Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ Ν.4495/17] Κατασκευές που έγιναν μικρότερες από τις προβλεπόμενες της Ο.Α


Recommended Posts

6 ώρες πριν, Stranger_ said:

Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, επειδή δεν υπάρχει αυθαιρεσία.

Πρέπει κάπως όμως να πιστοποιηθούν πραγματικά τετραγωνικά του για να εκδοθεί το ΠΕΑ για το Εξοικονομώ 

 

6 ώρες πριν, dimitris GM said:

Κατ' αρχάς,

φαινεται οτι εδω ισχυει το αρθρο 98 παρ. 8 εδαφιο β'

["ειδικως οταν αυθαιρετες  κατασκευες κλπκλπ"]

Αλλά,

τι δειχνει η αδεια;  τι το συμβολαιο; Ποιά ειναι η πραγματικοτητα;

Ειναι πολλα τα 5,50 τμ. που εγιναν κοινοχρηστα και δεν δικαιολογουνται

Ξαναδες τα..

Στην αυτοψία διαπιστώθηκε ότι τα τ.μ. της κατοικίας είναι 5,5 τμ λιγότερα της άδειας και του συμβολαίου και αυτό συμβαίνει επειδή άλλαξε η είσοδος των κοινόχρηστων χώρων και κατέλαβε 5,5 τμ από το εξεταζόμενο διαμέρισμα

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Κατα την σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησίων φαίνεται διαμέρισμα με κλείσιμο πυλωτής και  με ποσοστά.Γίνεται τακτοποίηση αλλά το διαμερισμα βρίσκεται κατά εμβαδό λιγο μικρότερο εντός ανοχής 2%.Μπορώ να το αναφέρω στην τεχνική έκθεση  αυτή τη διαφορά και να βάλω προς τακτοποίηση το εμβαδον της οριζοντίου προκειμένου να αποφεχθεί η τροποποίηση σύστασης?

Link to comment
Share on other sites

janna μόνο αν είναι και οι διαστάσεις εντός του 2%. Δηλαδή να μην έχει αλλάξει σχήμα ή θέση το διαμέρισμα σε σχέση με τη σύσταση, ώστε να μην παραβιάζονται οι κοινόχρηστοι χώροι ή άλλες ιδιοκτησίες.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Κτίριο με κατάστημα στο ισόγειο και τουριστικά καταλύματα στον 1ο όροφο έβγαλε άδεια για αλλαγή ανοιγμάτων. Πιο συγκεκριμένα για την μετατροπή των παραθύρων σε μπαλκόνια. Από τα 3 που προέβλεπε η άδεια υλοποίησε μόνο το 1 και τα υπόλοιπα 2 τα άφησε ως είχαν. Η άδεια φυσικά έχει λήξει εδώ και χρόνια. Άλλη αυθαιρεσία δεν προέκυψε, ωστόσο αναρωτιέμαι τί γίνεται σε αυτή τη περίπτωση; Χρήζει τακτοποίησης ή μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση περί μη αυθαιρεσιών;

Οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολύτιμη γιατί έχω ακούσει διαφορετικές απόψεις και έχω μπερδευτεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Καλημέρα θα ήθελα να μάθω κατασκευή σε υπόγειο που έγινε πιο μικρή από την οικοδομική άδεια, θεωρείται αυθαίρετη?

Συγκεκριμένα, σε κάτοψη υπογείου, έξω από την κάλυψη του κτιρίου, κοντά στο όριο του οικοπέδου, το τοιχείο του υπογείου έφτανε στο υπόγειο ως το πλαινό όριο του οικοπέδου. Στην πράξη όμως φτιάχτηκε 30 πόντους πιο μέσα. Στο όριο και σε επαφή με το πλαινό τοιχείο υπάρχει μια θέση στάθμευσης, με το να φτιαχτεί ο τοίχος 30 εκ πιο μέσα μπήκε 30 πόντους στην θέση στάθμευσης! Το αυτοκίνητο παρκάρει βέβαια πάλι, δεν έχει πρόβλημα. Παρόλα αυτά η θέση πρόκειται να μεταβιβασθεί. Την θεωρείται αυθαίρετη και θα κάνατε κάποια τακτοποίηση?

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

Σε διαμέρισμα 50μ2 οικοδομής του 1975 υπάρχουν οι εξής αλλαγές.

α) Η πόρτα εισόδου του διαμερίσματος έχει μετακινηθεί 1,00μ πιο δεξιά. Δεν έχει αλλάξει ο τοίχος. Στον εγκεκριμένο τοίχο απλά έχει μετακινηθεί η πόρτα.

β) Στην όψη υπάρχει έρκερ 4,70*0,40 το οποίο έχει γίνει μικρότερο δηλαδή 3,90*0,40. 

Επειδή η απόκλιση στο εμβαδόν είναι 0,80*0,40=0,32μ2  μικρότερο δηλαδή 0,32/50,00 = 0,6% <<2% προτείνω να μην κάνω κάποια τακτοποίηση τύπου αλλαγή διαστάσεων με αναλυτικό ή κατηγορία 3. Απλά αν συγκριθεί η διάσταση του μήκους του έρκερ είναι 0,80/4,70 = 17%>>5% το οποίο βέβαια δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.

Link to comment
Share on other sites

Όμως η επιμήκης διάσταση του έρκερ έχει απόκλιση άνω του 2% σε σχέση με την εγκεκριμένη διάσταση, οπότε δεν μπορεί αυτό να αφεθεί έτσι. Αυτό το διαμέρισμα έχει αλλαγή περιγράμματος δηλαδή μεταβολή στα όρια και ελαφρώς στην επιφάνεια. Πως θα περιγραφεί κατά την μεταβίβασή του; 

Θα αφήσεις στην ΗΤΚ την επιφάνεια της άδειας και του συμβολαίου ή την νέα αποτυπωθείσα;

Θα το θεωρήσεις νόμιμο και θα δώσεις πιστοποιητικό πληρότητας;

Γνώμη μου είναι ότι πρέπει κάτι να γίνει εδώ, μια ρύθμιση, ώστε να ετοιμαστεί κάτοψη μέσα από υπαγωγή, να γραφτεί στην Τ.Ε της δήλωσης αυτό το σκηνικό με την μεταβολή πλευράς και επιφάνειας και στη συνέχεια ο συμβολαιογράφος, ας κρίνει αν πρέπει ή δεν πρέπει να αλλάξει τη σύσταση (χωρίς να σου ζητήσει να γράψεις ψευδώς την επιφάνεια που τον βολεύει). 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.