Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ιδρύεται Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου


tectonator

Recommended Posts

Την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ενέκρινε το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ).

 

Στην Πολυτεχνική Σχολή εντάσσονται τα Τμήματα: Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (Σύρος), Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Σάμος), Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (Χίος).

 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρότεινε και υποστήριξε επίμονα και συστηματικά, επί δύο χρόνια, την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής, η οποία θα συμβάλλει:

 

-στην εγγραφή των αποφοίτων στο ΤΕΕ και στην ολοκλήρωση της απόκτησης επαγγελματικών δικαιωμάτων των τμημάτων της.

 

-στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη νέων τμημάτων ειδικότητος Μηχανικού στη Σύρο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Ρόδο, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας νέου Τμήματος Θετικής Επιστήμης στη Σάμο.

 

Πηγή: in.gr

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 85
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Σήμερα Δευτέρα 30/03/2009 το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ) ενέκρινε την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 

Στην Πολυτεχνική Σχολή εντάσσονται τα Τμήματα: Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων (Σύρος), Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων (Σάμος), Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης (Χίος).

 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρότεινε και υποστήριξε επίμονα και συστηματικά, επί δύο χρόνια, την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής, η οποία θα λειτουργήσει καταλυτικά στα μείζονος σπουδαιότητας θέματα:

 

· της εγγραφής των αποφοίτων μας στο ΤΕΕ και της ολοκλήρωσης της απόκτησης επαγγελματικών δικαιωμάτων των Τμημάτων της

 

· του σχεδιασμού και της ανάπτυξης νέων Τμημάτων ειδικότητος Μηχανικού στη Σύρο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Ρόδο, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας νέου Τμήματος Θετικής Επιστήμης στη Σάμο.

 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ευχαριστεί για τη σημαντική υποστήριξη και συμπαράταξη τους Πρυτάνεις Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων, ιδιαίτερα δε τους κ.κ. Κ. Μουτζούρη (ΕΜΠ), Σ. Κουμπιά (Παν. Πατρών), Γ. Κρεατσά (Παν. Αθηνών), καθώς και τον Πρόεδρο του ΣΑΠΕ κ. Χ. Μασσαλά.

 

Η συνεργασία των Καθηγητών κ.κ.: Ι. Δαρζέντα, Προέδρου του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων, Σ. Γκρίτζαλη, Προέδρου του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων και Γ. Δούνια και Α. Δημάκη, νυν και πρώην Προέδρων του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης, υπήρξε καθοριστική στο σχεδιασμό του σημαντικού αυτού εγχειρήματος.

 

 

 

Μυτιλήνη 30/03/2009

 

 

 

Ο Πρύτανης

 

του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

Καθηγητής Ανδρέας Ι. Τρούμπης

 

 

 

 

Πολύ καλό βήμα για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της σχολής μας καθώς στο ΤΕΕ μπαίνουμε μέσω του καταστατικού του, που αναφέρει οτι σχολές Πολυτεχνείων μπαίνουν κατευθείαν!!!

Link to comment
Share on other sites

Τώρα σειρά έχουν τα δικαιώματα, τα οποία δεν θα είναι πολύ δύσκολο θέμα όπως μας ενημέρωσε μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ!!!

 

Ε, καλά μην παίρνεις και όρκο...

Το Οικονομικό Επιμελητήτιο παραμονεύει σας κέρβερος.... :P

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αν σε έθιξα, αλλά για νέα τμήματα νόμιζα πως έγινε Πολυτεχνική, "σχεδιασμό και στην ανάπτυξη νέων τμημάτων ειδικότητος Μηχανικού στη Σύρο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Ρόδο". Αλλες 4 σχολές μηχανικών.

Δεν πειράζει....

Link to comment
Share on other sites

Ε, βέβαια... 120000 μηχανικοί, χωρίς να υπολογίζονται οι απόφοιτοι των ΤΕΙ (δεν ξέρω πόσοι ειναι..) δεν έφταναν... Θέλουμε κι άλλους!!!!

 

Edit

Μετά τους μηχανικούς της παραοικονομίας έρχονται και της οικονομίας..

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν θα πρέπει να πώ ότι, παρά τη συγνώμη, θεωρώ απαράδεκτη τη συμπεριφορά σου απέναντι στον erling, ο οποίος δεν είπε τπτ άλλο πέρα από την ωμή πραγματικότητα. Ο σεβασμός ενός άξιου μηχανικού όπως λες απέναντι σε ένα συνάδελφο ο οποίος έχει συνεισφέρει σ'αυτή την κοινότητα και θα βοηθήσει και σένα αν διαβάσεις μερικά από τα 1400 μηνύματά του (όπως βοήθησαν και μένα), νομίζω ότι είναι αυτονόητος. Μη βλέπεις γύρω σου μόνο "ρατσιστές" μηχανικούς που δε σας θέλουν στην πιάτσα. Θα διαπιστώσεις γρήγορα ότι η πιάτσα είναι μικρή και οι μηχανικοί ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων είναι πλέον πολλοί με ότι προβλήματα αυτό συνεπάγεται (ανεργία, μείωση αμοιβών κτλ).

Link to comment
Share on other sites

Για να θεωρείς ως σοβαρά και σημαντικά τα λόγια του ΤΕΕ που εκφράστηκαν από μέλος της διοικούσας του, είναι φανερό ότι είσαι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

 

Μην ξεχνάς ότι αυτοί δημιούργησαν τις στρατίες ανέργων μηχανικών(ΑΕΙ και ΤΕΙ) πολλών ειδικοτήτων αλλά εσένα σε πείραξε που σου το είπε ο erling.

 

Όποιος στις μέρες μας κρύβει την επαγγελματική άγνοιά του πίσω από τίτλους: διπλωματούχος, μέλος ΤΕΕ κτλ απλά μια μέρα θα χάσει την γη κάτω από τα πόδια του.

 

Μην ξεχνάς την άποψη των πολλών μηχανικών ελληνικών πανεπιστημίων για συναδέλφους πλέον, σχολών του εξωτερικού πριν από πέντε χρόνια. Τόσο κοντά δηλαδή. Τώρα είναι όλοι μέλη ΤΕΕ και όλα μέλι γάλα...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.