Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ Ν.4495/17] Κατασκευές που έγιναν μικρότερες από τις προβλεπόμενες της Ο.Α


Recommended Posts

καλησπέρα

αν σε κατοικία υπάρχει χώρος ή κατασκευή μικρότερη σε τετραγωνικά απο οτι στην άδεια, ποια διαδικασία χρειάζεται στην τακτοποίηση?

 

στην περίπτωση μου η κατοικία έχει πισίνα 100 τμ ενώ στην πραγματικότητα είναι 60

 

ευχαριστώ!

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

αποτυπώνεις όλες τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες καθ΄ υπέρβαση (αν υπάρχουν) δείχνεις στα σχέδια σου το υφιστάμενο μέγεθος της πισίνας, το αναφέρεις και στην τεχνική έκθεση ή και στο διάγραμμα δόμησης που θα βάλεις στην υπαγωγή και βάζεις παρατήρηση ότι δεν έχει πρόστιμο για ότι λιγότερο έκανε από τα εγκεκριμένα σχέδια δεν εχει προστιμο.

Τώρα αν αλλάζει η θέση της ή επηρεάζει κάποια μετατόπιση ή άλλα ζητήματα του κτηρίου ή του ακαλύπτου ανάλογα την περίπτωση εκεί θα έχεις υπέρβαση αρα και κοστολόγηση προστίμου.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα! Έχω μία ανάλογη περίπτωση η οποία έχει τακτοποιηθεί. Πρόκειται για ισόγειο κατάστημα με πατάρι και υπόγεια αποθήκη εντός σχεδίου σε πολυκατοικία του 1979. Ο πελάτης το αγόρασε πρόσφατα και έγινε τακτοποίηση των αυθαιρεσιών από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Η απορία μου αφορά στα τετραγωνικά κάθε ορόφου τα οποία τόσο στην αρχική σύσταση αλλά και στα καινούρια συμβόλαια φαίνονται μεγαλύτερα από την πραγματικότητα. Στην τεχνική έκθεση της τακτοποίησης αναφέρεται: 

"Επίσης τακτοποιείται και η τροποποίηση του περιγράμματος και των δύο ορόφων προς την όμορη πολυκατοικία η οποία οφείλεται στη μετατόπιση του πρωτότοιχου της οικοδομής που συνορεύει με τη γειτονική πολυκατοικία κατά την ανέγερση της, με αποτέλεσμα τον ορθογωνισμό των όμορων με την διπλανή πολυκατοικία οριζόντιων ιδιοκτησιών, εις βάρος της επιφάνειας τους."

Το θέμα είναι ότι παρά την αναφορά αυτή στην τεχνική έκθεση, στα καινούρια σχέδια της τακτοποίησης, αναγράφονται οι ίδιες αυξημένες επιφάνειες. Μήπως αυτό έγινε έτσι ώστε οι επιφάνειες της τακτοποίησης να συμφωνούν με τις επιφάνειες των συμβολαίων? Η διαφορά είναι περίπου 10% σε κάθε όροφο αφού δηλώνονται επιφάνειες 100μ2 ενώ στην πραγματικότητα είναι περίπου 90μ2. Ένα μικρό μέρος της διαφοράς οφείλεται και σε προεξοχές κολονών που δεν εμφανίζονταν στα αρχικά σχέδια.

Επιπλέον, σε περίπτωση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας, τι επιφάνειες θα πρέπει να δείξω στις κατόψεις που θα υποβάλλω?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν έχει καμία λογική αυτό που περιγράφεις. Δηλαδή ενώ ο συνάδελφος τακτοποιεί την τροποποίηση της επιφάνειας και λέει ότι είναι 90τμ δίνει σχέδια που συνοδεύουν την υπαγωγή του και δείχνουν 100τμ?! Επικοινώνησε με το συνάδελφο να δεις τι συμβαίνει. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να διορθωθούν τα σχέδια και κατ επέκταση και το συμβόλαιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα, κατοικία (στις εργατικές εστίες) του 1980 η οποία στα συμβόλαια και στο ε9 αναφέρετε σαν 90τμ αλλά στην πραγματικότητα είναι 80 και στην οποία κλείστηκε ημιυπαίθριος το 1995 (δεν μπορεί να αποδειχτεί η χρονολογία), και κατά τα άλλα νόμιμη. Αναφέρω στην τεχνική έκθεση οτι είναι μικρότερο από τα σχέδια και απλά ρυθμίζω το κλείσιμο του ημιυπαίθριου; Πρέπει να γίνει κάποια αλλαγή στα χιλιοστά της σύστασης ή στο συμβόλαιο πριν προχωρήσει η μεταβίβαση;

Edited by civil910
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Σε περίπτωση που το κτίριο κατασκευαστηκε σε σωστή θέση αλλά με μικρότερη διάσταση και συνεπώς λιγότερα τετραγωνικά πως τακτοποιείται ? Θα μπει με τετραγωνικά χωρίς υπέρβαση δόμησης ή κάλυψης ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.