Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πράξη εφαρμογής


komit

Recommended Posts

Τά χαμε πει και παλιότερα με inbox Δημήτρη, είναι σύνθετο το θέμα και τα λεφτά αρκετά πολλά. Επίσης είναι χαμηλή η εμπορευσιμότητα οπότε η άμεση πώληση δεν είναι εύκολη. Ο δήμος παρόλο που η κύρωση της πράξης εφαρμογής έγινε το 1992 επιμένει να θέλει να βεβαιώσει την εισφορά σε χρήμα παρά τις κουβέντες για παραγραφή κτλ οπότε σκέφτομαι αντί να μπλέξω με δικαστήρια να προτείνω μία διορθωτική να πάρουν κάτι ακόμα και να τελειώνουμε. Τι κόστος θα έχω εγώ αν προτείνω τη διορθωτική; αφού αντί για χρήμα θα τους δώσω και άλλη γη.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 247
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

μιλας για αυτη τη συζητηση που εγινε πριν 3 χρονια

και εκει ειχαμε πει για την παραγραφη.

https://www.michanikos.gr/forums/topic/6616-εισφορά-σε-γη-και-χρήμα/?do=findComment&comment=875169

Μετα 3 χρονια, και αφου δεν κανατε τπτ..

θελετε να πληρωσετε  "με καποιον τροπο"..

Θα πατε στον Δημο να προσφερετε γη αντι χρηματων.

Υπαρχει σχετικη επιτροπη εγκρισης τετοιων θεματων.
 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορούσαμε να κάνουμε δυστυχώς λόγω άλλων εκκρεμοτήτων (κληρονομικών κτλ κτλ) οπότε τώρα ήρθε η ώρα. Και εγώ από το να κυνηγάω δικαστήρια προτιμώ αυτή τη μέθοδο να τελειώνουμε.

Link to comment
Share on other sites

Θα προτεινετε   στον Δημο κατατμηση ή συσταση καθετης

[εδιτ ,

ή ενα ολοκληρο, αν υπαρχουν "πολλα"..]

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Όταν στην Πράξη εφαρμογής έχουμε πυκνοδομημένη και αραιδομημένη περιοχή και χωρίζει ένα ακίνητο, το κόβει σε δυο διαφορετικα ακίνητα? (με ιδιο ιδιοκτητη)

Πήγα στο Κτηματολόγιο και επιμένουν ότι είναι δυο διαφορετικές ιδιοκτησίες αφού έχουν δώσει διαφορετικά ΚΑΕΚ, και η Π.Ε. εχει δωσει διαφορετικούς κωδικους Κτηματογράφησης. Τους είπα οτι ο ιδιοκτήτης θέλει να μεταβιβάσει 400τμ (η αρτιότητα ειναι 300τμ) από το πυκνοδομημένο τμήμα και τα υπόλοιπα 100τμ να τα ενώσει στο 1700αρι και να προκύψουν με συμβόλαια ενα 400ρι με νέο ιδιοκτήτη και 1.800τμ στον αρχικό ιδιοκτήτη.

Και τελικά τέθηκε το ερώτημα, εαν μπορεί να γίνει συνένωση ενός πυκνοδομημένου με ένα αραιοδομημένο σε ενα ενιαιο ακινητο. Γίνεται?

 

uuQfYDA.png&key=c03d4ee88f0dccbb39eca8a9

 

Link to comment
Share on other sites

το  ιδιο θεμα το συζητησαμε και  χτες

και  ειπες οτι "εχεις τους ιδιους ορους δομησης"
Προσωπικα δεν βλεπω γιατι, ενα αρχικο οικοπεδο  να διαχωριζεται με την ΠΕ, "υποχρεωτικα" , χωρις δικαιωμα "συνενωσης".

Αυτος που  θεωρει οτι απαγορευεται, θα πρεπει να μας πει και με βαση ποια διαταξη νομου απαγορευεται.

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Η έννοια πυκνό δεν είναι μία γραμμή που τέμνει και διαιρεί έτσι τα οικόπεδα. Αφορά συνήθως Οικοδομικά τετράγωνα και έχουν σχέση με την οικοδομησιμότητα ή όχι ενός οικοπέδου πριν την κύρωση  σύμφωνα με τις εγκυκλίους 59/1985 &106/1986. 

Η προϋποθέσεις, όπως το έχουμε ξαναγράψει, που πρέπει να πληρούνται αφορούν πάντα ολόκληρο το Ο.Τ..

Π.χ. αν το σύνολο της έκτασης όλων των ρυμοτομούμενων,  ολοκλήρου του Ο,Τ., είναι μεγαλύτερη από ένα άρτιο οικόπεδα τότε η άδεια δεν εγκρίνεται !

Άρα όπως δηλώνει και ο Δημήτρης δεν γίνεται να έχουμε κατάτμηση οικοπέδου κατ' αυτόν τον τρόπο.   

Το κτηματολόγιο για να δώσει δύο ΚΑΕΚ σημαίνει πως έχουμε δύο συμβόλαια. Ίσως γιαυτό και η πράξη έδωσε επίσης δύο κτηματικούς αριθμούς στην στήλη 1. του πίνακα της Π.Ε. 

Πρέπει να δεις, στις καταχωρήσεις,  στη στήλη 2 του πίνακα, αν γίνεται αναφορά σε δύο συμβόλαια .  

Καθώς επίσης να διαβάσεις, ο ίδιος, τους όρους δόμησης της πράξης και να δεις την αρτιότητα στον κανόνα. Συνήθως στα μη πυκνά ανέρχεται στα 800τ.μ. και επεισέρχονται και οι παρεκκλίσεις.

Πάντως με ίδιο ιδιοκτήτη και συνεχόμενα οικόπεδα συνένωση γίνεται.

Το ξαναλέω. Προσοχή στην αρτιότητα και γράψε μας τι γράφουν οι στήλες 1 & 2 του πίνακα της Π.Ε. 

Το πρώτο που μελετάμε ΠΑΝΤΑ είναι ο Πίνακας της Π.Ε. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

 

Η στήλη 1 γράφει τον Κωδικό κτηματογράφησης (που αφορά το τμήμα που είναι στο πυκνοδομημενο) και η στήλη 2 τα ονοματα των συνιδιοκτητων. Eνα συμβόλαιο είναι. Ιδιοι όροι δόμησης στο πυκνοδομημενο και στο αραιοδομημενο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η γραμμή πυκνοδομημενη/αραιοδομημενη τέμνει το οικόπεδο και δεν περιλαμβάνει ολόκληρο το Ο.Τ.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει ένα συμβολαιο εδώ και πολλά χρόνια (πολυ πριν την Π.Ε.). Η Π.Ε.  το "χώρισε" με δυο διαφορετικούς κωδικούς για να υπολογισουν την εισφορά σε γη και χρήμα. Απο εκεί και μετά το Κτηματολόγιο έβγαλε δυο διαφορετικούς ΚΑΕΚ, επειδή ετσι το είχε χωρίσει η Π.Ε. Αλλα το οικόπεδο (και τα δυο τμήματα) έχουν ένα συμβόλαιο.

Εκανα αποτύπωση, και υπάρχει μια μικρή διαφορά στην επιφάνεια μεταξύ πραγματικότητας και Κτηματολογιου και Π.Ε. Η Π.Ε. εφαρμογής είναι σε UTM, οπότε λογικό είναι να "χανει" με την μετατροπή σε ΕΓΣΑ. Επιπλέον, κάποιος γείτονας έχει υλοποιήσει την περίφραξη λίγο πιο μέσα και έχει πάρει μερικά τετραγωνικά μέτρα.

Οι συνιδιοκτητες θέλουν να μεταβιβάστει ένα κομμάτι από το όλο οικόπεδο. Ο συμβολαιογράφος όμως επιμένει, ότι πρόκειται για δυο διαφορετικά οικόπεδα (2 ΚΑΕΚ στο Κτηματολογιο, 2 Κωδικοι στη Π.Ε.) και δεν του αρεσει που στο Τοπογραφικό που εκανα, υπάρχουν διαφορές με το Κτηματολόγιο και την Π.Ε. Θέλει το τοπογραφικό που θα πάω για την μεταβίβαση να συμφωνεί επακριβώς με το Κτηματολόγιο και την Π.Ε.

-Από τον Δήμο, στο γραφείο της Π.Ε., έχουν απαντησει εγγράφως ότι είναι μια ιδιοκτησία, αλλά την χώρισαν με 2 Κωδικούς Κτηματογράφησης για να υπολογίσουν την εισφορά σε γη και χρήμα που αφόρα το κομμάτι εντός του πυκνοδομημενου. Βεβαια αυτό το χαρτί δεν έχει καμία ισχύ, γιατί δεν το λαμβάνει κανεις υπόψη του.

-Στο υποθηκοφυλακειο, μου λένε ότι από την στιγμή που το Κτηματολόγιο έδωσε 2 ΚΑΕΚ, τότε είναι 2 διαφορετικές ιδιοκτησίες.

-Ο συμβολαιογράφος επιμένει ότι είναι 2 ιδιοκτησίες (2 κωδικοι κτηματογραφησης, 2 ΚΑΕΚ, άλλα 1 συμβόλαιο) και ΔΕΝ θελει να υπάρχει διαφορά μεταξύ του Τοπογραφικού για την μεταβίβαση με το Κτηματολογιο και την Π.Ε.

 

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

ειναι ενα "θεμα" αυτο με την αποτυπωση ξεχωριστων ΚΑΕΚ, με αιτια την υπαγωγη σε "πυκνοδομημενα" ενα μερος του οικοπεδου.

Εχω την εντυπωση οτι αυτα  εμφανιζονται στο σεντονι με "αγκύλες" αλλα δεν αλλαζουν το τελικο εμβαδον. [νομιζω]

Εξ αλλου τα "πυκνοδομημενα" ειναι μια λογιστικη προσεγγιση παρα "καθαρη ρυμοτομια/προσκυρωση" εκτος  εαν αλλαξε κατι.

Και αν σου αποδιδουν δυο γειτονικα  ξεχωριστα  ΚΑΕΚ

-τι σε εμποδιζει να πουληθει το ενα απο τα δυο [για την διαφορα  στα τμ. υπαρχει και η επιτρεπόμενη παρεκλιση...

αλλα δεν θα υπεισελθω στα των "επιμετρησεων" και στο τι ζηταει καθε συμβ/φος.]

 

- προφανως αν εχεις διαφορα στα  τμ. με τον γειτονα,  ζητας τα "δικα σου" με οποιον τροπο δικαιουσαι  και  αυτο προηγειται πασης αλλης ενεργειας.

-Αν αποδεχεσαι τα τελικα εμβαδα και ειναι όμορα, μπορεις να ζητησεις  με χωρικη μεταβολη την συνενωση και   μετα να κοψεις όπως θες σε αρτια και οικοδομησιμα

Μπορεις να κατεβασεις το σεντονι?

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.