτυχιούχους την τσέπη τους κοιτάνε 30 χρόνια τώρα....γιαυτό καταστραφήκαμε

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα έγραψα πριν 20 μέρες που ανέβηκε η πρόταση .

Εκλογές έρχονται . Το ΠΑΣΟΚ έχει παραδοσιακά τον έλεγχο της ΕΕΤΕΜ και είπαν να κάνουν ένα ανέξοδο ρουσφετάκι .

Μην ασχολείστε με γραφικούς ...

45 χρόνια μας εμπαίζουν  .

 • Like 2
 • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Εετεμ και ο  20ετης διάρκειας πρόεδρος δεν γίνονται επιμελητήριο οσο και να θελουν.

Δυστυχως ολοι αυτοι δώσαν το πάτημα να αποκαλούν τεχνολόγους άτομα με πτυχια ,μαστερ και διδακτορικά.

Ελλαδα του 2018 ...

Edited by JimakosR
 • Like 1
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αδιανόητα χαμηλό επίπεδο σχολίων. Απορώ τι κάνει ο διαχειριστής.

 • Downvote 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σοβαρά τώρα;

Το επίπεδο της ΕΕΤΕΜ που είναι τόσα χρόνια στον πάτο, και μας κατέστρεψε δεν σε ενοχλεί;

Το μόνο που κοιτούσαν ήταν να σώσουν το τομάρι τους και άφησαν τους πτυχιούχους στην μοίρα τους ,να τρώνε το ένα χαστούκι πίσω από το άλλο

 

 • Upvote 2
 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.