Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΕΕΔΜΚ σε κτίριο εντός σχεδίου με εξαίρεση από κατεδάφιση με τον 1337/83 (Γ' φάση)


Recommended Posts

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι χρειάζομαι τα φώτα σας για την εξής περίπτωση:  σε ισόγειο κτίριο εντός σχεδίου (Ωραιόκαστρο Θεσ/νίκης) χωρίς Ο.Α. αλλά με απόφαση νομάρχη εξαίρεσης από κατεδάφιση (το 2005), χρειάζεται Ε.Ε.Δ. Μικρής Κλίμακας για εργασίες επισκευών στέγης/ενεργειακής αναβάθμισης με χρήση ικριωμάτων.  Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο άρτιο, αλλά μη οικοδομήσιμο, η πρόσβαση στο οποίο γίνεται μέσω δουλείας διόδου από διπλανό οικόπεδο του ίδιου Ο.Τ.

Αν και σύμφωνα με την ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/69701/4461, ΦΕΚ Β' 4520/16.10.2018 καταλαβαίνω ότι η γ' φάση του 1337/83 είναι νομιμοποίηση με  τη έννοια της παρ. "...σε κτήρια ή τμήματα κτηρίων που έχουν υπαχθεί σε οποιονδήποτε νόμο εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή τακτοποίησης ή ρύθμισης αυθαιρέτων κατασκευών (όπως ν. 3775/2009, ν. 3843/2010, ν. 4014/2011, ν. 4178/2013 και ν. 4495/2017) και έχουν εξαιρεθεί οριστικά της κατεδάφισης, ή έχουν υποβάλλει οριστική δήλωση τακτοποίησης, ή έχουν περαιώσει τη σχετική διαδικασία και έχουν εξοφλήσει το τριάντα τις εκατό (30%) του ενιαίου ειδικού προστίμου αυθαιρέτο…", έχω δεύτερες σκέψεις όσον αφορά την νομιμότητα του κτίσματος, και συγκεκριμένα αν θα έπρεπε το 2005 να είχε προχωρήσει και σε έκδοση οικοδομικής αδείας μετά την εξαίρεση.

Κάθε (τεκμηριωμένη) άποψη καλοδεχούμενη, ευχαριστώ!

Υ.Γ. Άλλη μια περιπτωσάρα - αναρωτιέμαι που πάω και τα βρίσκω, lol...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.