Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέος υπόγειος χώρος εκτός περιγράμματος υπάρχοντος ισόγειου κτηρίου


manara

Recommended Posts

επίσης να επιτρέπεται η επέκταση του υπογείου γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις απαγορεύεται το υπόγειο να εξέχει της κάλυψης του κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στην περίπτωση που το γκαραζ εντος περιγράμματος δεν είναι μεγαλύτερο απο το 40%, τότε τι γίνεται? Μετράει το γκαραζ εκτός περιγράμματος στην κάλυψη?

Link to comment
Share on other sites

στην κάλυψη και τη δόμηση

για τη δόμιση κρατώ μια επιφύλαξη

 

γενικά δεν συμφέρει να μην είσαι στο 40%

μήν ξεχνάς πως έχει και το περιθώριο των 30 τμ για μανούβρες αυτοκινήτου

Link to comment
Share on other sites

δυστυχως δε μου βγαίνει το 40%. Το περιθώριο των 30 τμ τι ειναι? πρωτη φορά το ακουω. Το εκτός περιγράμματος μου είναι το τμήμα που γίνονται οι μανούβρες

Link to comment
Share on other sites

δες εδώ http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1003

 

ΑΡΘΡΟΝ-3.

 

1. Για την εξυπηρέτηση υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, επιτρέπεται επέκταση του χώρου της εισόδου του και εντός του υποχρεωτικά ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου, με την προϋπόθεση ότι η συνολική επιφάνεια της πιο πάνω επέκτασης δεν θα υπερβαίνει τα 30 μ2. Η οροφή της πλάκας επικάλυψης, του χώρου που επεκτείνεται μέσα στον υποχρεωτικά ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου δεν πρέπει σε κανένα σημείο να υπερβαίνει τα 1,50 μ., μετρούμενο από την οριστική στάθμη του εδάφους. Η επιπλέον επιφάνεια που προκύπτει, σύμφωνα με τα πιο πάνω, δεν προσμετράται στο συντελεστή δόμησης του οικοπέδου.

 

2. Επιτρέπεται η επέκταση του υπόγειου χώρου του κτιρίου και κάτω από τον υποχρεωτικά ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, εκτός από το χώρο προκηπίου με την προϋπόθεση ότι το σύνολο του επεκτεινόμενου υπόγειου χώρου, στον υποχρεωτικά ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου καθώς και ποσοστό 40% τουλάχιστον του υπόγειου χώρου που κατασκευάζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1Ββ του Αρθ-7 του Ν-1577/85 διατίθενται αποκλειστικά ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Ο σύμφωνα με τα παραπάνω επεκτεινόμενος χώρος υπογείου δεν προσμετράται στο συντελεστή δόμησης του οικοπέδου.

 

"Στις εκτός σχεδίου περιοχές και για την περίπτωση ανέγερσης κτιρίου κατοικίας σύμφωνα με το Αρθ-6 του ΠΔ/24-5-85 ( ΦΕΚ-270/Δ ), όπως ισχύει δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου αυτής. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις κτιρίων σε εκτός σχεδίου περιοχές ο δυνάμενος να επεκταθεί στο υποχρεωτικά ακάλυπτο τμήμα του γηπέδου χώρος του υπογείου δεν μπορεί να καταλαμβάνει επιφάνεια μεγαλύτερη του μεγίστου επιτρεπόμενου κατά χρήση ποσοστού καλύψεως, όπως προβλέπεται από το παραπάνω Προεδρικό Διάταγμα".

 

(Σ.Σ τα εντός "..." προσετέθησαν σύμφωνα με το

Αρθ-1 του ΠΔ/21-8-95 ΦΕΚ-663/Δ/6-9-95)

 

3. Όταν γίνεται επέκταση του υπόγειου χώρου σύμφωνα με την παρ.2 η στάθμη της οροφής της πλάκας επικάλυψης του τμήματος αυτού της επέκτασης πρέπει να περιορίζεται κατά 1,00 μ. τουλάχιστον κάτω από την τεχνητή ή φυσική στάθμη του εδάφους. "Ο περιορισμός αυτός ο οποίος δεν ισχύει για το χώρο εισόδου ή εξόδου, που κατασκευάζεται σύμφωνα με την παρ.1, επιβάλλεται μόνο για το τμήμα πάνω από την επέκταση του υπογείου χώρου στάθμευσης, του οποίου η φύτευση είναι απαραίτητη για να υλοποιηθεί συνολικά στο οικόπεδο η απαίτηση του Αρθ-23 παρ.1 του Κτιριοδομικού Κανονισμού (ΦΕΚ-59/Δ/89)".

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μια διευκρίνηση, παρακαλώ:

Σε περίπτωση που έχω περιθώρια κάλυψης, έχω το δικαίωμα να μην υποβιβάσω την στάθμη της πλάκας του εκτός περιγράμματος υπόγειου γκαράζ κατά 1,00μ? Αναφέρεται αυτό πουθενά?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σε ένα υπόγειο γκαράζ 5 θέσεων, εαν δεν εξασφαλίζεται η σωστή κυκλοφορία των οχημάτων, έτσι ώστε να μην βγαίνουν με την όπισθεν, μπορώ να επεκταθώ εκτός κάλυψης;

Και αν η πολεοδομία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο τί γίνεται;

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

ναι μπορείς υπό προυποθέσεις

 

ο μόνος που μπορεί να απαγορέυει είναι η νομοθεσία και όχι η πολεοδομία

οριζεται ρητώς στο ΦΕΚ με τους όρους δόμησης;

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω πως έχεις,

μόνο που θα προσμετρηθεί στον Σ.Δ.

Γιατί θα προσμετρηθεί στη δόμηση ? 'Εχω για παράδειγμα υπόγειο που επεκτείνεται και είναι μεγαλύτερο από το περίγραμμα ισογείου και σύμφωνα με το υπόγειο μετρώ την κάλυψη μου. Από κάλυψη είμαι εντάξει , αφού δεν υπερβαίνω τη μέγιστη επιτρεπόμενη , η φύτευση μου βγαίνει , ειδικοί περιορισμοί δεν υπάρχουν οπότε ούτε το χαμηλώνω το τμήμα εκτός περιγράμματος ισογείου κατά 1,00μ , ούτε τίποτα .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.