Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

H απόφαση για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια


georgegaleos

Recommended Posts

"[...]

Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για την καθιέρωση από το 2019 των ηλεκτρονικών τιμολογίων στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και μεταξύ ελεύθερων επαγγελματιών.

....

Η απόφαση καθορίζει τις τεχνικές προδιαγραφές της εφαρμογής και συγκεκριμένα τη διαδικασία έκδοσης των ηλεκτρονικών τιμολογίων, αλλά και τη διαδικασία των φορολογικών ελέγχων επί των τιμολογίων που θα εκδίδονται από τους επιχειρηματίες.

Ακόμη καθορίζει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορούν οι επιτηδευματίες, μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος, να εκδίδουν χειρόγραφα τιμολόγια. Τα συγκεκριμένα όμως θα τίθενται αυτομάτως σε διαδικασία ελέγχου, ώστε να διαπιστωθεί η αυθεντικότητά τους.

....

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή προβλέπεται μεταξύ των άλλων ότι η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018 και όλες οι απαιτούμενες ηλεκτρονικές εφαρμογές για την πλήρη υλοποίηση του μέτρου θα έχουν τεθεί σε παραγωγική λειτουργία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Βάσει του αναθεωρημένου αυτού χρονοδιαγράμματος, από την 1-1-2020 η ηλεκτρονική τιμολόγηση θα είναι υποχρεωτική πλέον για όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Με την καθιέρωση της υποχρεωτικής «ηλεκτρονικής τιμολόγησης» θα καταργηθεί η σημερινή διαδικασία εκτύπωσης και διακίνησης των τιμολογίων σε χάρτινη μορφή για όλες τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και μεταξύ επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

....

[...]"

Μερικά αποσπάσματα από την απόφαση ... που θα μας βάλει σε νέα έξοδα ... σαν αυτά που έχουμε με την προμήθεια..συντήρηση..κλπ για τα pos που προμηθευτήκαμε:

"...

Άρθρο 2 Έκδοση παραστατικών πωλήσεων μέσω παροχών

Σύμφωνα με τον ορισμό που δίνεται στο παράρτημα Α του ν.4308/2014: «Ως πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικής έκδοσης παραστατικών πωλήσεων νοείται η οντότητα η οποία κατόπιν εντολής άλλης οντότητας (υπόχρεη οντότητα) εκδίδει με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων και σύμφωνα με τις διατάξεις της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας, παραστατικά πωλήσεων για λογαριασμό της υπόχρεης οντότητας. 

...

2.5     Σε κάθε περίπτωση η οντότητα που παρέχει υπηρεσίες παρόχου ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων πρέπει να είναι διαφορετικό πρόσωπο από την υπόχρεη σε έκδοση παραστατικών οντότητα.

[...]"

Όλο το άρθρο εδώ.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

πάμε διάβασμα νομοθεσίας πάλι, εγώ λέω να το σταματήσουμε το επάγγελμα και να διαβάζουμε μόνο νόμους που αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο!

Link to comment
Share on other sites

Τίποτα σχεδόν δεν χρειάζεται να διαβάσουμε, και κυρίως τίποτα δεν θα χρειάζεται να κάνουμε πιστεύω. Καταρχάς δεν θα μαζεύουμε χαρτούρα και θα καταργηθεί η τριμηνιαία υποβολή ΦΠΑ απόσο ξέρω (με επιφύλαξη). Το να γράφουμε επίσης ΑΠΥ με στυλό βάζοντας δύναμη ώστε να δουλέψει το καρμπόν στα δύο χαρτιά από πίσω μου προκαλεί ανατριχίλα νιώθω σαν να είμαι στο 1950 :razz:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Roy καλησπέρα, το διάβασμα  και η εξοικείωση με το λογισμικό είναι το λιγότερο, κάνε ένα ψάξιμο να δεις τιμές λογισμικού και κόστη ετήσιων ανανεώσεων συμβάσεων-υποστήριξης-αναβαθμίσεις του λογισμικού ...που να περιλαμβάνουν την αποστολή και των εσόδων και των εξόδων στην ΑΑΔΕ.... στις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές που κυκλοφορούν  ... Δεν αναφέρω για λόγους διαφήμισης... (από τα πιο οικονομικά που είδα είναι στα 300€+ΦΠΑ και στα 150€+ΦΠΑ υποστήριξη μετά το 1ο έτος) ...

Ελπίζω να κάνω λάθος ...να έχω καταλάβει λάθος ...μακάρι...και να λειτουργεί η εφαρμογή μέσω taxis ... αυτό που με προβληματίζει είναι το άρθρο 2.5 που έγραψα παραπάνω ... σε συνδυασμό με αυτό από την συνέντευξη του Πιτσιλή που --καταλαβάινω ότι έρχεται σε αντίθεση-- και δημοσιεύει το taxheaven: "Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ ανέφερε ότι τα ηλεκτρονικά βιβλία έχουν πάρει συγκεκριμένη μορφή. Όπως έχουν σχεδιαστεί τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι έτοιμα να δεχθούν πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικής τιμολόγησης, είτε καταχωρητικά, όπως δηλαδή σήμερα καταχωρούμε τα βιβλία μας να το κάνουμε μέσω της σελίδας της ΑΑΔΕ, είτε με μαζική μεταφορά δεδομένων είτε με το ξεχωριστό κανάλι των ταμειακών μηχανών"

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

και εγω αυτο φοβαμαι και υποψιαζομαι ... οτι θα μας βαλουν να αγορασουμε ειδικα προγραμματα που θα εχουν λογικα και υποστιρηξη ανα χρονο ..οπως μας αναγκασαν να βαλουμε πος ... αλλο ενα 150 τον χρόνο μου μυρίζει 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.