Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ Ν.4495/17] Κατασκευές που έγιναν μικρότερες από τις προβλεπόμενες της Ο.Α


Recommended Posts

Να δούμε κάποια πράγματα ένα ένα σε πιο γενικό πλαίσιο.

1. Με την ΗΤΚ, μπορούμε να δίνουμε πιστοποιητικό πληρότητας εφόσον υπάρχουν μικρές παραβάσεις ή παραβάσεις κατηγορίας 3 κ.τ.λ. και γενικά ότι ανήκει στις εξαιρέσεις του άρθρου 81.παρ.3 ?

2. Το έρκερ για την αλλαγή του μήκους ελέγχεται αυτοτελές ή ως προς την όψη του κτιρίου ? Δηλαδή π.χ. έχω ένα κτίριο με όψη 10,00μ και έρκερ 2,00μ το οποίο έχει γίνει 1,50μ. Η αλλαγή στη διάσταση είναι 0,50/4,00 = 8% ή 0,50/10,00 = 5% ?

Τώρα πιο συγκεκριμένα στην περίπτωση μου, θεωρώ ότι ο συμβολαιογράφος αν του πω ότι η απόκλιση είναι τόσο μικρή θα μου πει να την αγνοήσω. 

 

Link to comment
Share on other sites

έχω κολλήσει ακριβώς στο ίδιο και στο πρώτο παράδειγμα που έδωσες. Το έρκερ που βρήκες δηλαδή ποιό κοντό κατά 80εκ. Η ερώτηση μου η πρώτη είναι, μπαίνει στον υπολογισμό της δόμησης ή/και της κάλυψης?
Ρωτάω γιατί ίσως σε κάποιες πιο παλιές άδειες, τα έρκερ να μπαίναν στον υπολογισμό της κάλυψης, δεν το ξέρω αυτό. Οπότε το να δεις αν τώρα έχεις Υπέρβαση δόμησης ή/ και κάλυψης δεν στέκει..Γιατί δεν έχεις υπέρβαση, καθότι η κατασκευή έχει γίνει πιο μικρή, οπότε κολλήσαμε.. Είναι αυθαίρετη κατασκευή αυτό το έρκερ ή οχι???

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά μίκρυνε για να μεγαλώσει το μπαλκόνι. Εννοείται ότι δεν υπάρχει βεβαίωση πολεοδομικών μεγεθών. Απλά είναι όλα θέμα ερμηνειών μετά.

Link to comment
Share on other sites

On 27/5/2022 at 9:00 ΠΜ, nik said:

Ουσιαστικά μίκρυνε για να μεγαλώσει το μπαλκόνι. Εννοείται ότι δεν υπάρχει βεβαίωση πολεοδομικών μεγεθών. Απλά είναι όλα θέμα ερμηνειών μετά.

Εντέλει να καταλάβω, θα το δηλώσεις? Βρήκες ένα έρκερ πιο μικρό σχετιζόμενο με το πως το δείχνει η οικοδομική άδεια, θα το δηλώσεις σαν αυθαίρετο??

 

Εν τελει Νικ..Το αποφασισες, τι λες ? Να κανεις πως δεν το ειδες?

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει σκύψτε λίγο εδώ πιο χαμηλά να δείτε το δικό μου πρόβλημα.....Θέση στάθμευσης σε υπόγειο parking που έγινε λίγο πιο μικρή από το πως την δείχνει η οικ. άδεια θεωρείται αυθαίρετο που θέλει τακτοποίηση?? 

Link to comment
Share on other sites

 

εκει ειναι η ΘΣΑ...απλα εβαλαν τις γραμμες πιο μεσα να τους παιρνει η στροφη...

 

και, δεν ρωτας πρωτα...

αν αντεχει η μεση μας να σκυψουμε...

αντε τωρα να σηκωθεις απο τα πατωματα...:-D

 

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

χαχαχα μη φοβάσαι Δημήτρη δεν πέφτεις εσύ στα πατώματα, οι φίλοι σε κρατάνε στον αέρα, να είσαι καλά και ευχαριστώ πολύ, δεν είμαι σίγουρος, ότι κατάλαβα τι είπες. Δημήτρη θα ήθελα να σε ρωτήσω, εντάξει είναι αρκετά δύσκολο να πω πως έκαναν τις γραμμές λίγο πιο μέσα, πιο απλό κατά την άποψη μου είναι να πω πως δεν το πρόσεξα με έναν απλό οπτικό έλεγχο που έκανα, μάλιστα η ΘΣΑ καθώς έχει χώρο πιο πλάι και πιο πίσω ούτε που φαίνεται πως έχει γίνει λίγο πιο μικρή. Η αλήθεια είναι, είμαι άνθρωπος που του αρέσει να λέει την αλήθεια, πως να το κάνουμε δηλαδή χαχα ότι μάλλον πως τράβηξαν το τοιχείο στο υπόγειο, το οποίο δεν φτιάχτηκε περασιά με το πλαινό όριο οικοπέδου, επειδή πιστεύω πως λόγο να απορέουν τα νερά, γιατί πάνω η οροφή επέκτασης υπογείου πέρα από την πλάκα δάπεδο ισογείου ορόφου, την επιφάνεια που μετράει στην κάλυψη δηλαδή, η οροφή στο τμήμα αυτό, το τμήμα πάνω από την ΘΣΑ μου δηλαδή έχει χώμα φυτεμένο πάνω, οπότε υποπτέυομαι, πως τραβήξαν λίγο το τοιχείο, ώστε να υπάρχει ένα τμήμα χώμα στον ακάλυπτο που να μην έχει υπόγειο όροφο από κάτω και να μπορούν να απορέουν στην γη τα νερά.
Τώρα στην ΘΣΑ και το γεγονός πως την βρήκα λίγο πιο μικρή είναι αυθαιρεσία λέω?
Αφού το αυτοκίνητο παρκάρει κανονικά. Αλλα δεδομένα που έχουμε είναι ότι το σχέδιο σύστασης δείχνει τις θέσεις κάθετα προς το τοιχείο, ενώ το σχεδιο άδειας παράλληλα με αυτό και έτσι το μάζεμα του τοιχείου και σύμφωνα με το σχέδιο της άδειας, της τρώέι ένα 4,50μ επί 0,30μ. Οπότε τελικα να δώσω την βεβαίωση ή η πεπατημένη, η συνάδελφοι ως επι το πλείστον, το σύνηθες εμείς είμαστε οι συνηθισμένοι ρυθμίζει την αυθαιρεσία και σαν τι? Αφού υπέρβαση κάλυψης δεν έχουμε! Σαν αυθαιρεσία που υπολογίζεται με αναλυτικό, μια λοιπή παράβαση? Γιατί οι συνηθισμένοι, δηλαδή εδώ εμείς που είμαστε και οι μηχανικοί που θα τακτοποιήσουν - αν τακτοποιήσουν βέβαια- αλλά και συγγενείς με τους ιδιοκτήτες και ξέρω οικονομικά την κατάσταση των ιδιοκτητών, το πρόστιμο 312€ είναι δυσβάσταχτο για αυτούς τώρα! Για μια θέση που δεν επιβάρυνε το περιβάλλον!!! Δεν φτιάχτηκε επιπλέον Δόμηση!!! Οπότε Δημήτρη, πως αντιμετωπίζεται αυτό τώρα?
Και αν καλέ μου φίλε εσύ και όποιος άλλος φίλος έχει την καλοσύνση, αν την έχει να μου απαντήσει σε αυτό θα σας ευχαριστούσα ειλικρινά αλήθεια. 

Edited by Arche
διορθωση λάθη
Link to comment
Share on other sites

"αλλο" μια ΘΣΑ που την ζωγραφισαν στο περιπου

και αλλο συτο που λες:

"Αλλα δεδομένα που έχουμε είναι ότι το σχέδιο σύστασης δείχνει τις θέσεις κάθετα προς το τοιχείο, ενώ το σχεδιο άδειας παράλληλα με αυτό και έτσι το μάζεμα του τοιχείου και σύμφωνα με το σχέδιο της άδειας"

 

εδω εχεις μια ωραια διαφορετικη χωροθετηση

τους μαζευεις ολους και τελειωνεις

με το 100 παρ.9

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

με το τους μαζεύω όλους πραγματικά δεν κατάλαβα τι εννοείς?? Ποιούς να μαζέψω δηλαδή, μια θέση έχω εγώ. Για τους άλλους ιδιοκτήτες στην πολυκατοικία μιλάς?? Τι δουλειά έχουν αυτοί...? Τους άλλους ιδιοκτήτες γιατί θα έπρεπε να τους μαζέψω δηλαδή??

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εντάξει δεν διάβασα το άρθρο που αναφέρθηκε ακόμα, έχω μια ερώτηση ακόμα και το πήρα απόφαση θα το τακτοποιήσω. Πιστεύω αυτό σαν μια "λοιπή παράβαση" , θα το υπολογίσω με αναλυτικό, νομίζω έτσι πρέπει να το κάνω. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.