Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέος υπόγειος χώρος εκτός περιγράμματος υπάρχοντος ισόγειου κτηρίου


Recommended Posts

Καλημέρα και από εμένα.

Είναι η πρώτη μου επαφή με το forum. Είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα μία διευκρίνιση - βοήθεια από έμπειρους για θέμα κυρίως ΓΟΚ.

Θέλω να κάνω ένα υπόγειο χώρο στάθμευσης και αποθηκών εκτός περιγράμματος κτιρίου και εντός των δεσμεύσεων Δ και πρασιάς. Αυτό θα είναι φυτεμένο από επάνω και με ανοιχτή πισίνα. Επιτρέπεται και εάν ναι μετράει στην κάλυψη;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

manara καλωσήλθες. Αν θες άλλαξε τον τίτλο σου με μικρά γράμματα (επεξεργασία) γιατί τα κεφαλαία απαγορεύονται απο τους κανόνες του forum.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Μπορείς να σκάψεις το οικόπεδο και κάτω από το Δ αν θες, αλλά κάτω από την πρασιά όπως είπες δεν μπορείς να σκάψεις(μόνο για θεμέλια, κοινωφελείς εγκαταστάσεις κτλ). Αποθήκες εκτός περιγράμματος δεν επιτρέπονται. Εγώ αν θέλω να κάνω αποθήκες εκτός περιγράμματος ή τις λέω parking μηχανής ή χώρους αποκλειστικής χρήσης.

Πάντως αν πρέπει να κόψεις πολλά δέντρα για να κάνεις επέκταση υπογείου ίσως αντιμετωπίσεις προβλήματα...(νομίζω οτι πλέον περνάνε ΕΠΑΕ το κόψιμο των δέντρων εντός οικοπέδου...)

Καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

Πέραν τι λέει ο Νίκοςς και η Ντόρα κάπως να προσθέσω ότι η φύτευση έχει καταργηθεί, αν η υπόλοιπη φύτευση του οικοπέδου επαρκεί ώστε τα 2/3 του ακαλύπτου να είναι φυτεμένα. Η φύτευση της επέκτασης του υπογείου γκαράζ απαγορεύτηκε.

Επίσης συμβουλέψου το στατικό σου αν θες να βάλεις πισίνες και χώματα επάνω γιατί μπορεί να σου πετάξει κολώνες γαϊδούρια και δοκούς και να μην σου καλύπτεται το 1.90 ελεύθερο ύψος κάτω των δοκών.

Επίσης μην ξεχνάς ότι ελεύθερο ύψος αυτών των χώρων που περιγράφεις (επέκτασης υπογείου που μπορεί να επιτραπεί ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - και πρέπει να πληρεί την προϋπόθεση ότι το 40% της κάλυψης που γίνεται υπόγειο θα πρέπει να χρησιμοποιείται ώς χώρος στάθμευσης και ότι * θα επανέλθω* ελεύθερο ύψος αυτων των χώρων δεν μπορεί να είναι κάτω του 2.20.

 

 

 

 

 

Η επαναφορά που λέγαμε. Σε ορισμένες περιοχές όπου ρητά υπαγορεύεται με τους όρους δόμησης ή σε περιοχές όπως εκτός σχεδίου όπου το ορίζουν οι κατα τόπους πολεοδομίες ή οι κατα τόπους πάλι ερμηνευτικές διατάξεις: Η επέκταση του υπογείου μπορεί να απαγορεύεται!!#

 

hl

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ θερμά όλους σας!

Πράγματι με βοηθήσατε. Ευτυχώς στην περιοχή μου επιτρέπεται η επέκταση υπογείου.

Link to comment
Share on other sites

Highlander, έχεις πρόχειρη την νομοθεσία για την κατάργηση της φύτευσης?

Αν την έχεις θα σου είμαι υπόχρεος γιατί κάνω μελέτη ενός τώρα και έχω πρόβλημα με τα φορτία λόγω ανοιγμάτων.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Με την κατάργηση της φύτευσης δεν ενοούσε και το 1μ χώμα που πρέπει να βάλεις από πάνω, αλλά με τον έλεγχο φύτευσης που πρέπει να κάνεις. Από όσο γνωρίζω το 1μ στην επέκταση υπογείο για χρήση γκαράζ δεν έχει καταργηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.