Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υφιστάμενο διώροφο κτίριο προ του '55


Recommended Posts

Kαλησπέρα,

Προ του '55 διώροφη κατασκευή(στο ισόγειο κατάστημα και στον όροφο κατοικία) μέσα σε οικισμό προ '23 καλύπτει 100% το οικόπεδο επιφάνειας 35τ.μ.(υπάρχουσα δόμηση περίπου 70τ.μ.) Ο πελάτης θέλει να γίνουν εργασίες αντικατάστασης στέγης, ίσως αντικατάσταση πλάκας του ορόφου, κ.α. Επίσης είχε εκδοθεί ο.α. το 2006 για αντικατάσταση πατώματος και στέγης χωρίς να την υλοποιήσουν ποτέ οι ιδιoκτήτες και η οποία έληξε (δεν έκαναν παράταση ισχύος ποτέ). Εκτός από την πρόσοψη, το υπάρχον κτίριο εφάπτεται (δεν έχω διαπιστώσει ακόμα αν υπάρχει μεσοτοιχία...) με τα κτίρια των διπλανών οικοπέδων και στις τρεις άλλες του πλευρές. Επηρεάζει κάτι αυτό τις εργασίες που μπορούν να εγκριθούν;

Αρχικά σκεφτόμουν την κατεδάφιση αλλά φαντάζομαι θα χάσω από την κάλυψη σωστά; Μπορώ να βγάλω άδεια για εργασίες αντικατάστασης στέγης, επισκευή πλάκας κτλ? Με δεδομένο ότι είναι προ '55 πριν την έγκριση θα πρέπει να περάσει από Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής;

Γενικά είναι η πρώτη μου δουλειά και χρειάζομαι τα φώτα σας...

Link to comment
Share on other sites

έχω τη γνώμη ότι περνάς από Σ.Α 

πρώτο λόγω άρθρου 6 παρ 8 και της

8.      Αίτηση για κατεδάφιση, επισκευή ή προσθήκη σε κατασκευή που έχει ανεγερθεί προ του έτους 1955 ή κατά την κρίση της Υπηρεσίας Δόμησης, του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ή του Γενικού Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή άλλης αρμόδιας υπηρεσίας μπορεί να χαρακτηριστεί ως διατηρητέα, παραπέμπεται στο οικείο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Η παραπομπή αυτή είναι υποχρεωτική και για μεταγενέστερες του έτους 1955 κατασκευές που βρίσκονται σε (παραδοσιακό) προστατευόμενο οικισμό, (παραδοσιακό) προστατευόμενο τμήμα πόλης, ιστορικό τόπο, αρχαιολογικό χώρο και περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

http://ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=mvpnbCb66%2bE%3d&tabid=777&language=el-GR

και δεύτερον λόγω άρθρου 7 παρ ι) τουΝ 4495/17

ι) Για κάθε περίπτωση που προβλέπεται από άλλες γενικές ή ειδικές διατάξεις η γνωμοδότηση του Σ.Α..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.