Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατάτμηση οικοπέδου εντός οικισμού χωρίς απαιτούμενο μήκος προσώπου


Recommended Posts

1 ώρα πριν, anavatis said:

το παράβολο που πληρώθηκε θα χαθεί?

Έκανα υπαγωγή με πληρωμένο παράβολο από το '17 που είχε παγώσει στην αρχική υποβολή και ξεπαγωσε τώρα λόγω ταπ και δεν είχα θέμα, απλά είχε χαθεί η δυνατότητα για εφάπαξ πληρωμή. Οπότε...

Για το άλλο ερώτημα και τα δύο με όχι πρέπει να πάνε, ξαναδιάβασε βέβαια προσεκτικά τα συμβόλαια, το τοπογραφικό κλπ, μην έχουν κάνει καμμία σύσταση, και για 1995 χοντρό μου φαίνεται να κάνανε κατάτμηση σε μη άρτιο ΜΕ κτίσματα.

Καλησπέρες, πάω να κάνω καφέ να μελετήσω το πόνημα του πολυχρονεμενου.

Edited by zazeng
Link to comment
Share on other sites

29 λεπτά πριν, zazeng said:

Έκανα υπαγωγή με πληρωμένο παράβολο από το '17 που είχε παγώσει στην αρχική υποβολή και ξεπαγωσε τώρα λόγω ταπ και δεν είχα θέμα, απλά δεν είχε χαθεί η δυνατότητα για εφάπαξ πληρωμή. Οπότε...

Γ 

Δηλαδή αίτηση που έχω σε αρχική υποβολή (παράβολο και ΤΕΕ πληρωμένο απο 30/9) , κατηγ. 5 μπορώ μέσα στο Δεκέμβρη να την πάω σε υπαγωγή? Υπάρχει πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα,

σε οικόπεδο εντός οικισμού εμβαδου 1000τμ πρόκειται να γίνει κατάτμηση σε δύο νέα οικόπεδα. Το όριο αρτιότητας είναι 500τμ, συνεπώς το εμβαδόν το έχω. Το πρόσωπο το συνολικό όμως είναι 28μ και βάσει ΠΔ85 πρέπει να έχω 15μ σε καθένα λόγω Ε>500τμ.

Το ερώτημά μου είναι εάν μπορώ να ''πατήσω'' σε κάποια διάταξη τύπου ευεργετήματος, αν υπάρχει βέβαια...

Αλλιώς πάω στην λύση της κάθετης ιδιοκτησίας..που δεν το θέλουν οι ''σκοτωμένες'' αδερφές!

Link to comment
Share on other sites

Εικάζω ότι αναφέρεσαι σε οριοθετημένο οικισμό. Σήμερα θα δημιουργηθούν 2 νέα οικόπεδα με επιφάνεια 500 τμ έκαστο. Συνεπώς βάσει του ΦΕΚ 289 ΑΑΠ 2011 πρέπει το κάθε προκύπτον να διαθέτει ελάχιστο μήκος προσώπου 10 μ, δηλαδή ελάχιστο πρόσωπο αρχικού οικοπέδου να είναι τουλάχιστον 20 μ. Άρα το πρόσωπο το διαθέτει για να γίνει κατάτμηση. Έλεγξε και το δρόμο αναφορικά με το αν είναι όντως κοινόχρηστος και δεν έχει προέλθει από παραχώρηση τετράμετρης λωρίδας (κατ εφαρμογή παρελθούσης διάταξης η οποία ακυρώθηκε από το ΣτΕ το 2008) και επιπλέον, έλεγξε αν το πλάτος του δρόμου είναι 4 μ σε όλο το μήκος προσώπου του αρχικού οικοπέδου και εαν υπάρχει άλλη απόφαση Νομάρχη στον οικισμό ή γενικώς στο Νομό που ορίζει απαιτούμενο πλάτος οδού μεγαλύτερο των 4. μ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι Pavlos33, σε οριοθετημένο οικισμό βρίσκομαι. Για το πρόσωπο έχεις δίκιο..Νόμιζα ότι πήγαινε με το εμβαδόν που έχει  το αρχικό οικόπεδο και μπερδεύτηκα. Ο δρόμος είναι διανομής συνοικισμού συνεπώς είναι κοινόχρηστος και μεγαλύτερος των 4μ σε όλο το μήκος του.

Ευχαριστώ για την βοήθεια..

ΥΓ: Το ΦΕΚ 289ΑΑΠ/11 μιλάει για πρόσωπο σε κχ δρόμο >=12μ (εγω εχω 10μ). Τα 4μ που αναφέρεις αφορούν κατα παρέκκλιση πρόσωπο σε οικόπεδο προ του 1985. Κάνω λάθος?

ΥΓ2: Εφόσον έχω δρόμο <12μ μάλλον δεν είναι οικοδομήσιμα τα νεα οικόπεδα..

 

 

 

Edited by getsakna
Link to comment
Share on other sites

 

παμε με το Δ 181/85?

1. Αρτιότητα.

  "α) Εντός των ορίων του Οικισμού, θεωρούνται άρτια τα οικόπεδα με ελάχιστο εμβαδόν αρτιότητας που μπορεί να κυμαίνεται από 300 μέχρι 2.000 τ.μ.  "Το ελάχιστο μήκος προσώπου του γηπέδου, ορίζεται σε 10,0 μ. για εμβαδόν γηπέδου έως 500 τ.μ. και 15,0 μ. για εμβαδόν μεγαλύτερο των 500 τ.μ."

 

πού γραφει για 12 μ. και δεν το βλεπω??

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

΄Δημήτρη, ο  συνάδελφος διαβάζει μάλλον μη κωδικοποιημένη νομοθεσία. Τα 12 μ υπήρχαν σε παλιές καταργηθείσες πλέον διατάξεις.

Link to comment
Share on other sites

Ο συνάδελφος θέλει να δημιουργήσει δύο νέα με εμβαδό 500+ τμ.

Χρειάζεται 15μ + πρόσωπο και δεν το έχει.

 

ΥΓ Στα 12μ που έγραψε στο προηγούμενο post νομίζω εννοεί 15μ

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Προς διευκρίνηση, έχω ακριβές εμβαδόν 1067τμ συνολικού οικοπέδου (για χάριν συντομίας ανέφερα 1000τμ αλλά έκανα λάθος γιατί αλλάζει το όριο προσώπου στα 500τμ+). Τότε θα χρειαστώ 15μ έκαστο πρόσωπο διότι 1067/2= 533,50τμ, κάτι το οποίο δεν έχω. Αν όμως το χωρίσω σε 2 άνισα τμήματα τότε θα δημιουργήσω ένα οικόπεδο 500τμ+ (με απαίτηση προσώπου 15μ την οποία έχω) και ένα άλλο κάτω απο 500τμ (με απαίτηση προσώπου 10μ την οποία καλύπτω αλλά απαίτηση εμβαδού 500τμ την οποία δεν καλύπτω).

Αν το δείξω όμως ότι είναι 1000τμ ακριβώς αντί για 1067τμ, θα δημιουργήσω δύο νέα οικόπεδα 500τμ ακριβώς το καθένα και τότε θα χρειαστώ 10μ πρόσωπο. Ο κοινόχρηστος δρόμος (επί προσώπου) είναι 10μ και έχω διαβάσει (μάλλον σε καταργηθείσα διατάξη όπως λέει και ο συνάδελφος) ότι απαιτείται 12μ δρόμος για οικοδομησιμότητα σε όσα οικόπεδα δημιουργούνται μετά το 1985, κάτι που καταλαβαίνω πως δεν ισχύει.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Είχα απαντήσει στο αρχικό ερώτημα όπου αναφέρεις για 2 οικόπεδα με Ε=500 τμ με αρχικό εμβαδόν 1000 τμ. Οπότε έχουμε  να κάνουμε με ένα νέο και διαφορετικό ερώτημα.

Κάτω από 500 τμ δεν μπορείς να έχεις άρτιο και οικοδομήσιμο, καθώς η απόφαση οριοθέτησης ορίζει ελάχιστη αρτιότητα 500 τμ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.