Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ Ν.4495/17] Κατασκευές που έγιναν μικρότερες από τις προβλεπόμενες της Ο.Α


Recommended Posts

6 λεπτά πριν, Largy said:

έκανες τον κόπο να διαβάσεις αυτή τη μια και μοναδική σελίδα?

Καλησπέρα. τα διάβασα αλλά δεν κατάλαβα ακριβως.

Σ'ευχαριστω για την απαντηση

Link to comment
Share on other sites

μα υπάρχει παράβαση αν ένα κτίριο μπει στη σωστή θέση και συμβεί να έχει γινει μικρότερο σε διάσταση? Παράβαση Υδ, δεν υπάρχει σιγουρα.

 

_ _ έγινε διορθωση μιας εσφαλμενης συνεχειας _ _

Edited by Arche
  • Thanks 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα. Μου ζητήθηκε να κάνω τοπογραφικό σε ένα οικόπεδο μέσα στο οποίο υπάρχει κατοικία και να εκδώσω βεβαίωση νομιμότητας για το κτίριο καθώς πρόκειται να γίνει συμβόλαιο μεταβίβασης. Τωρινός τίτλος ιδιοκτησίας δεν υπάρχει. Θα επικαλεστούν τη χρησικτησία. Αποτύπωσα λοιπόν και είδα οι το κτήριο δεν φέρει αυθαιρεσίες σύμφωνα με την εκδοθείσα αδεία. Το οικόπεδο όμως μου προέκυψε πολύ μικρότερο..... Δηλαδή, στο τοπογραφικό της αδείας (εκδόθηκε κατά το 1980) το οικόπεδο φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από ότι είναι στην πραγματικότητα. Πρόκειται για οικισμό χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο. Ιδιοκτησιακό καθεστώς δηλαδή. Στην υφισταμένη κατάσταση το κτίριο τηρεί τις αποστάσεις από τα όρια κλπ. Το σχήμα όμως και το μέγεθος του οικόπεδου διαφέρουν...Θεωρώ το κτήριο αυθαίρετο?

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by tastopo
τονισμός κειμένου
Link to comment
Share on other sites

Η οικοδομική άδεια βάσει ποιου συμβολαίου εκδόθηκε;  Έχεις θέματα προς επίλυση. Ούτε μπορείς να υπογράψεις χωρίς έρευνα τίτλων δήλωση Ν. 651. Κάτι πάντως "βρωμάει" στην όλη ιστορία. Μεταξύ τους έκοβαν και έραβαν συνήθως, οπότε δες μήπως έγινε κατάτμηση (ενδεχομένως και άτυπη χωρίς συμβόλαιο). Στο Ε9 τι δηλώνουν (να πάρουμε και από εκεί μια πρώτη ένδειξη).

Link to comment
Share on other sites

Θα μάθω ότι μπορώ περισσότερο και θα επανέλθω. Προς το παρόν γνωρίζω ότι η άδεια βγήκε ελλείψει συμβολαίου (συνηθισμένο στην περιοχή) και ότι στο ε9 δηλώνεται η έκταση του σημερινού υφιστάμενου οικοπέδου. Αυτό θέλουν να μεταβιβάσουν. Απλώς έχω στα χέρια  μου τη άδεια στην οποία φαίνεται το οικόπεδο μεγαλύτερο. Και φοβάμαι οι αυτό επηρεάζει την νομιμότητα του κτηρίου. Να σημειώσω ότι και με την υφιστάμενη-σημερινή άκταση το οικόπεδο παραμένει άρτιο και οιδκοδομήσιμο.

Edited by tastopo
διευκρίνηση
Link to comment
Share on other sites

Το φλέγον ζήτημα για σένα είναι ότι δεν μπορείς με βεβαιότητα να δηλώσεις ότι το οικόπεδο είναι άρτιο κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμο  εκτός και αν πληροί την κατά κανόνα αρτιότητα. Πολεοδομικά τι οικισμός είναι;. Πόσο το εμβαδόν οικοπέδου βάσει άδειας, και πόσο βάσει νεότερης μέτρησης;

Link to comment
Share on other sites

Ο κανόνας στην περιοχή είναι τα δύο στρέμματα. Το σημερινό εμβαδόν του οικοπέδου είναι 2 200 τμ με το απαιτούμενο πρόσωπο άρα άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα. Στο τοπογραφικό αδείας το απεικονίζει 3000 τμ.

Link to comment
Share on other sites

Άρα μάλλον προ 23 οικισμός. Μήπως βρίσκεται στα ακραία σημεία του οικισμού και εφάπτεται (εκτός του οικισμού) με δασική έκταση;

Link to comment
Share on other sites

Αν η συμβολαιογραφική πράξη κατάτμησης του οικοπέδου έγινε χωρίς να προηγηθεί αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας τότε η οικοδομή θεωρείται εξ ολοκλήρου αυθαίρετη χωρίς οικοδομική άδεια.

N4495-p86.thumb.jpg.880b493a1d90e94af6bf4eefe033bea8.jpg

Link to comment
Share on other sites

Είναι πράγματι προ του 23. Από τη μία πλευρά εφάπτεται με δρόμο αναγνωρισμένο (το όριο του οικισμού είναι ο δρόμος αυτός, ότι βρίσκεται μετά τον δρόμο ατό θεωρείται εκτός σχεδίου). Από τις άλλες πλευρές εφάπτεται με άλλα οικόπεδα δομημένα και μη τα οποία είναι εντός οικισμού. Οπότε καμία επαφή με δασική έκταση. Μίλησα προ λίγου με τον ιδιοκτήτη ο οποίος μου είπε ότι κατά  την έκδοση της αδείας υπεδείχθη εκ παραδρομής (!) μεγαλύτερο το οικόπεδο συμπεριλαμβάνοντας ένα όμορο το οποίο ανήκει σε ξάδελφο του ιδιοκτήτη.......όπως το είπατε. Έκοβαν και έραβαν... Πάντα λέει ήξερε ότι το οικόπεδο του ήταν 2200. Στην άδεια υπεδείχθη λανθασμένα 3000....οπότε τι γίνεται σε αυτή τη μπερδεμένη περίπτωση??? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.