Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέο τοπογραφικό σε πράξη εφαρμογής


alel

Recommended Posts

γιατι βγηκαν να μετρησουν στην πολεοδομια οι υπαλληλοι και να κανουν ολα οσα λεμε;; Η μηπως ολα τα τοπογραφικα αδειων ειναι σωστα; Τις συντεταγμενες που θα δω στο τοπογραφικο θα τις δω και στον φακελο, αλλα νομιζω η συζητηση ειναι περι μετατροπης σε ΕΓΣΑ87 με ορθο τροπο και με ακριβεια και ελεγχος των υφισταμενων και στο εδαφος

 

ΥΓ

μπορει να καταληξεις στο ιδιο συμπερασμα αλλα μπορει και οχι. Αν δεν κανεις σωστα την δουλεια πως θα βγαλεις συμπερασμα;

ΥΓ2

αποτυπωση της καταστασης εφοσον υπαρχει ποσο μακρυα εφτασες; το οικοδομικο το εκλεισες; τα απεναντι; πως σου "καθονται" συμφωνα με τα τριγωνομετρικα της μελετης ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΤΜ3? Με τι στοιχεια θα πατησεις ωστε να πεις με ΒΑΣΙΜΑ στοιχεια οτι εχεις προβλημα στο κρασπεδο; Σιγουρα οχι ενα παλιο τοπογραφικο, σιγουρα οχι τα ΧΥ του κτηματολογιου και μιας αδειας που ως ΠΜ γνωριζεις οτι δεν ειναι παντα σωστα

Edited by jojo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ανεφερα πιο πριν οτι εχω παρει τις συντεταγμενες της πραξης εφαρμογης ολου του ΟΤ, και το θεωρημενο της διανομης τοπογραφιμο που ειναι ακριβως αυτες. Το κτηματολογιο με την υπαρχουσα κατασταση εχει 10 εκατοστα διαφορα. Εγω θα στηριχτω στην ΠΕ μετατροπη της σε εγσα και προφανως θα αναφερθει οτι εγινε με βαση ΠΕ και διανομη και θελω να ειναι η ακριβεστερη δυνατη. 

Link to comment
Share on other sites

Σου απομενει πλεον:

Αποτυπωση και συγκριση των συντεταγμενων ολου του ΟΤ(που εχεις) με τις συντεταγμενες ολου του ΟΤ(υφισταμενης καταστασης) και των απεναντι(που δεν εχεις) 

Πριν το κανεις αυτο θα χρειαστεις:

Αποτυπωση και συγκριση των συντεταγμενων (που δεν εχεις) με τις συντεταγμενες (που δεν εχεις) απο τα τριγωνομετρικα της μελετης

(αρχικα σε ΤΜ3, μετα με το βιβλιο του Φωτιου σε ΕΓΣΑ87). Βλεπεις διαφορες μεταξυ τους και πηγαινεις (με αμφιβολια λογω σφαλματων μεταξυ τους στο 1ο βημα)

Αν χρησιμοποιεις χεπος, uranus metricanet κλπ συγκρινεις συντεταγμενες των βαθρων ΓΥΣ(ΕΓΣΑ87) με συντεταγμενες βαθρων (HTRS07/etrf2005,2007.5). Αν εχεις BASE-ROVER κατεβαζεις απο τα βαθρα τις μελετης(αφου συγκρινεις και δεις τα σφαλματα μεταξυ τους) και αποτυπωνεις τις κοινες στασεις που εχεις ηδη μετρησει.

ΥΓ

Η αποτυπωση και συγκριση των συντεταγμενων των τριγωνομετρικων της μελετης θα σου φαει λιγοτερο χρονο απο οσο συζηταμε τοση ωρα εδω στο φορουμ)

 

Εγω προσωπικα αφου αποτυπωσω σε HTRS07

(εχοντας ολα τα στοιχεια της μελετης σε ΤΜ3 δηλαδη συντεταγμενες ΟΤ και οικοπεδα,απεναντι ΟΤ, τριγωνομετρικα μελετης, οπως επισης και τα κοινα τριγωνομετρικα της μελετης σε ΕΓΣΑ87/ΓΥΣ) 

πηγαινω αρχικα την αποτυπωση μου(συντελεστης κλιμακας k1*k2) στην προβολη της μελετης ΤΜ3 (συντελεστης κλιμακας K1*K2) και συγκρινω επιτοπου την υφισταμενη κατασταση (οσα θεωρω οτι χρειαζοταν τα αποτυπωσω, δηλαδη ξεκινοντας απο το δικο μου, οσο μπορω τα ομορα εφοσον υπαρχει η δυνατοτητα ή εστω τις φατσες και την αρχη με το τελος των οικοδομικων μαζι με τα κρασπεδα δηλαδη κλεισιμο ΟΤ αποτυπωμενη + τα τριγωνομετρικα της μελετης). Ετσι δεν χρειαζεται να ορισω κλιμακα παραμορφωσης, μιας και οι πλευρες της μελετης εχουν τον ιδιο συντελεστη κλιμακας ΤΜ3 με την σχεδιαση cad. Αφου καταληξω με την σχεδιαση των ΟΤ+οικοπεδων σε ΤΜ3 ξαναγυριζω ολο το σχεδιο (αντιστροφη διαδικασια k1*k2 K1*K2) την αποτυπωση μαζι με την εφαρμογη των στοιχειων της πραξης εφαρμογης δηλαδη οικοπεδα και ρυμοτομιες)

ΥΓ

σιγουρα αλλος μελετητης θα κανει παρομοια εφαρμογη, επομενως στις παρατηρησεις που επιβαλλεται να γραφτουν (ημερομηνια αποτυπωσης, κλπ στο πινακακι) να αναφερεις επιπλεον ποια βαθρα χρησιμοποιησες και τα μεταξυ τους σφαλματα (στην ΤΜ3 σε σχεση με την μελετη επομενως και σε ΕΓΣΑ87, οπως και διαφορες με το HTRS07 εφοσον πας με hepos) μαζι με την μεθοδο που χρησιμοποιησες απο το ενα συστημα στο αλλο. Μετα απο αυτους τους ελεγχους δε νομιζω να μην αφιερωσεις και 2 λεπτα να τα αναφερεις στο πινακακι σου

Edited by jojo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κατ΄ εξαίρεση δεν απαιτείται το ως ανωτέρω τοπογραφικό διάγραμμα ( σε ΕΓΣΑ87) στις κάτωθι περιπτώσεις:

i) Για ακίνητα εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου ή εντός ορίων οικισμού για τα οποία μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος έχει καταρτιστεί συμβολαιογραφική πράξη σύστασης οριζοντίων / καθέτων ιδιοκτησιών ή έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια.(καλύπτει η κοιν άδεια ;;- δηλ τα άκτιστα οικόπεδα θέλουν τοπογραφικό ΕΓΣΑ)

ii) Σε κάθε περίπτωση, για ακίνητα εντός σχεδίου όπου έχει κυρωθεί πράξη εφαρμογής. ( η περίπτωσή σου)

iii) Για ακίνητα εκτός σχεδίου πόλης μη άρτια και μη οικοδομήσιμα σύμφωνα με το εμβαδόν του τίτλου(σσ όλα τα άρτια εκτός αναδασμού ή διανομής θέλουν ΕΓΣΑ 87)

iv) Για ακίνητα που προέρχονται από αναδασμό και διανομή εφόσον η αντικειμενική αξία αυτών δεν υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ εξαιρουμένων αυτών που βρίσκονται εντός καθορισμένης ΖΟΕ για τα οποία σε κάθε περίπτωση απαιτείται το τοπογραφικό της παρούσας περίπτωσης γ΄. 

 

Εγώ παρακολουθώ την συζήτηση που έχει πάρα πολύ μεγάλη θεωρητική αλλά και πρακτική αξία. (  ο jojo kai dimamp δίνουν σήμερα ρεσιτάλ και καλά κάνουν).

Πάντως εσύ και αφού η περιοχή έχει ήδη κτηματολόγιο δεν χρειάζεσαι τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ. Στο τοπ. διαγρ. θα γράψεις τις πραγματικές τιμές χ,y των κορυφών του οικοπέδου (που δίνει η μελέτη της Π.Ε.) σε ΤΜ3 & το εμβαδόν φυσικά και δίπλα , αν θες σε πίνακα, τις τιμές ΕΓΣΑ χωρίς εμβαδόν.

 Ήταν το τελευταίο μου ιδιωτικό θέμα. Έτσι αα περάσει!!!

Θα πάρεις λοιπόν από την υπηρεσία 'οοοολα τα στοιχεία σε ΤΜ3 (συν/νες οικοπέδων, στάσεων για εξάρτηση) και θα κάνεις ένα ΚΑΛΟ τοπογραφικό στο σύστημα αυτό και να είσαι ευχαριστημένος που η απόκλισή σου από το κτηματολόγιο, των 20+ ετών!, είναι ΜΟΝΟ 10cm.

Στην τελική ...δεν είναι κακό πάντως, σε τέτοιες δουλειές , να στέλνετε το πελάτη σας σε κάποιον ειδικό γι'  αυτά τα θέματα.

Το έγραψα σήμερα και σε άλλη ενότητα. Το Θέμα ΕΓΣΑ μπερδεύει πολύ κόσμο. Δεν το έχουν. Αλλά επιμένουν αυτοί ...εκεί!

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Δηλαδή δεν απαιτείται και ηλεκτρονική υποβολή;

edit. Το κτηματολόγιο συμφωνεί στις διαστάσεις με το παλιο τοπογραφικά που έχει τις συντεταγμένες της πραξης. Η δική μου μέτρηση συμφωνεί και με τα δυο αλλα στη μια πλευρά υπάρχει διαφορά 10εκ. που τωρα αυτά τα 10εκ είναι πεζοδρόμιο. Έτσι όπως το βλέπω ο εργολάβος που έκανε το πεζοδρόμιο απλά "έφαγε" 10 εκατοστά. Το πεζοδρόμιο έγινε μετά την πράξη και μετά τις μετρήσεις του κτηματολογίου.

Θα κάνω και την μετατροπή σωστά, για 1000% αλλά έτσι όπως το βλέπω οι συντεταγμένες του κτηματολογίου είναι σωστές.

Edited by alel
Link to comment
Share on other sites

αγαπητε nbr πολυ σωστα το εθεσες, εφοσον η αποτυπωση γινει στο συστημα της μελετης 

"Θα πάρεις λοιπόν από την υπηρεσία 'οοοολα τα στοιχεία σε ΤΜ3 (συν/νες οικοπέδων, στάσεων για εξάρτηση) και θα κάνεις ένα ΚΑΛΟ τοπογραφικό στο σύστημα αυτό" και να προσθεσω και τριγωνομετρικα μιας και οι στασεις πιθανοτατα δεν θα βρεθουν. 

μην ξεχναμε οτι το τοπογραφικο δεν μπορει να εχει σημερινη ημερομηνια αλλα προγενεστερη

"Η υποχρέωση των μηχανικών για την ηλεκτρονική υποβολή των τοπογραφικών διαγραμμάτων στη βάση δεδομένων του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο», ξεκινά στις 16.7.2018 και αφορά κάθε τοπογραφικό που συντάσσεται από την ημερομηνία αυτή και εφεξής για ακίνητα σε όλη τη χώρα"

Συμφωνα λοιπον με ολα τα παραπανω:

1. Το τοπογραφικο θα πρεπει να ειναι ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ σε ΤΜ3 και με προγενεστερη ημερομηνια (ας παραβλεψουμε δηλαδη την ψευδη δηλωση στο πινακακι λογω των μετρησεων που ισως εχουν γινει μετα τις 16/7 και θα πρεπει να αναγραφει)

2. Θα πρεπει να γινει η αντιστροφη διαδικασια δηλαδη απο τις μετρησεις του συναδελφου σε ΕΓΣΑ87 (η μαλλον HTRS07) σε ΤΜ3 ("Το οικοππεδο φυσικα και εχει μετρηθει με leica gs18"

3. Θα πρεπει να δωσει βεβαιωση περι συμβατοτητας θεση,σχημα,εμβαδον για το πολυγωνο του κτηματολογιου (πως θα περασει το πολυγωνο ΕΓΣΑ87 του κτηματολογιου αν δεν εχει κοινα σημεια ΕΓΣΑ87/ΤΜ3 για να συνορθωσει και να το δειξει ως πολυγωνο μεσα στο τοπογραφικο του που θα ειναι σε ΤΜ3?)

ολα αυτα δηλαδη για να μην κανει την ορθη διαδικασια. Η αποφαση φυσικα ειναι δικη του

Edited by jojo
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά συνάδελφε και θα γίνει σωστά η διαδικασια. Η ερώτηση μου αφορούσε στο γιατι δεν χρειαζεται, που ανεφερε ο συναδελφος, απο την στιγμη που απο τις 16.7.2018 ειναι υποχρεωτικη η ηλεκτρονικη υποβολη. Ρώτησα  απλά αν εξαιρείται και απο εκεί.

Edited by alel
Link to comment
Share on other sites

http://www.ktimatologio.gr/Pages/News.aspx?id=427

http://www.ktimatologio.gr/Pages/News.aspx?id=434 (Ισχύς των υποχρεώσεων και των συνεπειών των παρ. 1 και 3 του άρθρου 40 του ν. 4409/2016)

δεν αλλαζει τα:

2. Τοπογραφικά διαγράμματα, τα οποία συντάσσονται και προσαρτώνται σε πράξεις εγγραπτέες στα βιβλία μεταγραφών και υποθηκών και στα κτηματολογικά βιβλία με βούληση των συμβαλλομένων, χωρίς να προβλέπεται εκ του νόμου σχετική υποχρέωση, μπορεί να υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τον συντάκτη μηχανικό στη βάση δεδομένων της «ΕΚΧΑ Α.Ε.» με τον τρόπο, τους όρους, τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις που ορίζει η απόφαση της παραγράφου 4. Στην οικεία εγγραπτέα πράξη περιέχεται μνεία των στοιχείων ηλεκτρονικής υποβολής και επισυνάπτεται το σχετικό αποδεικτικό υποβολής ηλεκτρονικού διαγράμματος απλό αντίγραφο, του οποίου συνυποβάλλεται με την αίτηση μεταγραφής ή την αίτηση καταχώρισης στα κτηματολογικά βιβλία, κατά περίπτωση.

Συμφωνα με τα ανωτερω, εφοσον ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ τοτε μπορεις να μην υποβαλλεις(δε σου αφαιρει φυσικα το δικαιωμα, μπορεις να συνταξεις τοπογραφικο πχ για αποδοχη κληρονομιας και να το υποβαλλεις ηλεκτρονικα). Εσυ ομως εχεις υποχρεωση να συνταξεις τοπογραφικο (-δεν εισαι σε αυτη τη περιπτωση 2. λοιπον -εχεις ομως το δικαιωμα να το εξαρτησεις σε ΤΜ3, συμφωνα με τη διαταξη που μας αναφερε ο αγαπητος nbr). Εφοσον ομως συνταξεις τοπογραφικο (αφου εχεις υποχρεωση) με ημερομηνια μεταγενεστερη της 16/7 τοτε το υποβαλλεις ηλεκτρονικα, με αλλα λογια το πολυγωνο topo_prop θα πρεπει να εχει την ακριβεια που απαιτειται 

ΥΓ

εφοσον υποβαλλεις ηλεκτρονικα:

"6. Από την έναρξη ισχύος των παραγράφων 1 και 3, καταργείται η υποχρέωση της παρ. 4 του άρθρου 14 του Ν. 2664/1998 για τη συνυποβολή, με την αίτηση καταχώρισης εγγραπτέας πράξης στα κτηματολογικά βιβλία: α)αντιγράφου του τοπογραφικού διαγράμματος που έχει συνταχθεί και έχει προσαρτηθεί στην εγγραπτέα πράξη και β) του διαγράμματος γεωμετρικών μεταβολών για την αποτύπωση της μεταβολής που επέρχεται με την πράξη αυτή."

δεν προσκομιζεις αντιγραφο στην αίτηση καταχώρισης εγγραπτέας πράξης στα κτηματολογικά βιβλία

Edited by jojo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.