Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πράξη εφαρμογής


komit

Recommended Posts

14 ώρες πριν, NeckBreaker said:

Ναι Δημήτρη αυτή εννοώ, σε ευχαριστώ πολύ. 

Καλημέρα. Εξήγησε στη συμβολαιογράφο ότι η πράξη εφαρμογής κυρώθηκε πριν την ισχύ του 2242/94  (24-11-1994) και ρώτησε τη εκ νέου αν απαιτείται το πιστοποιητικό δήλωσης ιδιοκτησίας. Βεβαίωση οφειλής σε χρήμα απαιτείται ούτως ή άλλως.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 247
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

όμως, σύμφωνα με τον ν.  2242/94, που τροποποιησε το αρθρο 12 του ν 1337,

α1. Κάθε δικαιοπραξία εν ζωή είναι αυτοδικαίως και απολύτως άκυρη αν δεν επισυνάπτεται σε αυτήν πιστοποιητικό του οικείου δήμου ή κοινότητας με το οποίο θα βεβαιώνεται η υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας.

β1. Δεν χορηγείται άδεια οικοδομής στο ακίνητο χωρίς την υποβολή κυρωμένου αντιγράφου της δήλωσης ιδιοκτησίας και πιστοποιητικού του ανωτέρω εδαφίου (α1).

Δεν προκυπτει οτι η υποχρεωση αυτη δεν αφορα ΠΕ πριν τον ν. 2242,  εφοσον υπαρχει προσκληση του Δημου..

 

ΥΑ 930//1994 (ΥΑ 93027/7188 ΦΕΚ Β 877 1994): :Υπολολή δηλώσεων ιδιοκτησίας (76083)

Αρθρο0

 

Αριθ. 93027/7188 ΦΕΚ Β' 877/25.11.1194 Χρόνος και τρόπος δημοσιότητας της πρόσκλησης για υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας, το περιεχόμενο αυτών οι προθεσμίες υποβολής και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΔΗΜ. ΕΡΓΩΝ 'Εχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις των παρ. 6 του άρθρου 12 του Ν. 1337/1983 "Επέκταση των πολεοδομικών σχεδίων, οικιστική ανάπτυξη και σχετικές ρυθμίσεις" (Α' 133), όπως αντικαταταστάθηκαν με την παρ. 4 του άρθρου 6 του Ν. 2242/1994 "Πολεοδόμηση περιοχών δεύτερης κατοικίας σε Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου, προστασία φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις" (Α' 162). 2. Τις διατάξεις της παρ. 1 εδ. ιδ του άρθρου 23 του Ν. 1558/1985 "Κυβέρνηση και κυβερνητικά όργανα" (Α' 137). 3. Τις διατάξεις της παρ. Β του άρθρου 1 του Π. Διατάγματος 28/28.1.1993 "Καθορισμός αρμοδιοτήτων που διατηρούνται από τον Υπουργό και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες διανομαρχιακού επιπέδου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξιας και Δημοσίων 'Εργων" (Α' 9). 4. Τις διατάξεις του άρθρου 29Α του Ν. 1558/1θ85 όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 27 του Ν. 2081/1992 (Α' 154). 5. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις αυτής της απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Αρθρο1

Σύνδεση με Νομολογία και Αρθρογραφία3

 

`Αρθρο 1 Διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας 1. Με πρόσκληση της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας "της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης" καλούνται οι κύριοι ή νομείς των ακινήτων στην περιοχή των οποίων συντάσσεται κτηματογραφικό διάγραμμα της πολεοδομικής μελέτης, να υποβάλουν "στην υπηρεσία αυτή" ή στον οικείο Δήμο ή κοινότητα τη δήλωση ιδιοκτησίας της πάρ. 5 του άρθρου 12 του Ν. 1337/1983, όπως η παρ. αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 6 του Ν. 2242/1994. 2. Η πρόσκληση τοιχοκολλάται "στα γραφεία της παραπάνω αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας ή" στο Δημοτικό ή Κοινοτικό κατάστημα, δημοσιεύεται σε δύο τοπικές εφημερίδες και σε δύο ημερήσιες Αθηνών ή Θεσσαλονίκης και ανακοινώνεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής Αθηνών ή Θεσσαλονίκης. 3. Τα έξοδα και οι δαπάνες των ως άνω δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων των προσκλήσεων, βαρύνουν το Δήμο ή την Κοινότητα ή τον αρμόδιο φορέα, που επισπεύδει την πολεοδόμηση της περιοχής. 4. Η δήλωση ιδιοκτησίας υποβάλλεται σε ειδικό έντυπο σύμφωνα με υπόδειγμα της υπηρεσίας, το οποίο προσαρτάται στην παρούσα απόφαση και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο αυτής. 5. Η υποβολή ψευδούς δηλώσεως συνεπάγεται την επιβολή των κυρώσεων του Ν. 1599/1986.

 

εδιτ

υπαρχει και αυτο, για ΠΕ που εχουν ηδη κυρωθει

25/04/1995

Αριθ.Πρωτ.:273/25-4-1995. Θέμα:«Εγκύκλιος ΥΠΕΧΩΔΕ με την οποία διευκρινίστηκε ότι το πιστοποιητικό ιδιοκτησίας δεν απαιτείται όταν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής (Εγκύκλιος 62 (ΥΠΕΧΩΔΕ)/1994)»

download

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

@MONOS @dimitris GM Ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Πράγματι η συμβολαιογράφος είπε ότι αφού η πράξη εφαρμογής κυρώθηκε πρίν τις 24/11/1994 δεν υπάρχει η υποχρέωση προσκόμισης του πιστοποιητικού. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα, σε περιοχή που εντάχθηκε στο σχέδιο (έγκριση πολεοδομικής μελέτης) το 2016 χωρίς να έχει κυρωθει η Π.Ε.

υπάρχει οικόπεδο 260 τ.μ. στον τίτλο ,   

240 τ.μ. στο έδαφος  με όρια υλοποιημένα με μάντρες 

και στο κτηματολόγιο 242 τ.μ.,

η αρτιότητα στο ΦΕΚ είναι 250 τ.μ.  χωρίς παρεκκλίσεις λογικά με την κύρωση της ΠΕ το οικόπεδο θα προσκυρώσει κάποιο τμήμα και θα γίνει άρτιο

επειδή πρέπει να γίνει μεταβίβαση σκέφτομαι στην 651 να γράψω ότι : δεν είναι άρτιο αλλά δύναται να οικοδομηθεί κατά παρέκκλιση του άρθρου 25 /Ν1337  και του άρθρου 27 /Ν2742 μετά από έγκριση οικοδομησιμότητας της αρμόδιας υπηρεσίας δόμησης και θα καταστεί άρτιο και οικοδομήσιμο μετά την κύρωση της Π.Ε. και την εκπλήρωση των εισφορών του σε γη και χρήμα. Σας φαίνεται σωστό? ακόμα έχει ισχύ ο νόμος 690/48 περί θεωρητικών μεσότοιχων ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα,σε περιοχή με εγκεκριμένη ρυμοτομικό (ΦΕΚ 1986) και κυρωμένη Π.Ε.(1988) η υπηρεσία δεν έχει να μου δώσει συντεταγμένες τελικών οικοπέδων,ούτε συντεταγμένες των στάσεων της Π.Ε.Πως συντάσσεται το τοπογραφικό;

Link to comment
Share on other sites

Τί μπορεί να σου δώσει; Σίγουρα πίνακα της Π.Ε. και σχεδιάγραμμα αυτής. Αποτυπώνεις με επίγειες μεθόδους την υφιστάμενη κατάσταση και τη συγκρίνεις με πίνακα και σχεδιάγραμμα. Βλέποντας και κάνοντας από κει και πέρα...

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση μία υπηρεσία, που επέβλεπε την Π.Ε., να μην έχει να σου δώσει στοιχεία της μελέτης.

Και φωτιά να πήρε η υπηρεσία αυτή,  η μελέτη υπάρχει και σε εποπτεύουσα υπηρεσία. όλες οι μελέτες που "πατούσαν" στον Ν. 1337 είχαν, για την εκπόνηση τους, τις ίδιες πάντα προδιαγραφές. 

Όταν παραδίδεται μία μελέτη (όποιαδήποτε) συντάσσεται πρωτόκολλο παράδοσης- παραλαβής. 

Σύμφωνα λοιπόν με την σύμβαση της ανάθεσης "τσεκάρεται κάθε τι που παραδίνεται. Θα επιμένεις για να τα πάρεις.

Χωρίς τα στοιχεία αυτά που θα πρέπει να πάρεις από την μελέτη, δεν είμαι σίγουρος, πως θα φτάσεις στην ακρίβεια που απαιτείται για την εφαρμογή της μελέτης αυτής. 

Η κλίμακα των σχεδίων είναι 1 :1000 (χιλιοστό και μέτρο).

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Είναι παλιά ένταξη του 1986 και μπορεί να έχει γίνει χωρίς συντεταγμένες. Εδώ στην Αθήνα έχω πετύχει δύο τέτοιες που έγιναν έτσι (χωρίς συντεταγμένες).

Link to comment
Share on other sites

18 λεπτά πριν, MONOS said:

Είναι παλιά ένταξη του 1986 και μπορεί να έχει γίνει χωρίς συντεταγμένες. Εδώ στην Αθήνα έχω πετύχει δύο τέτοιες που έγιναν έτσι (χωρίς συντεταγμένες).

Και αλλού!Το επιβεβαιώνω!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

???????

Μία, έστω υποτυπώδης, αποτύπωση της προς ένταξη περιοχής, πρέπει  σίγουρα να υπάρχει!!!!

Πως χαράχτηκαν  οι δρόμοι χωρίς τις αξονοδιασταυρώσεις??  Με την βοήθεια των αξονοδιασταυρώσεων  υπολογίζονται  οι Ρυμ. γραμμες με  εξισώσεις ευθειών.

Χωρίς  την αποτύπωση   της περιοχής αυτά και πολλά άλλα ΔΕΝ γίνονται. 

Μα οι Π.Ε. από το 1983 και μετά,  έγιναν για να φύγουμε από μία προηγούμενη κατάσταση.

Αλλά ακόμη και στην προηγούμενη  κατάσταση αποτύπωση γινόταν! υπήρχε πάντα ένα τοπογραφικό υπόβαθρο.

Στα υπόβαθρα των Ρυμοτομικών σχεδίων (οριζοντιογραφίες 1: 1000) υπάρχουν σχεδιασμένες στάσεις????  Σε ποιο σύστημα αναφοράς είναι η μελέτη??

Αν είναι σε ΗΑΤΤ τότε έχουμε αναθεώρηση Ρ. Σχ. και όχι Π.Ε. Η αποτύπωση όμως είναι δεδομένη.

Πάντως εδώ πάνω στην Β. Ελλάδα τέτοια Π/Ε, όπως περιγράφεται,  δεν υπάρχει (ή καλύτερα να πω: εγώ δεν συνάντησα ποτέ.) 

----

Είναι εύκολο να μας πεις την περιοχή ...... για να την χαίρονται

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.