Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εξωτερική θερμομόνωση (κέλυφος) και κρύψιμο σωληνώσεων στις όψεις


Forma

Recommended Posts

Συνάδελφοι συμφωνείτε με το να κρύβονται οι σωληνώσεις από την εξωτερική θερμοπρόσοψη >7 εκ.; Η είναι προτιμότερο να τοποθετούνται εκτός του κελύφους και άρα να φαίνονται; Το πρώτο επιλύει αρχιτεκτονικά - αισθητικά ζητήματα, αλλά αν δημιουργείται θερμογέφυρα ικανού μεγέθους κατά μήκος και πλάτος των σωληνώσεων τότε προτιμάται το 2ο... θεωρείτε πως στην πρώτη λύση οι απώλειες είναι σημαντικές και πως επίσης σε βάθος χρόνου θα σχηματιστεί γραμμή εσωτερικά στους τοίχους κατά μήκος των σωληνώσεων; Διίσταντο σήμερα οι απόψεις στο εργοτάξιο...

Link to comment
Share on other sites

ενα θα σου ελεγα εμφανεις, πρεπει να τις δειχνει η μελέτη ομως.

Μην εισαι σιγουρος οτι κρυφες θα δειχνει καλυτερο, υπαρχουν παραδειγματα με εξωτερικες μαυρες ή μπρουτζινες σωληνες που δειχνουν εξαιρετικα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε τί σωληνώσεις αναφέρεσαι? υδρορροές?όχι, δεν έχω κρύψει ποτέ και δεν θα το έκανα. είναι αρκετά επισφαλές από τον κίνδυνο υγρασιών. εξάλλου οι υδρορροές κάλλιστα μπορούν να γίνουν ορθό μορφολογικό στοιχείο του κτιρίου. 

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αναφερομαι σε υδρορροές... θα συμφωνήσω ότι μπορούν να αξιοποιηθούν αισθητικά και να προβληθούν (βλ. σχολή Renzo Piano Centre Pompidou)  αλλά σε συγκεκριμένες  περιπτώσεις και αρχιτεκτονικό ύφος... πάντως σε αρκετές περιπτώσεις τις κρύβουν, επιφυλάσσομαι για το μακροχρόνιο αποτέλεσμα...

Link to comment
Share on other sites

άμα όμως τις χωνέψεις, μιλάς για σωλήνες Φ > 7 εκ και μια συνήθης μόνωση ειναι ας πουμε 8 , τοτε αν χωνευτούν δεν πρεπει πάνω να μπει "φιλετο" μόνωση?

Αρα θα κανει "δοντι" + το μη επισκέψιμο της κατασκεύης. .

Edited by Arche
συμπλήρωση
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.