Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στα 7,9 δισ. ευρώ (4,4% του ΑΕΠ) η συνολική συνεισφορά του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» στην εθνική οικονομία


Engineer

Recommended Posts

Στα 7,9 δις. ευρώ ή αλλιώς, στο 4,4% του εγχώριου ΑΕΠ ανέρχεται η συνολική συνεισφορά του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» στην εθνική οικονομία.

Άμεσα και έμμεσα, το αεροδρόμιο της Αθήνας έχει συμβάλλει στη δημιουργία 181.000 θέσεων εργασίας, αντιπροσωπεύοντας το 4,8% του εγχώριου συνολικού εργατικού δυναμικού.

Τα ανωτέρω ανέδειξε ο Νίκος Βέττας, γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, ο οποίος παρουσίασε χθες τα αποτελέσματα της έρευνας «Η αξιολόγηση της οικονομικής επίπτωσης του αεροδρομίου της Αθήνας στην ελληνική οικονομία», με στοιχεία του 2017.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο αεροπορικού συνεδρίου (6ο ACES) που διοργάνωσε το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα.

Σε αντίστοιχη έρευνα του 2012, το αεροδρόμιο της Αθήνας συνεισέφερε το 2,6% του εγχώριου ΑΕΠ.

Η άνοδος της συνεισφοράς του αεροδρομίου οφείλεται στη βελτίωση των μεγεθών του αεροδρομίου, αλλά και στη συρρίκνωση της εγχώριας οικονομίας.

Η συμβολή του «Ελ. Βενιζέλος», σε ποσοστιαία βάση, είναι αντίστοιχη των αεροδρομίων του Άμστερνταμ και του Δουβλίνου.

Σημειώνεται ότι τα λειτουργικά έσοδα του ∆ΑΑ ανήλθαν, πέρσι, στο ποσό των 433,5 εκατ., αυξημένα κατά 6,61% (ή κατά 26,9 εκατ.) σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, κυρίως λόγω της αύξησης της επιβατικής κίνησης και της βελτιωμένης απόδοσης των εσόδων από εμπορικές δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια του 2017, ο ∆ΑΑ κατέγραψε την υψηλότερη επίδοση όλων των εποχών στην επιβατική κίνηση με 21,73 εκατ. επιβάτες, υπερβαίνοντας την επιβατική κίνηση του προηγούμενου έτους κατά 1,7 εκατ. (+8,6%).

Φ. Φωτ.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.