Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενίσχυση τοίχων από γυψοσανίδα


Arche

Recommended Posts

καλημέρα σας Αγαπητοί, Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

πρόσφατα είδα σε διαμέρισμα ενός φίλου και με ρώταγε, "πως θα στηρίξει μια τηλεόραση πάνω σε ένα τοίχο φτιαγμένο από γυψοσανίδα" την τηλεόραση.

Οπως είδα στο τζάκι πάνω έχει δημιουργηθεί μια "πλάτη τζακιού" διακοσμητικό στοιχείο λεω τώρα χοντρικά ένας τοίχος πλάτους 2μ περίπου και ύψους 2.70 οσο το ύψος της ιδιοκτησιας.

Ρωταγε πως θα βαλει την τηλεόραση και σκέφτηκα μια βάση στον τοίχο, που αποδύχτηκε φτιαγμένος... από γυψοσανίδα, μονή ή διπλή δεν ξέρω. Δεν πιστευω ότι είναι διπλή ομως.

Μπορεί να στηριχτεί βάση πάνω να αναρτηθει μια τηλεοραση 40'' και αργοτερα, καθως μου αρεσει να φτιαχνω γερες κατασκευες θα μπορει να αναρτηθει tv 52'' ?

  • Like 1
  • Thanks 2
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εάν πιάσει στα σκελετά δεν θα έχει πρόβλημα, έχω δει πολλά ντουλάπια κουζίνας να είναι πιασμένα στα σκελετά και να αντέχουν το βάρος των πιάτων που κάθε άλλο παρά αμελητέο το λες. Η καλύτερη, αμεσότερη και πιο ανέξοδη λύση θα ήταν να είχε μπει καρδόνι εξαρχής στην εσωτερική πλευρά των σκελετών ώστε το βίδωμα να μην ξεβουρτσίσει εύκολα στον σκελετό αλουμινίου.

Τα σκελετά μπορείς εύκολα να τα ψαρέψεις κατά θέση με ένα μαγνητάκι στην επιφάνεια της γυψοσανίδας.

Σε κάθε περίπτωση έχτρα προσοχή στα ξετρυπήματα γιατί από τα σκελετά περνάνε συνήθως και οι γραμμές του ηλεκτρολόγου...

Εάν δεν βολεύουν τα πιασίματα στα σκελετά, μπορείς να κοιτάξεις τις ειδικές βίδες γυψοσανίδας (νομίζω έχει η hilti αναλυτικό οδηγό) αλλά προσωπικά δεν τις έχω δουλέψει για να σου πω περισσότερα.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Είθισται να βάζουν και ένα κομμάτι mdf ή κόντρα πλακέ στο καθαρό άνοιγμα μεταξύ δύο διαδοχικών ορθοστατών κατά την κατασκευή. Το ίδιο συμβαίνει και για θερμαντικά σώματα (καλοριφέρ). Προφανώς χρειάζεσαι ξυλόβιδες μετά. 

Για πιο βαριές κατασκευές, χρειάζεσαι μεταλλικό σκελετό από πίσω. Τα στραντζαριστά δεν θα τα εμπιστευόμουν. 

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

εγω σκεφτομουν 1 δευτερη γυψοσανιδα απο πανω, αν αποδειχτει με μονη ο τοιχος, δεν θα μπορουσα να βαλω αλλο ενα κομματι απο πανω οσο η βαση της τηλεορασης, να πιασει στο σκελετο ή ενα κοματι ξυλο, παλι στο σκελετο να πιανει και εκει πανω να βιδωσει μια 40'' ?

  • Like 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Διάβασε το παραπάνω σχόλιό μου (1η παράγραφος) λίγο πιο προσεκτικά. Ο, τι μπορεί να γίνει από μέσα, σαφώς μπορεί να γίνει και από έξω (με διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα προφανώς). 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

εντάξει για την απάντηση ευχαριστώ, το αισθητικό αποτέλεσμα θα έλεγα τώρα δεν νοιάζει καθώς η κατασκευή μπορεί να γίνει πίσω από την τηλεόραση άρα δεν φαίνεται

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.