Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενεργητική με ΠΔ41/2018


RosaCh

Recommended Posts

Καλημέρα σας! Μήπως υπάρχει κάποιο υπόδειγμα Ενεργητικής Πυροπροστασίας σύμφωνα με το ΠΔ 41/2018 για Χώρους Συνάθροισης Κοινού; Πρόκειται για νέο κτίριο.

Edited by RosaCh
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Τελικά κανένα υπόδειγμα ενεργητικής δεν υπάρχει με το Π.Δ. 41/2018; 

Όταν ανήκουμε  στην κατηγορία Α (Χ.Σ.Κ) < 100 τ.μ., εισάγουμε ενεργητική στο e-άδειες χωρίς έγκριση από την Π.Υ. έτσι δεν είναι;

Αν κάποιος έχει κάποιο πρότυπο μελέτης παρακαλώ πολύ... 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα

Σε σχέση με την ενεργητική πυροπροστασία έχω τις εξής απορίες:

Καταρχάς πρόκειται για νέα διώροφη οικοδομή (ισόγειο, 1ος όροφος) και υπόγειο, το οποίο περιλαμβάνει αποθήκη, μηχανοστάσιο, γκαράζ και πλυσταριό. 

1)Σύμφωνα με το άρθρο 1, παράγραφος 1.7.3. των Ειδικών Διατάξεων, «Κατ’ εξαίρεση σε κτίρια κατοικιών με 3 ή λιγότερους ορόφους κύριας χρήσης, αντί του αυτόματου συστήματος πυρανίχνευσης είναι αποδεκτή η τοποθέτηση αυτόνομων πυρανιχνευτών». Αντίστοιχα όμως, σύμφωνα με την παράγραφο 7.2.2. «Αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης εγκαθίσταται στους επικίνδυνους χώρους κατηγορίας Α. (βλ. 6.7) Όπου από τις ειδικές διατάξεις προβλέπεται η εγκατάσταση αυτόματου συστήματος πυρανίχνευσης, αυτό, πρέπει να καλύπτει όλους τους χώρους του κτιρίου». Συνεπώς, λοιπόν, πρέπει να εγκατασταθεί αυτόματο σύστημα σε ολόκληρο το σπίτι, εφόσον εξ’ όσων καταλαβαίνω είναι υποχρεωτικό για τουλάχιστον για το υπόγειο και αν ναι τι ακριβώς πρέπει να δείξω στα σχέδια, πέραν των πυρανιχνευτών και του πίνακα πυρανίχνευσης?

2)Απορία σε σχέση με το γκαράζ. Παρά το ότι μιλάμε για κατοικία (συνεπώς λαμβάνουμε υπόψη τις διατάξεις του Άρθρου 1 του νέου κανονισμού) ,βρήκα στο Άρθρο 11 (που αφορά τις διατάξεις για τα γκαράζ) το εξής: «Όταν σε ένα κτίριο οιασδήποτε χρήσης υφίστανται ένας ή περισσότεροι χώροι στάθμευσης οχημάτων χωρητικότητας μέχρι δέκα (10) θέσεων, καθένας θα πρέπει να συνιστά ανεξάρτητο πυροδιαμέρισμα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να πληρούνται οι απαιτήσεις του παρόντος άρθρου μόνο ως προς τα μέσα ενεργητικής πυροπροστασίας, όπως προβλέπονται για την περίπτωση αυτή και κατά τα λοιπά ο χώρος αυτός θεωρείται ως βοηθητικός της κύριας χρήσης». Συνεπώς, πρέπει να ληφθούν τα μέτρα ενεργητικής πυροπροστασίας που αφορούν τους χώρους στάθμευσης και άρα να τοποθετηθούν τροχήλατος πυροσβεστήρας και κάδος με άμμο??!

 

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν πρέπει να πάρεις περισσότερο υπ' όψη σου το άρθρο 7 των γενικών διατάξεων με θέμα: Μέσα ενεργητικής πυροπροστασίας. Αυτό θα σε βοηθήσει σίγουρα στην πρώτη απορία.

Σχετικά με τη δεύτερη, πρέπει να ξεχωρίσεις το που αναφέρεται το άρθρο 11 και κατ' επέκταση η παράγραφος 11.8.1. του ιδίου άρθρου με θέμα: Φορητοί πυροσβεστήρες ξηρής σκόνης ή βάσης νερού - τροχήλατοι πυροσβεστήρες. Αρχίζει ως εξής: "Στα κτίρια στάθμευσης οχημάτων επιβάλλεται..." και τελειώνει με τροχήλατους (ανά όροφο), κάδους με άμμο κλπ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.