Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πράξη εφαρμογής


komit

Recommended Posts

To συμβόλαιο αναφέρει " το οικόπεδο 380τμ αποτελεί τμήμα του αρχικού οικοπέδου με εμβαδόν 640 μέτρα και απεικονίζεται στο τάδε τοπογραφικό διάγραμμα, που λόγω ένταξης του στο ρυμοτομικό σχέδιο τεμαχίστηκε σε δυο άνισα οικόπεδα εκ των οποίων εντός του ενός με εμβαδό 380 είναι χτισμένη η τάδε κατοικία κτλ"

Στο τοπογραφικό φαίνεται το αρχικό και το νέο οικόπεδο.

Το θέμα είναι οτι η υφιστάμενη εδώ και 10 χρόνια δεν έχει αλλάξει και ούτε πρόκειται μάλλον(μιλάμε για "δρόμο" που δεν εφαρμόστηκε ποτέ και ούτε πρόκειται καθώς περνάει μέσα από πολλές ιδιοκτησίες και σπίτια σε μεγάλης αξίας παραθεριστικό οικισμό)

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by giwrf
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 247
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 Αδιάφορο αν η υφιστάμενη κατάσταση άλλαξε η δεν άλλαξε τα τελευταία δέκα χρόνια ! Ο δρόμος αφού χαράχτηκε από πράξη εφαρμογής (η κάποιο Ρ.Σ. ) παραμένει δρόμος. 

Εσύ όμως πρέπει να δεις, εκτός από το τοπογραφικό του συμβολαίου σου, και το σχέδιο της μελέτης καθώς  επίσης και τους πίνακες αυτής της πράξης. Μετά από μία πράξη εφαρμογής παύει να ισχύει το προγενέστερο αυτής ιδιοκτησιακό καθεστώς . 

Θα το ξαναγράψω . Όταν πέφτουμε πάνω σε μία πράξη εφαρμογής το άκρως απαραίτητο που κάνουμε είναι : βλέπουμε τα σχέδια στα οποία είναι το εξεταζόμενο οικόπεδο, ζητάμε την σελίδα του Πίνακα της πράξης στην οποία υπάρχει το εξεταζόμενο οικόπεδο καθώς επίσης τις συντεταγμένες΄Χ,Υ των κορυφών του οικοπέδου αυτού.

Χωρίς αυτά μη καταφεύγετε αμέσως στο φόρουμ εδώ. ΔΕΝ !! μη ! 

.....

Και ρίξτε και καμιά ματιά στον Νόμο 1337/83. Εκεί πάνω πάτησαν σχεδόν όλες οι πράξεις. ....Μόνο καλό θα κάνει προπάντων στους νέους μηχανικούς.

Link to comment
Share on other sites

εγω, παντως, δεν καταλαβα

-τι "αρχικο οικοπεδο" ήταν

- τι "ενταξη σε ρυμοτομικο εγινε"

- τι δρομος ανοιχτηκε

 

Καθ' υποθεση.....  εγινε τροποποιηση ρυμοτομικου, ανοιχτηκε ενας δρομος στα χαρτια

που εκοψε στα  δυο  το  οικοπεδο,  εμεινε τμημα 380 τμ. με το κτισμα

και ενα τμημα απο την αλλη πλευρα του δρομου.

Θεωρητικα θα πρεπει να λεει οτι "θετει σε κοινη χρηση τον δρομο" ή κατι παρομοιο.

Ολα αυτα - αν η υποθεση ευσταθει- πρεπει να αναγραφονται στο συμβολαιο

"ειχε αυτο...εγινε το αλλο...απεμεινε το εξης κλπκλπ"

και στο  τοπογραφικο που συνοδευει την πραξη.

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι πλέον μία αλήθεια, πως το τελευταίο καιρό, μπαίνουν θέματα εδώ στο φόρουμ εντελώς "στα τυφλά" και με τέτοιο τρόπο που μας βάζουν αρχικά να απαντούμε- να γράφουμε  για κάτι που στην συνέχεια αναιρείται. 

Διαπιστώνω από καιρώ τώρα πως υπάρχει μία σύγχυση  μεταξύ των θεμάτων... "Πράξης εφαρμογής κάποιου Ρ.Σ.  και πράξης τακτοποίησης και αναλογισμού". 

Αν και προσπάθησα αρκετές φορές να δώσω κάποιες βασικές επεξηγήσεις ...φαίνεται δεν τα κατάφερα.

Δεν θέλω να γράψω τι υπονοεί ο φίλος μας γιατί σε καναδυό θέματα άλλων ενοτήτων έπεσα έξω! 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει 15ετιας δημοσίευση σε φεκ του ΓΠΣ. Αυτό και μόνο αυτό. Δεν έχει γίνει καμία πράξη εφαρμογής.

Το συμβόλαιο αναφέρει επακριβώς αυτό που λέει παραπάνω τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο

Το τοπογραφικλο εφαρμόζει το ΓΠΣ χωρίς να έχει γίνει κάποια πράξη ή οτιδήποτε άλλο και δείχνει τον δρόμο που περνάει από μέσα καθώς και το παλιό οικόπεδο.

Και ρωτάω εγω, δεν θα έπρεπε να είχε γίνει πράξη εφαρμογής μετά το ΓΠΣ?

Edited by giwrf
Link to comment
Share on other sites

Αντί για ΓΠΣ πρέπει να εννοείς Πολεοδομική μελέτη.

Αν εννοείς Ρυμοτομικό/Ένταξη στο Σχέδιο Πόλεως, τότε πιστεύω ισχύουν τα κάτωθι:

Όπως και να'χει, μετά το ΦΕΚ της Πολεοδομικής μελέτης το ακίνητο έχει ήδη αλλάξει ιδιότητα. Δηλαδή από εκτός Σχεδίου γήπεδο είναι εντός Σχεδίου οικόπεδο (ή οικόπεδα ή πλατεία ή Κ.Χ. κ.λ.π.).

Μέχρι την κύρωση και μεταγραφή της Πράξης Εφαρμογής μπορείς και πρέπει στο Τοπογραφικό να εφαρμόσεις την Πολεοδομική μελέτη με ρυμοτομικές-οικοδομικές γραμμές και αρχικό εμβαδόν, ρυμοτομούμενα τμήματα και εναπομείναντα τμήματα εντός Ο.Τ. Το ακίνητο μόνο με τέτοια περιγραφή μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο μεταβίβασης και μόνο με τέτοιο Τοπογραφικό.

Το Κτηματολόγιο ορθώς απεικονίζει τα αρχικά όρια διότι αυτό ισχύει ιδιοκτησιακά. Η διαφορά του Κτηματολογίου με ένα σύγχρονο Τοπογραφικό είναι ότι στο Τοπογραφικό η ίδια αρχική ιδιοκτησία διαχωρίζεται σε τμήματα με διαφορετικές ιδιότητες (ρυμοτομούμενα, εναπομείναντα κ.λ.π.).

Το γεγονός ότι δεν έχει υλοποιηθεί το Ρυμοτομικό στο έδαφος δεν αλλάζει κάτι ως προς τα στοιχεία που αυτό ορίζει και σε κάθε περίπτωση μία Πράξη Εφαρμογής δεν μπορεί να αλλάξει τις παραπάνω ιδιότητες της ιδιοκτησίας. Η Π.Ε. ορίζει τις εισφορές σε γή και χρήμα, τις κορυφές του ΟΤ με συν/νες (που δεν μπορούν να διαφέρουν από το Ρυμοτομικό που ήδη ισχύει), και συνήθως τα όρια του τελικού οικοπέδου είναι ίδια με τα (παραπάνω) εναπομείναντα τμήματα, εκτός και εάν δημιουργούνται νέα πιο κανονικά και άρτια οικόπεδα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά θα ήθελα πολύ να δω αυτό το ...τοπογραφικό που επικαλείσαι !

Γενικώς το ΓΠΣ σχεδιάζεται, συνήθως, σε χάρτες 1 / 5000 της ΓΥΣ και σκοπό έχουν να υποδείξουν, τεκμηριωμένα , πια περιοχή ενός δήμου, θα δεχθεί την τάδε ή εκείνη δραστηριότητα. ...... μπορεί, ακόμη, να προτείνει και κάποια  επέκταση του εξεταζόμενου αυτού δήμου προς τα εδώ ή προς τα εκεί του οικισμού κλπ, κλπ. Τότε και αφού έχει τα ΟΚ από το ΓΠΣ ο δήμος μπορεί να κάνει μία πράξη εφαρμογής δηλ να κάνει επεκτάσεις των ρυμοτομικών του σχεδίων του.  Η πρώτη φάση είναι να σχεδιαστούν τα ρυμοτομικά σχέδια (πολεοδομική Μελέτη. Κατηγορία 2' αρχιτεκτονικά) και αφού θα κυρωθούν αυτά τα σχέδια η περιοχή θεωρείται πλέον εντός σχεδίου (μάλλον σ' αυτή την φάση είσαι), για να ακολουθήσει μετά, από τοπογράφους,  η πράξη της εφαρμογής αυτής της μελέτης ! 

Νομίζω πως, στην φάση που βρίσκεσαι, πρέπει να ρωτήσεις την τεχνική υπηρεσία του δήμου ή την πολεοδομία της περιοχής , τι ακριβώς έγινε ή γίνεται στην περιοχή και ... κάποιος δρόμος (μελλοντικός?) κόβει όπως κόβει το γεωτεμάχιο σου !!! Αν δεν υπάρχει τουλάχιστον κυρωμένη, έστω, αρχιτεκτονική μελέτη, δεν μπορούμε να κάνουνε τοπογραφικό διάγραμμα και να δείχνουμε αυτό το δρόμο.!!

Πάντως να ξέρεις πολλά ΓΠΣ που έγιναν μέχρι πριν από περίπου 10 χρόνια έμειναν στο ράφι, χωρίς να υλοποιηθούν,  λόγω της κρίσης.   

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον γράφαμε, πάνω- κάτω,  συγχρόνως  με τον  sdtopo

Όσα γράφει είναι σωστά.

Αυτά που γράφω εγώ να τα θεωρήσεις συμπλήρωμα !

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ, αυτό ακριβώς εννοούσα που γράφει ο nbr,

To θέμα είναι ότι αυτό το "τοπογραφικό" συνδέθηκε με τίτλο και πλέον ο τίτλος του δικαιούχου αναφέρει " το οικόπεδο 380τμ αποτελεί τμήμα του αρχικού οικοπέδου με εμβαδόν 640 μέτρα και απεικονίζεται στο τάδε τοπογραφικό διάγραμμα, που λόγω ένταξης του στο ρυμοτομικό σχέδιο τεμαχίστηκε σε δυο άνισα οικόπεδα εκ των οποίων εντός του ενός με εμβαδό 380 είναι χτισμένη η τάδε κατοικία κτλ". Παρ ολα αυτά όπως έγραψα και πριν δεν υπάρχει φυσικά καμία πράξη εφαρμογής.  

Είναι πιθανό να "βιάστηκε" ο συντάκτης του τοπογραφικού και ο συμβολαιογράφος στον τίτλο?

Απ' όσο ξέρω εφοσον γινει πραξη εφαρμογης μπορεις να κανεις τοπογραφικο που να δειχνεις τον μελλοντικο δρομο και τα νεα οικοπεδα κτλ κτλ.

16 λεπτά πριν, nbr said:

 

Πάντως να ξέρεις πολλά ΓΠΣ που έγιναν μέχρι πριν από περίπου 10 χρόνια έμειναν στο ράφι, χωρίς να υλοποιηθούν,  λόγω της κρίσης.   

Μήπως είμαι σε αυτήν την περίπτωση? Τι γίνεται λοιπόν όταν ένα ΓΠΣ δημοσιεύεται αλλά δεν υλοποιείται?

Link to comment
Share on other sites

Έχει μπερδευτεί λίγο η υπόθεση επειδή αναφέρεις ΓΠΣ ενώ εννοείς Πολεοδομική μελέτη. Το ΓΠΣ είναι αυτό που περιγράφει ο nbr, αλλά εσύ έχεις Πολεοδομική μελέτη από όσο έχω καταλάβει.

Το οικόπεδο σου είναι εντός Σχεδίου πια με ρυμοτομούμενα τμήματα και οικόπεδα εντός ΟΤ. Αυτό το ορίζει μόνο το Ρυμοτομικό, οπότε και ήδη ισχύουν. Η Πράξη εφαρμογής θα ορίσει μόνο αν τα οικόπεδά σου θα έχουν το σχήμα που προκύπτει σήμερα ή αν θα μεταβιβαστούν μικρά τμήματα προς όμορους και πόσο θα συνεισφέρεις χρηματικά ώστε να γίνουν τα έργα υποδομής.

Έχοντας το Ρυμοτομικό λοιπόν μπορείς και πρέπει να συντάξεις πλήρες Τοπογραφικό με αυτά που ισχύουν σήμερα, με τις θέσεις που προβλέπονται οι εγκεκριμένοι δρόμοι, με τις εγκεκριμένες πρασσιές κ.λ.π., να υπολογίσεις τα ρυμοτομούμενα τμήματα και μελετήσεις αν τα εναπομείναντα τμήμα εντός ΟΤ είναι άρτια και οικοδομήσιμα σύμφωνα με τους όρους δόμησης που έθεσε το Ρυμοτομικό.

Η Π.Ε. δεν θα αλλάξει κάτι από τα παραπάνω σε καμμία περίπτωση, αφορά άλλες διαδικασίες Πολεοδόμησης μιάς περιοχής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.